Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Csongrád anno: időutazás 1983-ban

Csongrád anno sorozatunkban régi fotókat teszünk közkinccsé. Ezúttal Vajda Lajos fotóival 1983-ba utazunk vissza az időbe. Ha önnek is van régi fotója a városról, csongrádi emberekről küldje el nekünk!
Örök igazság: egy kép többet ér, mint ezer szó. A régi, megkopott fotók esetében pláne így van. A régi fotók rengeteg emléket felidéznek bennünk, mindenkinek más és más jut eszébe a képekről.

Sokan lennének kíváncsiak arra, hogyan nézett ki egy-egy üzlet közelről a Kossuth Ferenc utcán (Fő utcán) egy-egy csongrádi arccal, vagy egy régi udvar, ahol kukoricát fosztanak, egy valódi szüret csöbrösökkel és kosarakkal-kádakkal, a szakadékos part a torkolatnál és a révész, a györfösi strandolók, a régi mozi és a szabadtéri mozi a Magyar Király udvarán, a korcsolyázók a Serházzugi holtágon (fűtött öltözővel!), a szabadtéri színpad a Népkertben.

Vajda Lajos fotói 1983-ból

Ezen a fotón háttérben a templom és a gimnázium a Kossuth térről fotózva.

Csongrád anno: időutazás 1983-ban.
Csongrád anno: időutazás 1983-ban.

A Szentháromság tér és a Felszabadulás útja a Kossuth térről fotózva.

Csongrád anno: időutazás 1983-ban.
Csongrád anno: időutazás 1983-ban.

A képeken lévő emberek arcában ott van egy kis történelem. Mielőtt ezek a fotók végleg az idő áldozatai lennének, küldjék el őket nekünk a delvilag@delmagyar.hu email címre, hogy a mi gyermekeink is örülhessenek nekik. Írják meg azt is, hogy tudtuk szerint mikor és hol készülhettek a fotók. A képeket hétvégenként mutatjuk be a delmagyar.hu oldalon.

Olvasóink írták

  • 1. daffy 2012. március 17. 21:24
    „Szóval csak jól néztek ki ezek a 2*400-as nagy dupla ekák a 13m magas oszlopaival,ami ugyan most is megvannak,csak más lámpatípussal szerelve (Z2 150W),mint ezek a mostani új kandeláberek,amit tavaly nyáron adtak át,ami vesszettül elrontotta a városképet,pl. a városháza elött,egyik oldal a 13m magas oszlopok,a másik oldalt viszont az új oszlopok,két különböző színhőmérségletű izzókkal szerelve.Mennyivel jobb lett volna kovácsoltvas kandeláberekkel a művelődési háztól a gimnáziumig.Ezt egy jóbarátom meg is photosoppolta,és valójában nem is lett volna rossz.Mivel a főutca belátható részén ki lettek retusálva a meglévő kandeláberek és be lettek illesztve a Budapesten az Andrássy Úton lévő kandeláberekből pár darab.Kíváncsi lennék még az 1960-as években üzemelő útátfeszítéses fénycsővekkel szerelt főutcára,de sehol sem találok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most megéri könyvtárba menni Csongrádon

A Március 15-i ünneplés után sem kell leeresztenünk Csongrádon: szombaton filmklub várja az érdeklődőket, és a könyvtár is meglepetésekkel készül a jövő héttől. Tovább olvasom