Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Csongrád anno: képek a múltból

Csongrád anno sorozatunkban régi fotókat teszünk közkinccsé. Ezúttal a Tari László múzeum képeivel utazunk vissza az időbe. Ha önnek is van régi fotója a városról, csongrádi emberekről küldje el nekünk!
Örök igazság: egy kép többet ér, mint ezer szó. A régi, megkopott fotók esetében pláne így van. A régi fotók rengeteg emléket felidéznek bennünk, mindenkinek más és más jut eszébe a képekről.

Sokan lennének kíváncsiak arra, hogyan nézett ki egy-egy üzlet közelről a Kossuth Ferenc utcán (Fő utcán) egy-egy csongrádi arccal, vagy egy régi udvar, ahol kukoricát fosztanak, egy valódi szüret csöbrösökkel és kosarakkal-kádakkal, a szakadékos part a torkolatnál és a révész, a györfösi strandolók, a régi mozi és a szabadtéri mozi a Magyar Király udvarán, a korcsolyázók a Serházzugi holtágon (fűtött öltözővel!), a szabadtéri színpad a Népkertben.

A Tari László múzeum fotói:

Az 1989. március 15-i ünnepségen a Kossuth téren.
Az 1989. március 15-i ünnepségen a Kossuth téren.


A Batsányi János Gimnázium az 1960-as években, még a székelykapuval.
A Batsányi János Gimnázium az 1960-as években, még a székelykapuval.


Nagyboldogasszony templom 1972.
Nagyboldogasszony templom 1972.

A képeken lévő emberek arcában ott van egy kis történelem. Mielőtt ezek a fotók végleg az idő áldozatai lennének, küldjék el őket nekünk a delvilag@delmagyar.hu email címre, hogy a mi gyermekeink is örülhessenek nekik. Írják meg azt is, hogy tudtuk szerint mikor és hol készülhettek a fotók. A képeket hétvégenként mutatjuk be a delmagyar.hu oldalon.

Olvasóink írták

  • 1. ate 2012. április 07. 15:02
    „Dudás Tanár úr nagyon sok fotót készített annak idején.A lánya biztos adna képeket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játék az elmével

Egyszerű és bonyolult, egy óvodással, de egy számítógépes programmal is játszható. A keleti eredetű gót Csongrádon szakkörön tanulják a diákok. Tovább olvasom