Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Csongrád beadja milliárdos pályázatát

Csongrád - Egyhangúlag döntötte el csütörtökön Csongrád képviselő-testülete, hogy beadja a városközpont rehabilitációjáról szóló pályázatot.
Az 1 milliárd 250 millió forintos beruházás korszakos jelentőségű a város életében. Azért is hívtak össze rendkívüli ülést, mert a pályázat beadási határideje a mai nap, ezért most kellett határozni. Az ülésen elhangzott, hosszú ideje zajlott a tervek előkészítése, és jó néhány konszenzus árán alakult ki a felújítandó épületek köre. Így – mint lapunk keddi száma megírta – a Kossuth tér, a Szentháromság park, valamint a Nagyboldogasszony-, a Szent Rókus- és a református templom, a múzeum, a városháza, a Justh Gyula utcai irodaház és az Apponyi utca 5. szám alatti épület homlokzatának felújítása szerepel a tervben, a belvárosi útburkolatok cseréje és a csatorna korszerűsítése, a gátsétány közvilágításának megépítése mellett. Térfigyelő kamerarendszert is telepítenek a városközpontba.

Murányi László azt javasolta, a legközelebbi, ilyen nagy szabású beruházás előtt érdemes lenne kikérni – az írott sajtó és a tévé segítségével – az emberek véleményét, biztosan lennének még jó ötletek. Havasi Jánosné kérte, ha már kimaradnak a belváros nádtetős házai, keressen az önkormányzat olyan forrást, amelyből azok felújítására is lesz mód. Kurucz Ferenc azt kérdezte, rendben lesz-e az, hogy a város az önerőt a kötvényből biztosítja; annak van-e jelentősége, hogy a vesztes fürdőpályázat önerejét is ebből a forrásból remélték?

Bedő Tamás polgármester elmondta, a kötvénykibocsátást eleve az ilyen beruházások érdekében határozták el, a város által biztosítandó 260 milliós önerőrész biztosan meglesz. Berkes István jegyző javaslatára a testület felhatalmazta a polgármestert, hogy írja alá a beruházással kapcsolatos konzorciumi szerződést is.

Más pályázatok beadása mellett zárt ülésen tárgyalták a képviselők a homokháti hulladékkonzorcium üzleti ügyét. Murányi László kérte, nyílt ülésen döntsenek, mert olyan pénzről van szó, amely a költségvetést érinti, és ez a közvéleményre is tartozik – de ezt vele együtt csak az Összefogás képviselői gondolták így, a többiek nem, így becsukódott a terem ajtaja.

Olvasóink írták

 • 6. mamus 2008. június 20. 21:58
  „Örülök az újabb pályázatnak, csak jó lenne, ha valami mozdulna is ebben a városban előre. Az igéretekből már teli a padlás...”
 • 5. Köcsögök 2008. június 15. 12:12
  „Itt van ez a sok mszp-és képviselő a megyében, mindent szeretnének, de semmi nem sikerül nekik, mert nem tudják, hogy mi lenne a legfontosabb ennek a régiónak.
  Itt van pl. a helikopteres mentő bázis ügye. Ennyi f@sz mszp-és képviselő sem tudja elintézni, inkább pusztuljon a magyar.
  Üdvözlöm a sok csirkefogó csibészt!Nőjjön köröm a farkukra!”
 • 4. komcsika 2008. június 14. 21:03
  „Inkább a testület fejcseréjére kellene pályázni, de a pö hivatal vezetőire is ráférne.”
 • 3. Kuci 2008. június 13. 19:13
  „HA HA HA ! Remélem most fogadtak egy olyan pályázat írót aki meg is tudja írni formai hibák nélkül , s ahogy azt elvárják !! Egy dolgot nem értek azonban , bentről lehet még városnak látszik ! De ez már rég FALU , ahol az önkormányzat a második foglalkozatató .AZT már FALUNAK hívják !!!! S remélem az önrész nem több mint amiből meglehet építeni normálisan , Lásd. játszóterek . Akik erre szavaztak azoknak meg semmi nem drága hisz nem lehet velelőségre vonni őket .Tehát nekik tök mindegy , csak a szék maradjon ( lásd Idegen forgalmi KFT vezetője is csak a pénzért jár ide . Nem az Ő hibája , hanem akik meg írták a szerződést )”
 • 2. Bravo 2008. június 13. 16:41
  „Szentesen is ezt csinálták. Most meg sírnak, hogy nincs pénz. A beígért légibázis ügye is áll.
  Így kell csinálni elvtársak. Mi meg fizessük ki az elqrt száz milliókat?

  Ha a több ezer önkormányzat is így gondokodik és költekezik, majd csak találkozunk a kukáknál.”
 • 1. izek 2008. június 13. 10:56
  „És még jobban eladósodik a város... Kiültetném az összeset a város peremére koldulni. Akkor legalább megbecsülnék a pénzt, meg talán a rájuk szavazókat is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maradnak a csendes hétvégék Csongrádon

Csongrád - Hiába volt a szombati tüntetés Csongrádon, az önkormányzat ebben a szezonban már nem változtatja meg a csendes hétvégékre vonatkozó rendeletét. Tovább olvasom