Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Csongrád és a lakáspiac

Csongrád - Egyesek szerint telítődött, mások szerint viszont csak erőt gyűjt a csongrádi újlakás-piac. A jelenleg épülő vagy tervezett társasházak beruházói a forgalom fellendülésében bíznak, ezért például arról sem tett le egy ingatlanfejlesztő cég, hogy beépítse a Dózsa György téren évek óta üresen álló területet.
Mintegy hetven társasházi lakás épült az elmúlt két évben Csongrád belvárosában, ezek zöme el is kelt, de az ingatlanpiac várható forgalmáról egyelőre különböznek a vélemények. Az optimisták közé tartozik az SZG Projekt Kft. Ez a társaság – mint arról lapunkban korábban beszámoltunk – tett az év elején vételi ajánlatot a Dózsa György téren álló üres területre. Az önkormányzat támogatta az ügyet, és márciusban árverésre bocsátotta a buszpályaudvarral szomszédos parcellát. Az ingatlanfejlesztő cég azzal a feltétellel vágott volna bele a beruházásba, hogy a város módosítja a városrész rendezési tervét, egyúttal engedélyezi a terület nagyobb beépíthetőségét. Az árverésen – áfa nélkül – 35 millió forinttal nyertes ajánlatot tett az SZG Projekt Kft., de a szerződéskötésre már nem került sor.

Módosítás folyamatban

Tart a Dózsa György téri üres terület átminősíttetése – tudtuk meg a polgármesteri hivatal mérnöki irodáján. A hozzáértők szerint leghamarabb januárra fogadhatja el a képviselő-testület a rendezési terv módosítását, amelynek értelmében akár 16 méter magas épületet is tervezhetnek a földdarabra, amit újból áruba kíván bocsátani az önkormányzat.

– Visszaléptünk, mert az önkormányzat nem garantálta szerződésben, hogy átminősítteti a területet – mondta lapunk érdeklődésére Szólik Tamás, a cég ügyvezetője. Hozzátette: nem tettek le elképzéseik megvalósításáról, de csak akkor licitálnának megint az üres földdarabra, ha a város számukra megfelelően módosítja a rendezési tervet. A cégvezető korábban már elmondta, és most megerősítette, többszintes társasházat szeretnének ott építeni, amelynek földszintjén egy pénzintézet kapna helyet. Szerinte még van kiaknázatlan szelete a helyi lakáspiacnak – ilyen például a tetőtér beépítésével kialakított nagy méretű penthouse lakások iránti igény –, ezért pozitívan látja a jövőt.

Ugyancsak bizakodnak a Fövenyi utcában épülő társasház beruházói. A lakások várhatóan november végére lesznek kész, de azt is elárulta az értékesítő, Casey Tarcsi Katalin, hogy egyelőre csak érdeklődők vannak, konkrét vételi ajánlattal vagy foglalóval még nem jelentkezett senki.

Másképp vélekednek viszont a Dob utcai Európa társasház beruházói. Ők korábban tervbe vették, hogy kisebb méretű társasházak építésével folytatják csongrádi tevékenységüket, de erről egyelőre lemondtak. Az építtető cég képviseletében Kószó Péter elmondta, úgy érzik, az elmúlt években felhúzott lakásokkal telítődött a piac, ezért túl kockázatos lenne új fejlesztéshez kezdeni. A Dob utcai ingatlan néhány héten belül teljesen elkészül, de még három lakásra ott is vevőt kell találni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Intő a csongrádi városatyáknak

Csongrád - Sport-e a versenytánc? – egyebek mellett ez a kérdés is felszínre került a… Tovább olvasom