Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Csongrád fizeti a marhák takarmányát

Csongrád - Eddig félmillió forintot költött a csongrádi önkormányzat az elkobzott szarvasmarhák tartására, de sokan adakoztak is erre a célra. A város visszakapja a pénzét, amint jogerős ítélet születik az állatkínzással vádolt Gyovai nővérek ügyében.
Tavaly decemberben indult büntetőeljárás a csongrádi Gyovai nővérek ellen, akik nem adtak enni és inni állataiknak. A városhoz közeli tanyájukon ötven marha éhezett, melyek közül a nem megfelelő tartás miatt három elhullott. A rendőrség lefoglalta az állományt és a jószágok tartása az önkormányzat feladata lett. A düledező viskókból a marhákat átköltöztették egy számukra megfelelő istállóba, ahol rendszeres ellátást kapnak. A csongrádi önkormányzat eddig félmillió forintot költött a marhák etetésére és gondozására – tájékoztatott Berkes István. A jegyzőtől megtudtuk, a munkaügyi központ által kiközvetített, állástalan embert foglalkoztatnak, aki rendszeresen gondozza az állatokat. A takarmány nagy része adomány – hangsúlyozta a jegyző.

Tavaly még éheztek, most viszont jól érzik magukat az elkobozott szarvasmarhák a városhoz közeli istállóban. Fotó: Tésik Attila

Az állatkínzással vádolt Gyovai nővérek ügyét február 21-én tárgyalja a városi bíróság. Lapunk információi szerint az ügyben várhatóan egyetlen tárgyalást tartanak. A jogerős ítélet megszületéséig az önkormányzat köteles az állatok ellátásáról gondoskodni, csak az értékesítés után kaphatja vissza a város a pénzét. A végleges határozat mondja majd ki azt is, hogy a nővérektől, mint tulajdonosoktól, elkobozzák-e az állatokat vagy lehetőségük marad arra, hogy az eladás és az úgynevezett bűnügyi költség levonása után megtartsák a maradék pénzt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád szálloda nélkül maradhat jövőre

Csongrád - Csongrád mindkét szállodája bezárhat ebben az évben. Az önkormányzati fenntartású Erzsébet Szállóra több tízmillió forintot kellene költeni a szolgáltatási színvonal emeléséhez, de erre csekély az esély. Tovább olvasom