Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Csongrád följelenti az aszfalttolvajokat

Csongrád - Még el sem kezdődött a Csongrádot átszelő főút aszfaltozása, valakik máris "kimaradt aszfaltot" kínálgatnak a városban. A polgármester a képviselő-testület ülésén jelentette be: följelentést tettek az ügyben. Idén rágcsálóirtásra kevesebbet, szúnyoggyérítésre viszont többet költ az önkormányzat.
Kiss Péter (MSZP) esküjével kezdődött a képviselő-testület csütörtöki ülése. Őt delegálta az MSZP a nemrégen lemondott Bedő Tamás helyére. A fő napirendi pontok tárgyalásáig jelen volt a korábbi polgármester is. Elhangzott, az országgyűlésnek komoly tervei vannak a közigazatással és az önkormányzatokkal, így nehezebb tervezni, mint bármikor. A testület mégis tárgyalni kezdte - első olvasatban - négyéves gazdasági programját. Ehhez még várják a javaslatokat, de az ülésen is elhangzott még néhány. Héjja István (Fidesz) például fontosnak tartja rögzíteni, hogy rendben kell tartani a város környéki utakat, Bodor Csaba (Fidesz) szerint jó lenne, ha a város maga is reklámozná, milyen szakképzés folyik intézményeiben, és miféle szolgáltatások érhetők el Csongrádon, Máté Attila (Fidesz) felhívta a figyelmet arra, hogy a bokrosi elágazásig meglévő kerékpárutat mindenképpen tovább kell építeni Bokros, illetve Kiskunfélegyháza felé. A helyi adókból befolyó összeg fölhasználását átgondolták, és úgy határoztak, közterületi rágcsálóirtásra elég lesz félmillió, szúnyogirtésre viszont több kell. Minimum 1,7 millió forint megy ebből a keretből erre a célra, de ha lehet, még több: Kőrösi Tibor polgármester azt mondta, erre ő, "mint a szúnyogok elleni harc keresztes lovagja", nagyon oda fog figyelni. Kiderült, hogy még el sem kezdődött a 451-es út várost átszelő szakaszának aszfaltozása, de bizonyos emberek autóval járják a környéket, és kimaradt, fölösleges aszfaltot kínáltak, olcsón. Kőrösi Tibor nyilvánvalóvá tette: nincs fölösleges aszfalt, valószínűleg illegális ügyletről lehet szó, és az önkormányzat megtette ez ügyben a szükséges intézkedéseket, szólt a kivitelezőnek és a rendőrségnek is.

Kiss Péter javaslatára név szerinti szavazással döntötték el, hogy a város eladja a Csongrád és Térsége Polgárőr Egyesületnek, 1 millió forint plusz áfáért a Hunyadi tér 15. alatti ingatlanrészt, amelyben 3 irodahelyiség van. A ház társtulajdonosa eddig is a civil szervezet volt. Kiss másik javaslatát, amely arra vonatkozott, hogy írjanak ki pályázatot az értékesítésre, hátha jön jobb ajánlat, rajta kívül senki sem támogatta. A vagyon tehát a polgárőrségé lett, ám - mint Murányi László erre fölhívta a figyelmet - a szervezet alapszabályában az áll, hogy ha az egyesület valami miatt megszűnik, vagyona a városra száll.

A képviselők zárt ülésen választották meg a Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft. igazgatójává Sipos Lászlót, aki helybeli, júliustól veszi át a feladatot, és ezért bruttó 350 ezer forintos fizetést fog kapni.

Olvasóink írták

 • 12. szkata40 2011. március 26. 15:20
  „Ha jól emlékszem a volt MHSZ-épülethez tartozott egy gondnoki-lakás és 2 vagy 3 garázs is.Most mi lesz a gondnoki-lakással ha meg van még.A képviselő úr április 1-e után óta lakoltatja ki a Nagymező utcai családot?.... Jó lenne ha legközelebb a helyi vállalkozók is tájékoztatva lennének az ingatlan eladásokról pontosabban a városi ingatlanok elherdálásáról. Szerintem ennyi pénzért akadt volna más is aki meg tudja vásárolni az ingatlanrészt.”
 • 11. hank 2011. március 26. 00:43
  „Kedves Máté Attila (Fidesz)!

  Kérem biciklizzen végig tempósan egy vékonykerekű országúti biciklivel az eml?tett úton, és vonja le a tanulságokat.
  Az út vékony, bejárókkal megszakított és rossz minőségű.

  Ezen nem lehet edzeni. Bokros felé még lehetett, kérem ne tegyék ezt A lehetőséget tönkre és valahogyan teremtsék meg annak a lehetőségét, hogy ne legyen kötelező bemenni a kerékpárútra (pl nem kell jelezni táblával, de tiltani kell motorosokat és náluk gyorsabbakat). A kerékpárutak az elengedett kutyák miatt sem jók, mert nagyon nem lehet menekülni. Továbbá pl a Felgyőnél futó szakaszt sem takarítják igazán. Nem teljesen érthető, hogy lócitrom melyik bringás mellékterméke lehet...
  Szóval egy kicsivel több és komolyabb odafigyelést szeretnék kérni a bringautak építésekor.

  Hank”
 • 10. keletaru 2011. március 25. 12:16
  „Azokat hogy hívják akik elherdálták a település vagyonát , s FALU szintjére süllyesztették !!! Tessék mondani az akkor megbocsátható ezek szerint ???? EL SZÁMOLTATÁS már most is a jelenlegi beruházásokat is .... Nem mutogatni kellene már hanem akkik a közössel bánnak elszámoltattni !!!! Üdv Kuci”
 • 9. qrumpli 2011. március 25. 06:59
  „Tulajdonképp mi a hiba?
  Ha egy hatméteres szál vasbol 5 centit levágok ,
  mert szükség van rá .A többi az hulladék!”
 • 8. földbirtokos 2011. március 24. 20:51
  „Swain! És te elhiszed, hogy feloszlik ( bár adná az Isten!) , és a városé lesz a vagyon!!??”
 • 7. Norbi56 2011. március 24. 20:41
  „Balotelli.
  "Épületes programjavaslatok a csongrádi képviselőktől ........jaj neked Csongrád városa!"

  Mégis, mire számítottál ?”
 • 6. Swain 2011. március 24. 20:40
  „A Polgárőrség feloszlatása esetén minden ingatlanuk Csongrád Város tulajdonába kerül. Akkor hogy is van ez a városi vagyon átjátszása?”
 • 5. földbirtokos 2011. március 24. 20:22
  „Megdöbbentő, hogy ilyen birka a Csongrádi ember! Nyíltan kézre játsszák a városi vagyont a munkásőröknek. Most már teljesen értem, hogy nagyon valamikori TBV-s azt meséli N.S. mindenkit a markában tart, valami kis fontos információval. Szégyenteljes ami ebben a városban folyik, és nem igaz, hogy ezt nem lehet megállítani.

  Részemről javaslom a polgárőröknek a Nagytemplomot! Kétlem ,hogy oda bemenjenek ,Janus arcú csürhe.”
 • 4. Balotelli 2011. március 24. 18:58
  „"A testület mégis tárgyalni kezdte - első olvasatban - négyéves gazdasági programját. Ehhez még várják a javaslatokat, de az ülésen is elhangzott még néhány. Héjja István (Fidesz) például fontosnak tartja rögzíteni, hogy rendben kell tartani a város környéki utakat, Bodor Csaba (Fidesz) szerint jó lenne, ha a város maga is reklámozná, milyen szakképzés folyik intézményeiben, és miféle szolgáltatások érhetők el Csongrádon, Máté Attila (Fidesz) felhívta a figyelmet arra, hogy a bokrosi elágazásig meglévő kerékpárutat mindenképpen tovább kell építeni Bokros, illetve Kiskunfélegyháza felé. "
  Épületes programjavaslatok a csongrádi képviselőktől ........jaj neked Csongrád városa!”
 • 3. sbert 2011. március 24. 17:58
  „amit el sem loptak, hogyan lehet eladni, és leginkább feljelenteni, és ügyet generálni?????
  ugyan, hagyjatok már.... szánalmas!”
 • 2. mamus 2011. március 24. 17:13
  „Gratulálok az új igazgatónak, jó munkát, kitartást kívánok neki!!!”
 • 1. szkata40 2011. március 24. 15:15
  „A Tisztelt Újságiró Úr igazán tudhatná azoknak a nevét akiket megemlit a cikkében.Márton Attila nevű Fideszes képviselőnk nincs,Máté Attilának hivják."Remek" ötlet az ingatlan eladás,ismételten kihagyják a városban élő vállalkozókat vagy társaságokat.Csúnya szóval kifejezve "szaré-húgyé" eladják a város ingatlanait---Platán melleti üzlethelyiség.Melyik lesz a következő,talán a Széchenyi úti bölcsöde épülete vagy Dohánysori Ovoda?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megoldás a csongrádi mozi ügyére

Csongrád - Ma várhatóan tíz évre szóló bérleti szerződést köt Csongrád önkormányzata az Uránia… Tovább olvasom