Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Csongrád is a fürdővárosok közé törekszik

Csongrád - Sok lehetőség rejlik a fürdőturizmusban, Csongrádnak jók az adottságai – hangzott el többek között a városban tartott országos rendezvényen.
A Tisza-parti városban rendezték tegnap a 43 települést összefogó Magyar Fürdővárosok Szövetségének rendes közgyűlését. A fürdő fejlesztése, a termálvíz gyógyvízzé minősítése régóta fontos kérdés Csongrádon, Kőrösi Tibor polgármester köszöntőjében is emlékeztette a résztvevőket ezekre a törekvésekre. Bízik abban – mondta –, hogy a nemrég beadott pályázatukat pozitívan bírálják el, illetve a termálvíz is visszakapja egykori gyógy minősítését. – Hamarosan méltó fürdővel rendelkező tagjai leszünk a szövetségnek – tette hozzá.

A Tisza-parti városban rendezték tegnap a 43 települést összefogó Magyar Fürdővárosok Szövetségének rendes közgyűlését.
A Tisza-parti városban rendezték tegnap a 43 települést összefogó Magyar Fürdővárosok Szövetségének rendes közgyűlését.

A Magyar Turizmus Zrt. dél-alföldi területi igazgatója, Gulyás Péter azt hangsúlyozta: a régió geotermikus adottságai kiválóak. A térség turizmusát vizsgálva a remények kecsegtetőek, hiszen folyamatosan nő a kereskedelmi vendégéjszakák száma, a külföldiek egyre érdeklődőbbek a Dél-Alföld iránt. – Szerbiában intenzíven hívjuk fel a figyelmet magunkra, ennek hatása már érzékelhető, így ezt a piacot minden település figyelmébe bátran ajánlom – avatta be a részletekbe a hallgatóságot. A fejlesztéseknek azonban mindig együtt kell járniuk a minőségi szálláshelyek számának növekedésével – tette hozzá.

Gulyás Péter kifejtette, hogy meglévő adottságai Csongrádot is arra predesztinálják: előkelő helyet foglaljon el a fürdővárosok között. Minden településnek tisztában kell azzal lennie, hogy nem saját magának épít fürdőt – fogalmaztak a meghívott szakemberek. Hangsúlyozták azt is: be kell határolni, kit kívánnak a létesítménybe „csábítani", és komoly marketingmunkával meg is kell őket nyerni.

Az egyik meghívott előadó, Farkas Sándor országgyűlési képviselő parlamenti elfoglaltságai miatt nem vett részt a közgyűlésen.

Olvasóink írták

 • 9. Norbi56 2012. november 13. 09:18
  „http://www.delmagyar.hu/szentes_hirek/gyogyviz-e_a_szentesi/2306471/ csak olvasásra, és gondolkodásra azzal kapcsolatban, hogy hogyan keverhetőek a funkciók egy fürdőn belül!”
 • 8. Norbi56 2012. november 01. 11:44
  „Nem marad meg egy fillér sem..mert újabb hitelfelvétellel tervezték a"projektet".. a városnak csak adósságai és költségvetési hiánya van...ezeket törekszenek tovább növelni...ezzel a "fürdővárossággal"...ebben a formában ezen gondolkodni sem nagyon szabadna...illetve csak addig míg el nem vetik... Miért nem akarnak befektetők ide, egy ilyen "projektbe" invesztálni, ha ez akkora üzlet ? Egy egyszerű hirdetéssel el lehetne dönteni, hogy érdemes e ezzel foglalkozni...de nem látom azokat a pénzembereket akik ide raknák a pénzük, pedig nekik van így kockáztathatnának a városnak pedig nincs!
  %00 millió Ft hitel tíz év alatt kamatokkal együtt 750 millió így ennek a projektnek évente 75 millió Ft nyereséget kellene realizálni, hogy a hitelt visszafizethesse. Ezzel szemben évente 50-100 millió Ft közötti támogatási igény keletkezne a működési költségek növekedése és az érdektelenség(idegenforgalom) miatt, amit a nem létező költségvetési többletből kellene iderakni.! Ki érti ezt?”
 • 7. Marona 2012. november 01. 10:12
  „Úgy látom, hogy azzal egy vezető sem számol, hogy el utasítják a pályázatot és megmaradna 500M. Mi lehet a pozitív elbírálás alapja, vezetői képesség, szakmai tapasztalat, párthűség, vallási hovatartozás, ez pénzben mérhető érték? Mert a város számára a megtérüléssel szükségszerűséggel és teherbíró képességgel senki nem számol. Valószínű ez a támogatói döntés sem mostanában született! Pedig csak egy kis szociális érzékenység és...".ujratervezés" mondja kiszámíthatóan a géphang a kocsiban is. Mert a gép a takarékos utválasztási parancsot kapta....”
 • 6. deszka 2012. november 01. 09:11
  „Polgármester úr turizmusról,gyógyfürdőről álmodik,miközben a fürdőt zárva tartják ünnepnapon.”
 • 5. keletaru 2012. október 28. 10:56
  „Mellesleg itt is látszik a múltba jobboldali többséggel megszavazott sikeres pályázatok , utólagos finanszírozása miatt is mennyien vállalják a testületben gombnyomkodásukért a felelősséget . Egy dolgot mindig el felejtenek ott FENT már csak lélekszámban vagyunk város nagyságúak , és önkormányzati képviselő számban ! Össze fogás szintjén a települést még FELGYŐ is megelőzi ! Sajnálom a település első emberét hisz oly adósságot örökölt melyet mint írta unokáink is fizetni fognak ! Persze a HÍRES elszámoltatás nem lett meg , tudtuk volna miért történt miattunk nekünk értünk ez az egész cirkusz! Gy. Feri is meg mondta majd meg unják oszt haza mennek , ezt várja a jelenlegi vezetés is . Az elszámoltatástól áll fel a hátukon a szőr , de tudjuk 80 évre titkosítva ! Üdv Kuci”
 • 4. timoboll2 2012. október 27. 08:32
  „Tegnapi hír, hogy Hódmezővásárhelyen is felébredtek, és gondolom a makói példából okulva elálltak az élményfürdő építésétől, ehelyett egy 300 milliós helyi használatra szánt uszodát fognak csinálni. Bár nem is feltételezem, hogy a helyi városvezetés látóköre a helyi Fő utcán túl terjedne... Talán egy embert rendszeresíteni kellene erre a feladatra az önkormányzatnál, hogy figyelje legalább a megyei médiát, hiszen a felvilágosult uralkodókhoz hasonlóan a mindentudás őrületében lévő képzett helyi honatyáknak nincsen ilyesmire idejük. Ez a rendezvény őrülten veszélyes: a politikai dilettantizmus összetalálkozott a rosszindulatú szakmai bátorítással... A kettő együtt pedig egy újabb felesleges, fenntarthatatlan közintézményt jelent majd.”
 • 3. keletaru 2012. október 27. 08:04
  „Remélem nem nyerünk a pályázaton ! Ezzel is elkerülve egy adósságot! Én innen mint egyszerű kisember úgy látom valami érdekcsoportnak NAGYON kell ez a beruházás ! Aztán mi lesz fagylatrá hisz eddig sem foglalkoztak vele ott FENT , hogy UTÁNA mi lesz , nem nekik kell fizetni a következményeket !!! Mint a 33 éve itt pangó termál vizel most mint a világ 8 csodája ként emlegetik magukat a BAGÁZS tagjai , megtalálták HEURÉKA ! Nem baj.... bent mindenki egymás hátát simogatva hordja VASTAGON talicskán haza az apanázst !!! Nem tudom felfogni miért nem a horgász turizmus vagy a katasztrófa turizmust választják mind kettőnek meg van a helyi adottsága nem kell beruházni !!! Üdv Kuci”
 • 2. Norbi56 2012. október 25. 16:32
  „http://www.delmagyar.hu/mako_hirek/szorolapon_kerik_valljon_szint_buzas_peter/2303829/
  ajánlom Polgármester úr szíves figyelmébe ezt a linket és még vagy tízet ide linkelhetnék szerte az országból.
  Egy város polgárainak pénzéből a város polgárait szolgáló létesítményeket kell létrehozni. Pl. uszodát! De semmi esetre sem a nemlétező idegenforgalmat szolgálni kikiáltott élményfürdőt csúszdával.
  Semmi kifogásom az ellen, hogy vállalkozóként vagy befektetőként bárki élményfürdőt építsen a városba , de a város(önkormányzat) közpénzből, még pályázatiból sem(az is a miénk) építsen, mert a működtetés veszteségeit nem tudja majd finanszírozni!
  Vagy ha már "csőd" legyen kövér?”
 • 1. R.Péter 2012. október 25. 08:32
  „Ezért kár volt tanácskozni.30 éve ez a szöveg megy.A témával kár foglalkozni.Ezt is lekéste a város mint sok mindent
  Most terveznek fürdőt mikor láthatják hogy a többi is csak a veszteséget termeli(Lemondott a Hagymatikum Fürdő cégvezetője)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most a kapás sem az igazi

Az utolsó napsütötte napokat kihasználva még sokan töltik a szabad idejüket a vizek közelében. Ki a Tisza gáton kerékpározva, ki a folyóparton sétálva, ki pedig szenvedélyének, a horgászatnak hódolva. Tovább olvasom