Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Csongrád lesz a mozivásznon

Csongrád - Művészetek hete elnevezéssel Csongrád idei legnagyobb kulturális rendezvénysorozata veszi kezdetét vasárnap. Lesz kovácstalálkozó, iparművészeti vásár, filmvetítés. A városháza előtti téren ingyenes koncertek, táncbemutatók követik egymást.
Csongrádon hagyományt szeretnének teremteni a Művészetek hete elnevezésű programsorozattal. A Tisza-parti városban eddig kizárólag augusztusra szerveztek olyan rendezvényeket, ahol korosztálytól függetlenül mindenki megtalálhatta az érdeklődésének megfelelő produkciókat, a jövőben viszont elnyújtanák a nyári szezont. Vasárnap délelőtt gólyalábas garabonciások felvonulásával veszi kezdetét a rendezvénysorozat, amelynek nyitó napján kovácstalálkozóra, népi és iparművészeti vásárra, valamint bábelőadásra várják az érdeklődőket a belvárosba. Ugyanitt lesz borkóstoló, főzőverseny, kézműves-bemutató és sétakocsikázás.

Hétfőtől a városháza, illetve a mozi előtti tér lesz a programok fő helyszíne. A Nagyboldogasszony-templommal szemben szabadtéri színpadot és 500 főt befogadó nézőteret állítanak föl. Itt június 23-án délután a helyi művészetoktatási intézmények tánccsoportjai tartanak bemutatót, 18.30-tól pedig a Dzsungel könyve című zenés darabot mutatják be csongrádi iskolások.

Helyben készült filmeket vetít a mozi: például Koltai Róbert Megy a gőzös című alkotását. Fotó: Tésik Attila
Helyben készült filmeket vetít a mozi: például Koltai Róbert Megy a gőzös című alkotását.
Fotó: Tésik Attila

A számtalan program közepette csütörtökön Csongrád a mozivásznon jelszóval a film kerül a középpontba: a moziban délelőtt 10-től a Vattatyúk, az Európa Kemping, a Kisvakond, a Pizzás, és a Megy a gőzös című filmet vetítik, illetve részletet mutatnak be a félkész állapotban lévő Tüskevár című mozifilmből, záróakkordként pedig 22 órától kerül sor a Reklámzabálók éjszakájára. Péntek este a Csillag születik című tehetségkutató műsor két felfedezettje, Kovácsovics Fruzsina és Kovács Tibó lép fel a szabadtéri színpadon. Utánuk a Sziget Színház művészei – köztük Keresztes Ildikó, Pintér Tibor, Csengeri Otília – musicalslágereket énekelnek.

Szombaton 20 órától az Alterego, 21 órától pedig a Pál Utcai Fiúk ad koncertet a városháza előtti téren. A nyolcadik napon a XV. tiszazugi zenei fesztivál Nagyboldogasszony-templomban rendezendő záró koncertjével ér véget a Művészetek hete, amelynek szabadtérre rendezett programjait rossz idő esetén a moziban rendezik meg.

Olvasóink írták

 • 3. komcsika 2008. június 19. 23:52
  „Látom annyira üres a fejed, hogy nevet sem tudsz kitalálni magadnak, de sebaj a te IP címed is rögzítik.

  Folyamatos, jó programok kellenek, nem egy, nagy kavarodás.”
 • 2. komcsika 2008. június 19. 18:25
  „Gyurcsán nagyobbb színész.”
 • 1. Lacse 2008. június 19. 16:41
  „legjobb magyar szinész”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Guinness-rekordkísérlet a Tiszán

Csongrád - A Tisza Hete rendezvénysorozat keretében Guinness rekordkísérletre kerül sor. Tudjon meg… Tovább olvasom