Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Csongrád nyakán maradtak a vendégházak

Csongrád - A második körben sem talált megfelelő bérlőt a belvárosi vendégházaknak a csongrádi önkormányzat – a legjobb ajánlatot tevő cég csak 2010-től venné át az üzemeltetést.
A belvárosi vendégházak üzemeltetésére vonatkozó három ajánlat közül egyet sem tartott elfogadhatónak a csongrádi önkormányzat, ezért eredménytelennek minősítette a második pályázatot is. Az első körben a Körös-toroki kempinget működtető vállalkozás jelentkezett, de azt indoklás nélkül kikosarazták februárban. Pénteken zárt ülésen tárgyalta a képviselő-testület a második kiírásra beérkezett két ajánlatot, de egyik sem kapta meg a szükséges többségi támogatást. Viszont olyan döntés született, hogy a polgármester tárgyaljon az egyikük, a Relax-zone Kft. fejlesztési terveiről.

Mint megtudtuk, a cég csak szándéknyilatkozatot juttatott el az önkormányzathoz. Csonka István ügyvezető lapunknak elárulta, ebben az évben már nem gondolkoznak, de a következő szezontól szívesen bérbe vennék a 16 nádtetős építményt, amely részben a csongrádi, részben a megyei önkormányzat tulajdona. Arra a megjegyzésünkre, hogy egy 2008-as vizsgálat szerint legalább 13 millió forintot kellene rákölteni a házakra, csak annyit mondott, összegszerűen még nem foglalkoztak a kérdéssel. Ugyanakkor tudják, fontos lenne a vályogházak fűtését és szigetelését mihamarabb megoldani az állagmegóvás miatt. Terveik szerint rendezvényeket tartanának a belvárosban, ahol egy éttermet is kialakítanának, de nem a Kemence csárdát újítanák föl, mert az megfizethetetlen lenne, hanem egy vendégházat építenének át csárdává.

A másik elutasított ajánlkozó a mostani üzemeltető, a városi tulajdonban lévő víz és kommunális kft. volt, amely csupán tisztasági festést és az épületek karbantartását ígérte. Balogh Pál ügyvezető azt mondta lapunknak, amíg nem biztos, hogy idén náluk maradnak, addig ők sem nyúlnak a házakhoz. 

Olvasóink írták

 • 8. keletaru 2009. március 26. 20:37
  „Tisztelt Gyurkó Jánosné !

  Oda nem költöznek ahol nincs semmi ,főleg a fiatalok! Főleg azok akik egészségügyi ellátásra szorulnak , hisz "át kell" menni a "hídon" minden egészségügyi szolgáltatásért szinte ! Nem értem a "belváros" nevet sem , miért is ?! Hisz ön is írja alig lakják ! Akkor miért is ez a név ! Öröm olvasni valaki lát még ebben a településben reményt ! Az is érdekes a beilleszkedés arra nem ért még el , mint más utcákban ! Üdv Kuci”
 • 7. Sziti 2009. március 26. 20:22
  „Írok egy hírt.
  Szaporodnak a betörések városunkban.
  Ezt csak innen-onnan hallani.
  Nagyon vigyázzatok magatokra, és egymásra!”
 • 6. cicamama 2009. március 26. 14:07
  „Tisztelt Szerkesztőség!
  Mindig nagy érdeklődéssel olvasom a csongrádi híreket, sajnos nem olyan sok van ami új lenne.
  Gyermekkorom színhelye a belváros és most 62 évesen ismét visszaköltöztem a Tisza-partra és a minap elmentem nosztalgiázni a nádtetős házak közé, minden gazdáját név szerint ismertem és nagyon sajnálom, hogy már senki sem lakik benne - egyrészt mert kihaltak, másrészt mert "csak" vendégházként üzemeltetik. Nagyon szomorú számomra, hogy belvárosnak ennyire megcsappant a lakossága, hiszen minden negyedik házat már nyaralónak használnak és annyira kihalt az egész belváros. Nagyon örülnék, ha fiatalokkal megújúlna a lakosság.
  Véleményem szerint a Megyei és a Csongrádi Önkormányzatnak is inkább el kellene adni ezeket a szép kis házakat és talán lenne olyan is aki állandóan itt akarna lakni, nem csak nyáron.
  Köszönöm, hogy hozzászólhattam.
  Üdvözlettel: Gyurkó Jánosné”
 • 5. colos2m 2009. március 26. 12:00
  „Március vége van, nincs idő újabb köröket futni az idei szenzonra vonatkozóan.
  Biztosítsák a jelenlegi üzemeltetőt, hogy idén még ővé a hasznosítás joga, legalább az állagmegőrzési munkák történjenek meg. (festés, kertrendezés)
  A jelentkezők elutasításának okát pedig hozzák nyilvánoságra, de azzal egyetértek, hogy még a hasznosítási jogot sem szabad elherdálni, csak komoly jelentkezőnek odaadni, ha éveket kell rá várni, akkor is.”
 • 4. Sziti 2009. március 25. 21:18
  „Egyébként ez az egész parlamentesdi egy színjáték.
  Elég lenne 5 képviselő is ilyen alapon ahogy működik.
  Az eredményen semmit nem változtatna.
  A pártok előre eldöntik mire kell szavazni, erre még a gyengébbek kedvéért van még egy rikkancs aki bekiabálja igen vagy nem.
  Ezt a munkát tényleg meg kell fizetni.
  Most veszem észre, hogy amit írtam semmi köze a cikkhez de hát azért talán elfér itt a sok hozzászólás között ez is.”
 • 3. Sziti 2009. március 25. 20:26
  „Nem mindig lehet nemet nyomni mert lehet, hogy megbüntetik.
  Gyurcsány meg távozóban.”
 • 2. Balotelli 2009. március 25. 19:18
  „Várjuk a következő "csodát"! Ezen a "városon" már csak az segít.Egyet már megértünk, a Körös-toroki játszótérnél.
  Esetleg megérünk-e egyet a parlamentben, hogy polgármesterünk egyetlen egyszer nem-et nyom Gyurcsányra.Kötve hiszem.”
 • 1. keletaru 2009. március 25. 18:20
  „Bla bla bla bla bla "felelőségnélkül" !!!! Üdv Kuci
  UI.: Egy jó képességű "falu"-nak több a vonz ereje ! Dehát nekünk erre is van bizottságunk , nem gyenge ! Idegen "A" forgalom!!!! HE he he he . Meg külső bizottsági tagok is !!!( fizetve ) Ha ez fejlődés , akkor mi a hanyatlás "felelőségnélkül" ugye képviselősdi !!!! Üdvc Kuci”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beruházásért cserébe olcsó telkek Csongrádon

Csongrád - Képtelenség az összes szórakozó fiatalt felügyelni – hangzott el a csongrádi… Tovább olvasom