Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Csongrád segíti a segítő családtagot

Csongrád - Vincze László nyílt levélben, Papp Gabriella a tegnapi nyílt ülésen kérte Bedő Tamást arra, hogy hétfőn a parlamentben ne támogassa a társadalombiztosítás átalakítását. A képviselő-testület új rendelete szerint a betegeket ápoló segítő családtagok munkáját támogatni kell.
Vincze László fideszes országgyűlési képviselő már korábban nyílt levélben kérte Bedő Tamás polgármestert, hogy december 17-én a parlamentben ne szavazza meg az egészségügyi törvényt, ugyanebben a témában Papp Gabriella, a testület fideszes frakciójának vezetője kért szót napirend előtt. A képviselő szerint a kormány reformnak nevezett intézkedései mögött nincs valós támogatottság, ezt sztrájkok sora, neves értelmiségiek tiltakozása jelzi. Ő is arra kérte Bedőt, hogy szavazzon nemmel hétfőn az országgyűlésben.

Bedő Tamás az ülésen azt mondta, az egy biztosító-több pénztár elvén működő társadalombiztosítás rendszerébe beépült egy sor garancia, nem véletlen, hogy a szocialisták mintegy kétszáz módosító indítványt építettek be a készülő törvénybe. Tarr Ágnes, az Összefogás Csongrádért Egyesület képviselője szerint a módosító javaslatok száma arról üzen, hogy magával az elképzeléssel van gond.

A fogyatékkal élők életkörülményeinek tárgyalása kapcsán fogalmazta meg Somogyi Árpád szocialista képviselő, hogy az épületek akadálymentesítése sokkal könnyebb feladat, mint az egészségesek tudatának formálása. Társa, Fábián György azt javasolta, a városházán legyen olyan dolgozó, aki érti a jelbeszédet. Héjja István fideszes képviselő szerint a fogyatékkal élőkre a polgári kormány idején tudott az önkormányzat többet költeni, Kaczibáné Molnár Katalin (MSZP) szerint ez tévedés.

Bedő Tamás emlékeztetett arra, a megyében Szeged után először Csongrádon lett hangoskönyvtár, a város mindig kiemelt figyelmet fordított a fogyatékkal élők életkörülményeinek javítására.

A képviselők elfogadták a javaslatot, melyben szerepel: a betegeket ápoló segítő családtagok munkáját a fennálló juttatásokon felül is indokolt elismerni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hitelt vett fel a csongrádi focicsapat

Csongrád - Nem lép vissza az NB III-as bajnokságtól a Csongrádi Tiszapart SE felnőtt labdarúgó-csapata: hitelt vett föl a klub, és minden adósságát kifizette. Tovább olvasom