Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Csongrád: szerencsétlen Fortuna

Városi tulajdonban marad a Körös-toroki motel, de azt még nem lehet tudni, mikor újítják fel. A rekonstrukció tízmillió forintba kerül. Noha a magánosításra vannak jó példák az üdülőterületen, az önkormányzat egyelőre nem adja el az ingatlant.
Fotó: Tésik Attila
Az utóbbi napokban valamelyest javult a Körös-toroki motel, az egykori Fortuna diszkó és söröző külső és belső megjelenése. A jövő héten kezdődő happening közreműködőinek egy részét ugyanis itt fogják elszállásolni, ezért az önkormányzat hozzálátott a lepusztult ingatlan kipofozásához, de ez sem tudja palástolni, hogy az üdülőterület szégyenfoltjává vált a nyolcvanas években épített vállalati nyaraló. Az utóbbi évtizedben bérleményként többször is gazdát cserélt az ingatlan, bérlői pedig rendre átalakították, de a végső formáját sosem sikerült elnyernie.

Tavaly volt rá esély, hogy magánkézbe kerüljön a motel, de a városvezetés nemet mondott az ajánlatra, és megint bérbe adta volna az épületet. A vállalkozó bele is ment volna a tízéves szerződésbe, ennek megfelelően a város részére el is készítette a szükséges terveket, sőt egyes átépítésekbe bele is fogott, de mire a felújítás végére ért volna – információink szerint családi okok miatt –, visszakozni kényszerült. A kibontott falak úgy maradtak, az ingatlan állaga pedig tovább romlott az árvíz miatt. Értesüléseink szerint az üzletember négymillió forintból korszerűsítette volna az épületet.

Jó példák

Akadnak jó példák a magánosításra a Körös-torokban. Ilyen például a volt megyei önkormányzati üdülő, ami nemrégiben került a Happy Day Hotelt is működtető Szigeti Szabolcs tulajdonába. Az ingatlan egy része szállóként funkcionál, emeletén és teraszán pedig szórakozóhelyet alakítottak ki. A másik épület a Kőcsárda, amin tavaly adott túl a csongrádi önkormányzat. A vendéglő várhatóan a jövő nyáron nyitja meg kapuit.

Nagypál Sándor önkormányzati képviselő szerint a város és az üdülőterület érdekében mihamarabb hasznosítani kellene a gazdátlanná vált motelt. E szándéknak némiképp ellentmond, hogy a képviselő-testületben vitát váltott ki a magánosítás ötlete, amit végül elvetettek a városatyák.

Bedő Tamás polgármester szerint kevés az esélye annak, hogy magánkézbe kerüljön az ingatlan, amit várhatóan a városi tulajdonú Idegenforgalmi Kft. hasznosít majd. Az önkormányzati elképzelések szerint pályázati forrásból tennék fogadóképessé a volt Fortunát. Ez mintegy tízmillió forintba kerülne.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felénél tart a felgyői ásatás

Az ütemtervnek megfelelően halad a felgyői hulladéklerakó területének régészeti feltárása. A… Tovább olvasom