Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Csongrád: újrarakják a főtér burkolatát

Csongrád - Márciusban, ahogy az időjárás engedi, újra fogja rakni a kivitelező a csongrádi városháza előtti díszburkolatot – tudtuk meg Kőrösi Tibor polgármestertől.
Korábban testületi ülésen is, lapunkban is szóba kerültek a burkolattal kapcsolatos kifogások: a város azért reklamált, mert mozognak a téglák. A kivitelező – a Sade Magyarország Mélyépítő Kft. és a Colas Út Zrt. konzorciuma – azzal védekezett, hogy a megrendelés szerint készítette el a burkolatot, arról nem volt szó, hogy autók fognak parkolni rajta, ezt a terhelést a hálósan rakott burkolat nem bírja el. E hónap elején úgy volt, szó sem lehet garanciális javításról, mostanra változott a helyzet a tárgyalások nyomán. Kőrösi Tibor arról tájékoztatott, hogy a cég kötésben fogja rakni a burkolatot, a város viszont csökkenti azt a területet, amelyet autók is használnak. A konzorcium vállalta, hogy a szökőkút körül – ahol a víz kimosta a téglák közül a kötőanyagot – szintén újrarakják a burkolatot, új ragasztóanyaggal.

A városháza előtti téren a téglákat egy helyen már most fölszedik: ott állítják föl a város karácsonyfáját.

Olvasóink írták

 • 13. magor63 2010. december 14. 09:34
  „Ez egy következmények nélküli ország és benne sajnos a városunk is. Remélem búcsúzoul jól kitömik az ex-
  polgármester zsebeit egy csomó suskával a "jó munkájáért és az eredményes gombnyomogatásáért" a parlamentben. Sajnos a jelenlegi vezetés lehetőségeit nagyon szűknek látom , és gyanús hogy kézi vezérléssel történnek a dolgok.”
 • 12. no-mad 2010. november 30. 22:33
  „Megzakkant a falu bolondja ?
  Vitya emberének szólnátok ?”
 • 11. Balotelli 2010. november 30. 21:35
  „A műszaki osztályon ezek szerint mindenki Birka !?”
 • 10. keletaru 2010. november 30. 15:24
  „Azokkal kellene újra rakatni a téglákat akik műszakilag át vették !!! Hátha akkor ezek után felelősséggel tudnának át venni valamit !!!! Nevetséges megint " hátveregetéssel " prémiummal meg úszta mindenki Üdv Kuci”
 • 9. SBetti 2010. november 29. 18:19
  „Azért, mert elrontották a térkövek lerakását, azt a kevés parkolóhelyet is csökkenteni fogják... Próbált már valaki arra parkolni? Talán 8 db parkolóhely van összesen, mert a tér felét elfoglalja a szökőkút és a mozgássérült parkoló. Már egy kisebb templomi összejövetelnél is problémát fog jelenteni a parkolás... A sárga társasház alatt lévő néhány parkolóhelyet az ott lakók használják (értelemszerűen), oda nem férnek plusz parkoló autók. A cukrászda előtti 6-8 parkolóhelyet is szintén elfoglalják az ottani társasházakban lakók autói... Ha megvolt a hely arra, hogy lehessen parkolni a városháza előtt... Most fontosabb egy rosszul kivitelezett szökőkút, mint a praktikus parkolás...”
 • 8. bambuska 2010. november 29. 17:15
  „Egyébként a díszburkolat lerakása is polgármesteri kompetencia? Hol van a főépítész, a műszaki iroda vezető, a műszaki ellenőr, a városgondnokság vezetője, annak a műszaki vezetője, stb, stb....”
 • 7. bambuska 2010. november 29. 17:06
  „http://dunapart-cafe.net/index.php?page=wrshow&id=12780&catid=main

  az interneten találtam, csak nem rólunk szól ?”
 • 6. Juccus 2010. november 29. 16:46
  „Oh, lapszemle mire mennénk nélküled? Annyira, de annyira hiányoztak a reklámjaid

  Az hogy korlátozzák a parkolást mit jelent majd? Egyáltalán nem lehet végre a szökőkútban parkolni, vagy ott csak a képviselőtestület parkolhat majd?

  BTW nem kellet volna ráállni a t. képviselőtestületnek és nem mozdult volna el a burkolat (akinek nem inge nem vesz magára, egyébként meg úgyis mindenki tudja kiről/kikről van szó)

  Egyébként teljesen abszurdnak tartom, hogy egyáltalán van olyan ember akinek eszébe jutott hogy ott rakja le a verdáját...saját magát minősítette vele”
 • 5. lapszemle 2010. november 29. 16:34
  „Ilyen botrány után a projektmenedzserek, pedig remélem visszafizetik amit járandóságként felvettek összegeket.”
 • 4. én12 2010. november 29. 13:34
  „A karácsonyfa állítás tényleg elég "fura" ötlet, így..... De azért nem árt megnézni a park látványát szombat reggel óta (kb.), mert a kukák a sétány mellett végig ki vannak döntve, megtaposva. Az öntözőcső feltekerve a bokorra, a facsemetékről már ne is beszéljünk. Ezért kellenek az új beruházások?????? Tényleg megbecsüli városunk lakossága. Vagy netán minden felújított helyre térfigyelő kamera kellene????? Azt már kár is lenne említeni, hogy városunk gyerek és felnőtt lakossága egyaránt kerékpárútként kezeli a parkban lévő járdát........
  MÉG nem volt baleset.....”
 • 3. azénéletem 2010. november 29. 13:12
  „Én örülök a hírnek, hogy sikerült rávenni a kivitelezőt, hogy rakják újra a díszburkolatot. A parkoló autók számának korlátozását is szerencsésnek tartom!
  Ha már költöttünk rá elvárható, hogy jó legyen.
  A karácsonyfa állitást - mint már írtam - én sem tartom szerencsésnek az erkélyen díszített fa fényfűzérekkel igazán szép volt - szerintem.”
 • 2. deszka 2010. november 29. 12:43
  „"Óriási ötlet" volt felszedni a főtér burkolatát, hogy felállítsák a karácsonyfát. Nem elég az a néhány elő fa, ami a tér körül van.
  Reméljük, hogy ha már így alakult, a Polgármester Úr nem engedi az Alpolgármester Úrnak körülkeríttetni szögesdróttal, mint a múlt évben, félve attól, hogy ellopják róla a díszeket.
  Köszönöm a lakosság nevében.”
 • 1. tromi 2010. november 29. 11:35
  „..és ez mennyi új munkahelyet teremt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

48 ezerért adta el árvízvédelmi emlékmű harangját

Egy 43 éves tiszaalpári férfi lopta el a csongrádi árvízvédelmi emlékmű faszerkezetű tornyában elhelyezett harangot. Tovább olvasom