Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Csongrád városa is a karácsonyra készül

Csongrád - Az elmúlt 3 évhez hasonló módon öltözött ünnepi díszbe a csongrádi Kossuth tér az elmúlt napokban. A több méter magas fenyőfát - melyet a város környékéről választottak karácsonyfának -, a szokott helyén állították fel a Városellátó Intézmény munkatársai.
A Polgármesteri Hivatallal szemközt, a Nagyboldogasszony templom előtt szintén felállították a karácsonyi vásár fa pavilonjait. Szűcsné Sárvári Anita, a Csongrádi Városkép Nonprofit Kft. vezetője a következőket mondta: - Immár hagyományosnak mondható módon öltöztettük karácsonyi pompába a város Karácsonyfáját, és a polgármesteri hivatalt is. A termetes fára a díszek mellett több tíz méternyi fény fűzér is felkerült, sok száznyi fénylő ponttal beragyogva az ünnepi fenyőt. A hivatal erkélyére fényfüggönyök lettek kihelyezve. A fa elé került az adventi koszorú is, melyen az első gyertyát már e hétvégén meggyújtják – mondta a Kft. vezetője.

Csongrád városa is a karácsonyra készül - GALÉRIA

A Bársony István Mezőgazdasági Szakközép Iskola és a Fő utcai Óvoda jóvoltából a betlehemi jászol is a teret díszíti. A templom előtti téren 6 kisebb és 2 nagyobb pavilon épült fel, melyekben kézműves termékek, forralt bor, sült gesztenye, bejgli, és különféle karácsonyi sütemények lesznek kaphatóak. A hidegebb napokon a tervek szerint szabadtéri melegedőket is felállítanak majd. A munkában a Városkép Nonprofit Kft.-, a Városellátó Intézmény-, és a Polgármesteri hivatal dolgozói működtek együtt. A város főutcáján is kihelyezték már az ünnepi közvilágítás fénydíszeit.

Vasárnap, 17 órakor kezdődik el a négyhetes Adventi ünnepségsorozat. A rendezvényen Kőrösi Tibor, Csongrád polgármestere mond ünnepi beszédet, majd Laczkó István plébános gyújtja meg az első adventi gyertyát, mely után a Piroska városi Általános Iskola tanulói adnak ünnepi műsort.

Olvasóink írták

  • 2. spityu70 2012. december 03. 17:57
    „Nem tudom miért kell minden évben városnak kivágni egy fenyőfát. Sokáig jó volt a mozinál lévő fák egyike. És szerintem ez környezetkímélőbb megoldás volt.”
  • 1. R.Péter 2012. december 03. 15:21
    „És nem a Magyar Király elé került a karácsonyi vásár? Többen azt erőltették pediglen...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adományokat gyűjtenek Csongrádon

A Szociális Ellátások Intézménye és a Csongrádi Városkép Nonprofit Kft. karácsonyi adománygyűjtést szervez rászoruló családok számára. Tovább olvasom