Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Csongrád volt polgármestere próbálta kihúzni a Tiszába fulladt férfit

Csongrád, Csanytelek - Csongrád volt polgármestere próbált segíteni azon a csanyteleki férfin, aki tegnap reggel át akarta úszni a Tiszát. Belefulladt a vízbe, a mentők hiába küzdöttek az életéért. Molnár József azt mesélte: 60 éve horgászik, de most egy darabig nem fog kimenni a Tiszára.

Vízbe fulladt tegnap kora reggel a Tisza csongrádi, belvárosi szakaszán egy középkorú férfi. A szemtanúk szerint az 59 éves, csanyteleki férfi furcsán viselkedett, egy darabig járkált a régi buszforduló környékén, a gáton, majd teljesen levetkőzött, és bement a folyóba. A város egykori polgármestere, Molnár József a közelben tartózkodott, először ő próbált a bajban lévő ember segítségére sietni.

– Hatvan éve horgászom, minden szabadidőmet a Tiszán töltöm, de ilyet még nem éltem át. Még most is a hatása alatt állok – hallottuk tőle.

– A motorcsónakomban ültem, szóltak a horgásztársak, hogy figyeljünk már arra az úszóra, mert valami nincs rendben vele, valahogy rossz érzéseink voltak. Egy darabig szépen, tempósan úszott, tőlem úgy 200 méterre. Egyszer csak látom, hogy arccal lefelé van a vízben. Óvatosan közelebb mentem, nehogy megsértse a motor. Akkor már mozdulatlan volt. Megpróbáltam a csónakba emelni, de nem bírtam, nagyon nehéz volt. Vigyázva a hóna alá helyeztem a csáklyát, láttam, hogy semmi életjelet nem mutat. Süllyedni kezdett, akkor a fejét próbáltam a víz fölött tartani. Kiáltottam a többieknek, hogy hívják a mentőket, rendőröket. Amikor az egyenruhások átvették tőlem a szerencsétlenül járt embert, akkor már olyan állapotban voltam, hogy azonnal elmentem onnan. Azóta is igyekszem szabadulni ettől a borzalmas élménytől.

Rendőrök, majd mentőhelikopter érkezett a csongrádi gátra, a férfit egy mólón próbálták meg újraéleszteni. Molnár József megjegyezte: ahogy ő látta, amit csak ember el tud képzelni, a mentősök mind megtették, de hiába, már nem tudták megmenteni a férfi életét.

– Szörnyű volt látni. Egy darabig ki sem bírok menni a folyóra – hallottuk a volt városvezetőtől.

Egyelőre nem tudni, hogy a férfi miért akart úszni távol a kijelölt fürdőhelytől. A rendőrség kizárta az idegenkezűséget, ezért az ügyet közigazgatási eljárásban vizsgálják.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisütött a nap a fesztiválozókra

- Hú, de fáradt vagyok, alig állok a lábamon! – panaszkodott a barátainak péntek késő délután egy fiatalember a csongrádi Körös-torokban. Tovább olvasom