Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Csongrádé lesz a Szeviép-telep

Csongrád - Élt az elővásárlási jogával, így megveheti Csongrád a Szeviép-telepet. A 3 hektáros terület bevételi forráshoz juttatja majd a várost, mondta a polgármester.
Az elmúlt évben még csak bérelte, idén azonban, úgy tűnik, teljesül Csongrád régóta dédelgetett álma: megveheti a Körös-torok mellett lévő Szeviép-telepet. Lapunk szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt írt a vásárlási szándékról, amely azonban a felszámolás alatt álló cég ingatlanbecslése miatt sokáig húzódott. Néhány hónapon át a város folytatta a betonelemgyártást, mondta Törköly Péterné, a Városellátó Intézmény vezetője. – A gyártást a jövőben is szeretnénk folytatni, helyszínként a Bercsényi utcai telephely vagy az ipari park is szóba jöhet – magyarázta. A város elsősorban azért szeretett volna a 3 hektáros terület birtokába jutni, mert a turisztikai szempontból számottevő üdülőterület közvetlen szomszédságában fekszik. A felszámolást végző cég nemrég tájékoztatta az önkormányzatot, hogy pályázat útján egy szegedi érdeklődő bruttó 35 és fél millió forintot ajánlott az ingatlanért, Csongrád azonban élhet az elővásárlási jogával. Január elején rendkívüli ülést hívtak össze, és ott kinyilvánították a városatyák a vételi szándékot.
Átutalták a bánatpénzt, hamarosan a városé lesz a 3 hektáros telep. A szerző felvétele
Átutalták a bánatpénzt, hamarosan a városé lesz a 3 hektáros telep.
A szerző felvétele

Az elmúlt héten a több mint egymilliós bánatpénzt átutalták, így a szerződést hamarosan megköthetik. A csődbe ment vállalat csongrádi telephelyét egyelőre jelzálogjog, illetve végrehajtási jog terheli, ezeket azonban törlik, ha a város részéről aláírják a szerződést. Stratégiailag fontos terület, kár lenne kihagyni, fogalmazott a januári ülésen Héjja István képviselő. Tekintettel arra, hogy korábban 100 milliósra becsülték az értékét, valóban nem lehet elmenni a lehetőség mellett, helyeselt Kőrösi Tibor polgármester.

– A területet az épületeivel együtt számtalan módon hasznosíthatjuk. A tervek szerint a közeljövőben elkezdődik a gátrekonstrukció, ekkor a telepet bérbe adhatjuk a munkagépek és építőanyagok tárolására. Nagyobb rendezvényeken, mint például a Körös-toroki Napok, szintén jól jövedelmező bevételi forrásként funkcionálhat: a tavalyi parkolódíjakat figyelembe véve egyszerre több mint 4 és fél millió forintot hozhat.

Olvasóink írták

 • 9. Elnyomott.1 2012. február 01. 21:18
  „keletáru: most nem a Budairól van szó,ebből a fajta privatizációs zsonglőrből nagyon sok van az országban ilyen az Orbán is, szerinted meglesznek ezek valaha büntetve?Nem!Viszont a telep megvétele jó lehetőségnek tűnik az én meglátásom szerint is.Most következik a persze :ugyanis Héja képviselő az elsők között helyeselt a megvásárlás mellett.Vajon a csak a városfog ebből profitálni,vagy netán a képviselő-testület egyes tagjai is, vagy még a polgárőrség is?Vajon hol fogja a víz alá nyomni a képviselő-testület a polgármester fejét némi gondolkodási időre ha véletlenül nem egyeznek az érdekek ?Vajon mikor lép a képbe az alpolgármester-asszony?Sajnos a szkepticizmus mindannyiunkban ott él mert ezek az általunk megválasztott képviselők csakis ezekért a koncokért, vagyonszerzésért élnek és halnak Csongrádon.Azt hiszem most már nagyon sok választókörzetben világossá vált a csongrádiak számára hogy szemen köptek bennünket ,mint országosan, mint hej hatóságilag.Legszebb ideje lenne most már az egész élősködő testületet az alpolgármester-asszonnyal egyetemben az egyszerű választópolgárok saraiba száműzni, és új megbízható embereket adni a polgármester mellé,hátha ő is másképpen látna és érvényesülne a városunkban.”
 • 8. keletaru 2012. február 01. 20:12
  „Tisztelt hozzás szólok ! Ebből is látszik HOL a MAGYAR virtus !? Mindenki kiabál, de senki nem mer cselekedni !!!! Ezt már tudják a NAGYOK is ÉRINTHETETLENEK hiszik magukat ! Ezt tette lehetővé a JOG állam BÜNTETTLEN !!! Üdv Kuci”
 • 7. racionalitás? 2012. január 31. 16:36
  „a lényeg...ha nincs papíron semmid...tehetetlen mindenki----szállítók szállítsanak-te meg vehgyél x5-t és költsd üzemanyagra a pénzük ami még maradt...és hadd pereljenek...nem mész el...stb-stb...NI EZ MA HUNNIA!!!!!!”
 • 6. maci53 2012. január 31. 14:55
  „Budai úr utána nézhetne az ilyen "csődöknek" ahol a tulajok milliárdosok lettek de acég tönkrement.DÉLÉPÍTŐ,SZEVIÉP,RealHUngari stb,egyik sem kopogtat segélyért,hogy van ez????
  A DM is valamikor dicshimnuszokat zengett a sikeres vállalkozóról,Pistruiról aki eladta a Yahtját 50 millióért és vesz 500 millióért.Ezek szerint valamelyik alvállalkozót illetné a ladik.”
 • 5. gubanc 2012. január 31. 14:29
  „És a hajózási cég DOB?
  Mind a volt vezetők tulajdona. a kezdőbetűk érdekesek.”
 • 4. gubanc 2012. január 31. 14:26
  „A vezér háza eladó Újszegeden 280 milla, a fiáé az nem, de a 30 millás kocsinak van garázs.”
 • 3. 267222 2012. január 31. 10:09
  „Tolna megyében megalakult 2 milliárdos alpatőkével a Szeviép "utódja"ugyanazon tulajdonosokkal.Budai úr hol vagy??Ezeket kellene a vezérnek megnézetni.Rögtön jobb lenne az emberek közérzete.Nem beszélve,hogy nem kellene ismételtenadókat emelni...mert üres a kassza”
 • 2. racionalitás? 2012. január 31. 09:28
  „nav meg elvan....”
 • 1. bánki 2012. január 31. 08:49
  „Nem aggódok ! Pistruj Laci 300-as mercivel PPT vagy vmi hasonló rendszámmal cirkulál a ,,falúban". Baranyi ,,gáz" erőművet épít Battonyán a.<moderálva> polgival.

  Köszönöm szépen jól vagyunk, már akiket ,,be....".

  Az nem komoly vállalkozás Kecskeméttől délre az Alföldön akiket nem ,,húztak le " a Szeviépesek.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasói levél: szebb, tisztább várost Csongrádnak!

"A város ilyen rossz állapotban, ilyen piszkosan, ápolatlanul még soha nem nézett ki, mint most. Pedig ezen a területen nem minden a pénz!" Tovább olvasom