Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Csongrádi aranyérmek a borünnepen

Két csongrádi és egy érsekújvári bor nyerte el a megyei borverseny nagy aranyérmét a tegnapi csongrádi borünnepen. A megmérettetés szervezői szerint a kistermelők elmaradása rányomta bélyegét az idei részvételre, de a nevezett minták egyre jobb minőséget képviselnek.
A május ötödikei határidőre a korábbi évekhez képest kevesebb bormintával neveztek a megye, illetve a szomszédos országok borászai, így a tegnapi, Orbán-napi csongrádi borünnepen 69 versenyző közül hirdették ki a legjobb nedűket a borbírák. Bodor István, a rendezvény házigazdája érdeklődésünkre elmondta, a módosított jövedéki törvény kedvezőtlenül hatott a kistermelőkre, akik inkább visszavonultak a borászkodástól, és ez tükröződött is az indulók létszámán.

Az oklevelek, különdíjak és különböző színű érmek mellett három nagy aranyérmet osztottak ki a versenyzők között. A legjobbnak a Csongrádbor Kft. 2003-as kétfrankos cabernet cuvéje, a Bokrosi Borászati Kft. 2004-es kétfrankosa, valamint a szlovákiai Érsekújvárról érkezett 2004-es rajnai rizling bizonyult, ami Ples Károly nevéhez fűződik.

A versenyben érintettek és a szakmai előadók mellett a járókelők is kivehették részüket a borünnepből. Nekik még a műanyag poharas csomagolás sem tudta kedvét szegni abban, hogy a rezesek muzsikáját hallgatva megkóstolja a felkínált borok egyikét. Késő délután a Szent Vince Borrend új tagjainak beavatásával zárult az idei borünnep.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szarmata ház és avar sír a föld alatt Felgyőn

Több tonnányi leletanyagra számítanak a szakemberek a felgyői hulladéklerakó területének régészeti… Tovább olvasom