Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Csongrádi ékszerrablás, első fok: 10 év fegyház és felmentés

Csongrád - Rablás bűntette és más bűncselekmények miatt K. Jenő első és P. György másodrendű vádlott ügyében a közelmúltban döntött a Szentesi Járásbíróság, előbbit bűnösnek találta (10 év letöltendő fegyház és 10 év közügyektől való eltiltás), utóbbit felmentette.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

A vádirat szerint K. Jenő és P. György korábbi megbeszélésük alapján 2011. március 21-én 11 óra után megjelentek Csongrádon a Fő utca 12. szám alatti Óra-, Ékszer és Ajándékboltnál, azért, hogy onnan ékszereket vigyenek el. A boltba először P. György lépett be, aki kezét az idős, bottal közlekedő sértett, az eladó szájára tapasztotta, így tolta be az üzlet hátsó helyiségbe, ahol hanyatt esett. Ezt követően őt P. György a földön lefogva tartotta. A sértett arc- és a mellkaszúzódást szenvedett. Eközben K. Jenő egy táskába pakolt 2 millió forintot bizonyosan meghaladó értékű ékszert, majd együtt távoztak a helyszínről.

A szentesi bíróság az első rendű vádlottat bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett rablás bűntettében, és ezen cselekmény valamint más bűncselekmények miatt 10 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, míg P. György másodrendű vádlottat bizonyítottság hiánya miatt felmentette. Utóbbi rendelkezéssel szemben az ügyészség élt fellebbezéssel a bűnösség megállapítása és büntetés kiszabása miatt, míg K. Jenő és védője a büntetési tétel enyhítése érdekében. Így egyik ítélet sem jogerős.

Olvasóink írták

 • 4. törvénytisztelő 2013. augusztus 29. 21:45
  „Tisztelt szerkesztőség és olvasók !
  Fenti cikkben nagyon szépen le van a írva a vád képviselőjének tézise mely szerint kik és hogyan követték el a fenti cselekményt . Azonban a Bíróság jelenleg megállapított tényállása szerint ez NEM IGAZ. Jelen állás szerint egy ártatlan embert vádoltak mégpedig alaptalanul és ez egy alapos és minden tényre kiterjedő "megismételt" eljárásban megállapított tény. A kérdés csak az hogy a fenti cikkben miért egy a bíróság által is megállapítottan NEM HELYTÁLLÓ azaz részben téves vádirat szerepel , bár az bizonyos hogy így sokkal elborzasztóbb ezért figyelemfelkeltőbb is az írás. De vajon hitelesebb is??”
 • 3. almostevil 2013. augusztus 28. 13:38
  „Ez a tett ugye olyan messze van egy gyilkosságtól, mint Makó Jeruzsálemtől. Valaki monnyon mán nekem legyen szíves egy olyan esetet, ahol ennyi vagy több fegyházat kapott valaki gyilkosságért! És itt most ne egy totál brutál gyerekgyilkosságra tessék gondolni, "csak" egy snassz mezei kocsmai szóváltás utáni késelésre vagy részegen autóval halálos balesetre, meg ilyenek.”
 • 2. Roland1000 2013. augusztus 28. 13:20
  „Hogy lehet valakit társtettesként elítélni, ha a "társát" meg felmentik? Édes Istenem, hogy mi megy ebben az országban! Agyam dobom el.”
 • 1. pachakuti 2013. augusztus 28. 11:02
  „Szegény jó K. Jenő!
  Így elbánni vele egy apró botlásért? Nem elég a 10 év letöltendő, de még a közügyektől is eltiltanák? Még csak egy kisebbségi önkormányzat munkájában se vehessen részt, vezető beosztásról már ne is álmodjon?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyárbúcsúztató fesztivál Csongrádon

A hétvégén nyárbúcsúztató fesztivált tartottak Csongrádon, a városi sporttelepen. Tovább olvasom