Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Csongrádi felújítások 70 000 000 forintért

Csongrád - A csongrádi kistérségi társulás mintegy 70 millió forintot fordít három telephelyének felújítására.
Már megkezdődtek a munkák a Vasút utcai ápolási otthonban: a szociális minisztérium pályázatán 15 millió forint támogatást nyert az intézmény, ahol ebből az összegből kicserélik a nyílászárókat, és felújítják a tetőszerkezetet. A város saját pénzén végezteti el a homlokzatrekonstrukciót és több kisebb belső munkát. A Fő utca 64. szám alatti épület teljes felújítására 49 milliót nyertek, ehhez 10 százaléknyi önerőt kell hozzátenni. A műszaki korszerűsítés mellett bővíteni fogják a jelzőrendszeres segítségnyújtást, és egy számítógépes termet is kialakítanak az időseknek. A harmadik helyszín Felgyő, ahol a volt orvosi rendelőt építik át, hogy az összes szociális ellátást onnan tudják biztosítani. A Vasút utcában június közepéig, a másik két helyen jövő nyárig kell befejezni a beruházásokat.

Közel 20 milliót fordítanak a Vasút utcai ápolási otthonra. Fotó: Tésik Attila
Közel 20 milliót fordítanak a Vasút utcai ápolási otthonra.
Fotó: Tésik Attila

Olvasóink írták

 • 13. csucsu2 2009. április 16. 08:29
  „Van az a sandaság, ami rendben van.
  Én azt gondolom, hogy azzal aki valóban önzetlen, azt sürgősen meg kell mutatni orvosnak.
  A valódi önzetlenség mélyén a káposzta és a kecske is valamilyen szinten jól jár és ezzel nincs is semmi baj.
  Sajnos azt látom, hogy az álhatalommal rendelkezők esetében a kecske jól lakik, a káposzta már vagy elfogyott, ami meg megmaradt már rég megrohadt, de ők azt mondják, hogy éhesek és nézzétek milyen szép a káposztánk, amit majd mind egy nagy ebéden megeszünk és annyi van még, hogy sok marad még ezután is...”
 • 12. szemlelodo 2009. április 15. 18:09
  „Én azért nem esnék hasra Kacsa Bácsi előtt. Én a háttérben az önzetlenség mögött sandaságot gyanítok.”
 • 11. keletaru 2009. április 15. 09:05
  „Tisztelt SBetti!

  Ezt már írtuk korábbi fórumon ! ( gondolom volt neki valami alapja amiért belekezdett , de már rájött "itt szó el száll" ) De igazad van ezt nem lehet elégszer mondani ,írni . Azok akiknek ez lenne a dolguk szégyeljék magukat miatta . Ne azzal legyenek elfoglalva , hogy "sün" legyen a házuk előtt ! Képviselősdi felelőségnélkül .......Üdv Kuci”
 • 10. SBetti 2009. április 15. 08:31
  „Üdvözlet Minden Olvasónak!

  Ezúton szeretném felhívni a figyelmet egy olyan "eseményre", ami mellett elég jól "elsiklottak" az újságírók. Pedig csongrádi a téma és végre valami fejlődés történt a városban. Igaz, nem önkormányzati pénzből, hanem magán tőkéből, de szerintem pont ezért is megérdemelne egy újságcikket. A Körös-Toroknál gyönyörű, modern játszótér és strandfoci-pálya épült KACSA BÁCSI finanszírozásával. Nagyon profin megcsinálták. A fiaimnak nagyon tetszett tegnap a játszótér! Remélem, hogy sokáig ilyen klasszul meg tudják őrizni az állapotát és nem jut olyan sorsra, mint pl. a nagyjátszótérnek a játékai... KÖSZÖNET ÉRTE!!!”
 • 9. keletaru 2009. április 14. 14:23
  „csucsu2 !

  Ja a "listások" na az nem semmi . Igazad van . Meg lehet nézni nálunk (Csongrád) a felhozatalt ! Micsoda "bagázs" . Képviselősdi felelőségnélkül , megélhetésből . Üdv Kuci”
 • 8. csucsu2 2009. április 14. 10:18
  „Biztosan sokat tudna segíteni szerintem az ügyön a jövőben, ha ilyen kis településen -mondjuk a megye jogú városok kivételével sehol - nem lehetne listáról helyi képviselői székbe üllni, csakis névszerinti szavazás eredményeként. Mégpedig olyan névszerinti listáról, ahol nem is lene látható, hogy melyik név mögött melyik párt van, ill. nem látható, hogy az adott személy éppen akkor melyik pártnak nyal, hogy hatalomhoz jusson.
  Ekkor talán esély van arra, hogy olyan ember jut oda, akit sokan ismernek és tisztelnek és elismernek, akit személy szerint lehet ezután számon kérni és nem folytatnak - hogy kalsszikust idézzek - parttalan és pártérdekü vitákat csak azért, mert a "központ" megmondta, hogy mi az egy és igaz sárgaköves út, amit mindíg követni kell.
  Amíg pártviták miatt és önző "csakazértse" okból elcseszik az időt a valóban csak a város érdekeiben folyó érdemi megbeszélések elől, addig itt nem sokat lehet remélni.
  De ez csak az én együgyű véleményem.”
 • 7. keletaru 2009. április 14. 08:05
  „Tisztelt nemecsek!

  A válalkozókról ( magyar) szerintem már a hetedik bört is le húzták . Egy nagyüzletláncaba tartozó dolgozó több adót fizet mint a "külföldi tulajdonú" cég. ( arányoságába le vetítve ) Egy ember havi bérének több mint felét elviszi az adó , akkor kérdem én ki a "mohó" ,ki kér sokat ,ki miért kap keveset ! Nem akarom mondani de szerintem a bérből ennyit elvenni tb. adó. stb . ....... Ha meg el megyünk valamelyik helyre ami a befolyt "adónkból" müködik ,meg lehet nézni mit kapunk érte ,vagy hogy viselkednek velünk itt . Jöjjön vissza egy hónap múlva stb..... Igen ,az is érdekes a vállakozókon számol . De mindenki a pénzből él . Gyurcsány s tsa.i azt mondták el lehet menni ! Amelyik vállalkozó tehette el is ment az adó forintjaival együt . Most ezért miért ők a felelősek ,miért nem az aki elküldte megtermtette ezt a kedvezőtlen gazdasági helyzetett. Aki miatt hiányoznak ezek a bevételek is ...... .Ön is látja biztos ennek a településnek nincs vásárló ereje ami müködtetné az itteni kis kereskedelmet ,mivel jóformán müködő ipara sincs . Ki tudja annak idején európa hirű cégeket/-inket nem úgy privatizálják (körültekintőben )ahogy csinálták hol tartanánk már ! Képviselősdi felelőségnélkül , megélhetésből . Üdv Kuci”
 • 6. nemecsek 2009. április 13. 22:16
  „Tisztelt Kuci!

  Abban egyetértünk, hogy a csongrádi városvezetés a rendszerváltás óta, kevés kivételtől eltekintve inkább szerény képességű, megélhetési politikusokból áll(t). Minimális a közigazgatási, pénzügyi - gazdasági, szervezési, jogi stb rálátásuk, ismeretük. Az előbbiek hiánya miatt általában későn reagálnak, halogatják döntéseiket, vagy igazából nem is döntenek. Kicsinyes, demagóg politikai handabandázással próbálják hiányosságaikat titkolni és folyamatosan a választóiknak szerepelnek a TV-ben. Az a fő kérdés, hogy az utcáról ki takarítsa el a" lócitromot", ezen órákat tudnak, szeretnek vitatkozni. A polgármestereink és az országgyűlési képviselőink, megyei közgyűlési képviselőink (a korábbiak is) érdekérvényesítő képességük gyenge, még saját pártjukban sem igazán tudnak valamit elérni, elintézni Csongrád számára. Sajnos ezért mindegy Csongrád számára, hogy melyik párt van éppen hatalmon! Ezzel együtt mi választottuk meg őket! Csak egy példa, a szentesi polgármester és országgyűlési képviselők (Szirbik, Farkas, vagy a volt SZDSZ-es államtitkár), mindegy milyen színezetű a kormány, általában sikeresen lobbiznak (szerintem közösen, összefogva) Szentesért.
  Szóval ezekben egyetértünk! Amiben más a véleményem a tiedtől az, az, hogy a csongrádiaknak, többek között a csongrádi vállalkozóknak is valamit kell tenni saját boldogulásukért és ezen keresztül a városért. Nem tátott szájal várni a sült galambot! Ronda szó, innovatívnak, kreatívnak kellene lenni, jó cégeket kellene csinálni! Nem kellene a nyereségből milliós autókat vásárolni és hatalmas villákat építeni, az utcában az ötödik házat is felvásárolni, ellenben, emberhez méltó bért kellene adni munkásaiknak! Nem kellene arra büszkének lenni, hogy ,,én még egy fillér adót sem fizettem ezeknek" és kritizálni mindent, ami itt van, mert a város nem támogat. Várni, hogy a város majd a zsebébe nyúl és megrendezi pl. a Körös - Toroki Napokat, én (vállalkozó) majd lefölözöm a hasznot.
  Szóval nagyjából én így látom. Remélem vitaindítónak ez most elég!”
 • 5. keletaru 2009. április 13. 11:53
  „Tisztelt nemecsek !

  Azért abban Szitinek igaza van ha megnézük a sok kis - "önerő"-részét akkor már egy szép kis számot kapunk ! Amit így vagy úgy vissza kell fizetni , kamatokkal együtt ! Egyszer jó lenne ha müködő képes vállalkozásokat hoznának ide ,ami előbb utobb fizetne helyi adót vagy itt fejlesztene ,akkor nem mindig csak pályázatokból kellene fejleszteni , hanem a bevételekből is lehetne (igaz a kutyatápgyár is rendessen fizet azt sem látni ...... nem sokára meg nem is ide jön a zsé ?! ). De így csak kölcsönre kölcsön kölcsön az önerőkhöz !!! De miből törlesztünk ....hja majd mi visza fizetjük .Képviselősdi megélhetésért felelőségnélkül :( Miértünk ....ugyan már ..Üdv Kuci”
 • 4. nemecsek 2009. április 12. 22:41
  „Kedves Sziti!!
  Ezek pályázati pénzek és nem kölcsön, általában 10% önerő kell hozzá, amely jelen esetben szerintem eléggé méltányos. Ráadásul olyan jellegű felújítást végeznek el belőle, amelyet belátható időn belül úgyis meg kellene csinálni. Amennyiben nem élnek a pályázati lehetőségekkel, akkor marad a kölcsön (49 milla) - és azt már húzós visszafizetni.”
 • 3. Sziti 2009. április 12. 19:42
  „Van egy ismerősöm,aki nekem azt mondta tíz éve, hogy hülye vagyok ha nem veszek fel kölcsönt.
  Most meg lehet nézni.
  Én nem vettem fel kölcsönöket és valahogy megvagyok.
  Csongrád vezetése az ismerősömre emlékeztet.
  Majd tíz év múlva meglátjuk.”
 • 2. keletaru 2009. április 12. 08:33
  „Sziti ! Az nem számít ....... értünk veszik fel, nekünk csak visza kell fizetni ! Hát nem frankó ! Képviselősdi megélhetésből ! Üdv Kuci”
 • 1. Sziti 2009. április 11. 20:33
  „És tessék mondani mennyi Csongrád tartozása pillanatnyilag?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádon hiányszakma a szabó

Csongrád - Már csak nyomokban lelhető fel a textilipar Csongrádon és Szentesen, holott néhány éve még több száz főt foglalkoztattak a két város varrodái. Tovább olvasom