Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Csongrádi fiatal a go EB-n

Egy csongrádi gimnazista is részt vett a 18. ifjúsági Go Európa-bajnokságon.
Idén hazánkban, a budapesti Sport szállóban rendezték meg a 18. Go ifjúsági Európa-bajnokságot. A rangos versenyen hazánk versenyzőivel együtt tizenhárom nemzet ifjú go versenyzői mérhették össze erejüket. Ezt a Kínából származó, egyik legősibb stratégiai játékot egy lelkes diákcsapat Csongrádon is tanulja, és gyakorolja. Közülük néhányan az országos versenyen elért helyezéseiknek köszönhetően részt vehettek a magyar rendezésű Eb-n, ahol a csongrádi Batsányi János gimnázium 10. F osztályos tanulója, Sebők Attila a korosztályában 13. helyezést ért el.

Csongrádi fiatal a go EB-n - GALÉRIA

Edzések

A csongrádi go kör az edzéseiket a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskolában tartják minden hétfőn, és szerdán, ahová minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak. 

- 2 éve kezdtem el a go-val foglalkozni. Mivel a bátyám is játszotta, felfigyeltem én is erre a sportra, és hallottam, hogy a gimiben újra indul a szakkör is, így jelentkeztem. A go a sakkhoz hasonló sport, ami nagyfokú koncentrációt, éles elmét és jó stratégiai képességeket igényel. Kínából származik, egy olyan régi korból, ahol a csaták végkimenetelét nem a technikai fölény döntötte el, sokkal inkább a furfang és az előrelátás. Ez volt az akkori hadvezérek kedvenc stratégiai játéka - magyarázta Attila. 

A csongrádi go kört Tábori Levente vezeti, ahová több korosztályból járnak diákok. - A tanár úr készített fel a versenyre, így nagyon sokat köszönhetek neki. Tavaly volt az első versenyem, de álmomban sem gondoltam volna, hogy kijuthatok az Eb-re is – mondta lelkesen a szerény fiatalember.

Csongrádi fiatal a go EB-n - GALÉRIA

Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

 
Attila az U20-as kategóriában indult 17 társával együtt, akik között bizony sokan már régóta versenyeznek, és komoly rangot szereztek maguknak. A karatéhoz hasonlóan, kiu-ban, és dan-ban nyerik el eredményességüktől függően rangjukat az ifjú versenyzők. Attila 10 kiu-s, ami igen szép rang, tekintve, hogy közel azonos minősítésük van felkészítő tanárával. – Kellemes élményeim vannak a versenyről. Sok-, a kínai kultúrát bemutató programot láthattunk és számos érdekes embert ismerhettem meg. 3 nyertes és 3 vesztes mérkőzésem volt, így a pontrendszernek megfelelően lettem 13., amit én nagyon komoly eredménynek tartok. Ez hatalmas pozitív töltést adott nekem, ami arra ösztönöz, hogy még keményebben-, és többet gyakoroljak. Célom, hogy 12. osztály végére elérjem az 1 dan-t – mondta Attila.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keres, tájékozódik, emlékezik a csongrádi diákok robotja

Nyolc perc alatt felderítette az áldozatok helyét, majd külső segítség nélkül megtalálta a kivezető utat a katasztrófa sújtotta épületből. Tovább olvasom