Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Csongrádi fürdő: nincs veszve semmi

Csongrád – A fürdő ügye szinte minden testületi ülésen téma. Van, aki szerint a projektből semmi nem lesz, van, aki bízik benne. A Városkép Kft. dolgai már-már politikai gumicsont – fogalmazott egy képviselő.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Biztosan van, aki örülne, ha nem jönne össze az önrész, és kútba esne a pályázat – közölte Kőrösi Tibor (Fidesz) polgármester a csütörtöki testületi ülésen. Akkor mondta ezt, amikor – ahogy eddig már többször – vita kerekedett a fürdő fejlesztésével kapcsolatos pályázatból. Megírtuk: a város félmilliárdos pályázat nyertese, de még ugyanennyit kellene előteremteni, hogy megkezdődjön a munka. A polgármester arra kérte a testület tagjait, hogy átfogóan gondolkodjanak, hiszen a fürdő a már meglévő termálvízrendszernek utolsó, fontos része lenne. A fideszes Nagypál Sándor szerint az egész projekt „humbug", semmilyen előrelépést nem lát. Az ülésre meghívott közbeszerzési szakértő erre azt mondta: pontos ütemtervet tud mutatni arról, hogy milyen lépések zajlottak eddig, és mi következik.

Döntések a zárt ülésen

Zárt ülésen döntöttek arról, hogy Az év családja címet idén Tóth János és felesége, Horváth Varga Anikó kapja. A Körös-toroki üdülőterületet a kecskeméti Pure Music Kft. üzemeltetheti, a Kókai Kft. pedig nettó 2 millióért vehet területet az ipari parkban.

A Városkép Kft. az évi 50 milliós költségvetése mellé még 15 millió forintot kér. Ez a téma szintén pengeváltáshoz vezetett. Kiss Péter (MSZP) a kéthetente megjelenő ingyenes önkormányzati lapot – ezt is a cég adja ki – propagandakiadványnak nevezte, amellyel szerinte a városvezetés már a választásra készül, és amelyre véleménye szerint kár közpénzt áldozni. Később hozzátette, hogy a lakosok tájékoztatása természetesen fontos, de nem érti, egy gombóc fagyi árát miért ne lehetne érte elkérni. Párttársa, Havasi Jánosné védelmébe vette a cég vezetését és dolgozóit. Szerinte lelkiismeretesen végzik a munkájukat, arról nem tehetnek, hogy számtalan feladatot kaptak a nyakukba, de az ehhez szükséges feltételeket nem adta meg a város. Pap Gabriella (Fidesz ) alpolgármester szerint amivel a társaság foglalkozik, azaz kultúrára, tájékoztatásra és rendezvényszervezésre az előző ciklusok alatt is ugyanennyi pénzt fordítottak, csak az kevésbé tűnt fel, mert itt-ott jelentkezett az önkormányzatnál. A Városkép ügye lassan politikai gumicsonttá válik, fűzte hozzá Héjja István (Fidesz). – Akár két hétig is érlelgetjük a gondolatot: megvegyünk-e egy vödör festéket, talán látszik ebből, hogy nem jellemző ránk a pazarlás – tárta fel a cég vezetője, Molnár Ákos. A grémium megszavazta a támogatást.

Olvasóink írták

 • 6. palfisz 2013. november 23. 19:06
  „Két medencét rendbe kellene tenni (úszóknak, pólósoknak, fürdőzőknek) és annyi! Flancolni ott kell, ahol lehet, de itt nem erről szól a mese!”
 • 5. keletaru 2013. november 22. 21:19
  „A lényeg a BAGÁZS kapja az apanázst , ciklus végén a jutalmat . RÉGI beidegződés szerint ........AMI JÁR AZ JÁR !”
 • 4. hajnicska77 2013. november 22. 09:04
  „Ha jól emlékszem anno Csongrád és Szentes közti különbségre, Csongrád messze elhagyta Szentes. Sajnálatos, hogy Szentes MIÉRT tudott ideáig fejlődni, Csongrád városra meg lassan kirakhatják a bezárhat táblát. Pedig van benne lehetőség, csak valakinek a Csongrád város érdekeit kellene nézni. Fürdő??Kinek is kellene ilyen idegenforgalmilag fontos létesítmény? Ja..Csongrádnak biztosan nem. Nézzük a tehetséges úszókat. Milyen körülmények között teljesítenek (bár megjegyzem minden szó nélkül) ennyire jól?? Nem érdemelnék meg ők is a normális körülményeket, egy igényes uszodát, ha már hírnevet hoznak a városnak?
  Egy uszoda a városban nagyon fontos létesítmény. De sebaj, nemsokára sok újság címlapjára kerülhetünk, hisz nem sok város-község büszkélkedhet ilyen retro uszodával.”
 • 3. 65Gyöngyszem 2013. november 22. 09:00
  „Reméljük, hogy mégis csak lesz fürdő! Az esély még meg van rá!”
 • 2. palfisz 2013. november 22. 07:32
  „Szégyen, amit a "Városkép Kft-vel" művelnek!Jósolok egy évet, majd mindent visszarendeznek, mert egy ilyen vízfejet nem lehet sokáig fenntartani!”
 • 1. keletaru 2013. november 21. 20:21
  „Tényleg szánalmas ! Szentesen már szinte kész , ott nincs ennyi gatyázás ! Magyarázkodás ! Nyilván mellllllőzik az önös érdekeket egyes képviselők , s a többséget helyezik előtérbe !!! Anno a "választó" polgárok érdekeit nézik ! Tényleg olcsóbb lesz az itteni szakosztályoknak buszbérlettel átjárni mint itt ki várni a hűhót , vagy írhatnám lassan a Tiszán ki jelölt pályát érdemesebb lesz fűteni mint itt az uszira várni !!! Nem baj van mit ígérni a választásokra , persze mind ezt felelősség nélkül . Csakis nekünk , éssssss értünk . Üdv Lévai Attila”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földvár épül a nagy játszótéren

Annak idején az első volt a városban, a csongrádiak többsége ma is úgy nevezi: a játszótér. Tovább olvasom