Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Csongrádi gasztromajális 32 társasággal

Csongrád - Harminckét társaság nevezett be a harmadik csongrádi gasztromániára, amit tegnap rendeztek az Ifjúság téren. A főzők nem csupán éhesek, szomjasak is voltak, ezért aki tehette, a nulla tolerancia jegyében gyalogosan érkezett a helyszínre.
– Interjúhoz két cent jár – mondta tegnap Vincze János, mielőtt elárulta volna, miben settenkedik a harmadik csongrádi gasztrománián. Amint kezébe vette az itókát, megeredt a nyelve a bütykös zúzapörkölt fölött, de a recept titkát nem volt hajlandó megosztani velünk. E harminc főre készülő étel volt az egyik, ami versenyzett a 32 csapatos mezőnyben. A megmérettetésre Emődről, Sajóvámosról, Tiszaföldvárról, sőt még a határon túlról, Magyarkanizsáról is jöttek. A verőfényes napsütésben aki nem fakanalat, kést vagy krumplit fogott, az is pohárért nyúlt, ha másért nem, a torokmaró füst miatt. Ezért nem is volt meglepő, hogy akadt majálisozó a forgatagban, akinek beszéde és járása már tízkor dadogott.

Az étel és az ital oldotta a feszültséget: Bedő Tamás mellett Vadai Ágnes szemlézett. Fotó: Bíró Dániel
Az étel és az ital oldotta a feszültséget: Bedő Tamás mellett Vadai Ágnes szemlézett. Fotó: Bíró Dániel

Az éllovasok szabadkoztak, a nulla toleranciát ők is komolyan veszik, így hát inkább gyalog jöttek. A józanságot a civilek helyett ezúttal a politika képviselte: Vadai Ágnes honvédelmi államtitkár Bedő Tamás polgármesterrel az oldalán szemlézte a rotyogó finomságokat. A látottakon és hallottakon ők is jót derültek.

Olvasóink írták

 • 9. ADÓZÓ 2008. május 15. 13:32
  „NAGYON KIVÁNCSI LENNÉK MENNYIBE KERÜLT EZ A RENDEZVÉNY A VÁROSNAK. AZ ÁLTALUNK BEFIZETETT ADÓFORINTOKAT KERESEM !!”
 • 8. zolika 2008. május 06. 08:20
  „tiszta szégyen volt ez a majális!! semmi normális program... csak eszement elöadók..akik akkor találják ki mit kellne játszani..3an 3 félét zenélnek.. semmi jo müsor...tiszta szégyen!!!!!!!!!!!!!!!!!!! szentesen 100x jobb programok voltak...ennyi csongrád!!!!!!!”
 • 7. komcsika 2008. május 05. 13:17
  „Az a lényeg, hogy ágikánk, no meg tomkattt jól érezte magát.”
 • 6. R314 2008. május 05. 12:31
  „Jó volt a főzés, élveztük, bár kicsit elszomorított a szervezők "ittassága" alig birták elmondani a végeredményt, nekem úgy tűnt mintha elsősorban maguknak szervezték volna az egészet. Ettől függetlenül tetszett, bár nem "Majálisozni" hanem főzni mentem le, ez már tényleg nem az ami pár éve volt :-(”
 • 5. Ez van 2008. május 04. 09:49
  „Ami itt van az már régen nem majális. Mi is csak "sörögni" szoktunk lejárni, de hát még az sem volt!
  Egy db lánchintával szúrták ki a szemünket :-S hol van a polip?
  Nyílván az ért még a legtöbbet, mert hát normális műsort ugye nem tudnak csinálni.”
 • 4. a gipsz 2008. május 02. 14:37
  „Hacsak a könyvtáros vagy Tyukászék nem szerveznek valamit, akkor
  nem lesz semmi a várostól. Pénz a zsebekbe, mosoly csekk a híveknek, egyébként meg el lehet menni...”
 • 3. Kuci 2008. május 02. 10:05
  „Rendezvényre csi lóvé . Kell a jutalmakra , s a képviselők illetményére , hisz ők a városért dolgoznak ! S most lehetet látni ez már rég nem város " falu " . S mellékesen az uszodában is meg indult a fegyelem , az uszni s vizilabdázó gyerekek is csak meg adott időben mehetnek be . Mintha ez mentené meg az uszodát , ja megemelték a belépők árát biztos ettől 20% -l többen lesznek mint le írták . Így van ez már tényleg szánalmas !!!!! Mikor vonják ezeket a pazarló emberek tenylegesen mint erkölcsi s anyagi felelőségre !!!!!”
 • 2. joci27 2008. május 02. 08:53
  „Jó volt a főzőverseny, annak, aki részt vett benn. A többi ember meg csak lézengett, járt körbe-körbe.
  A menüt gyorsan végig lehetett enni, mert csak kenyérlángost és hot-dogot lehetett vásárolni. Aki ott szeretett volna ebédelni, az viszont hoppon maradt.
  A színpadon a főzőversenyeredményhirdetése egy órán át tartott. Emiatt a gyerekeknek több mint egyórát kellett várni egy "mesejátékra"
  Miért nem lehet színvonalas, tartalmas rendezvényt szervezni a városban???”
 • 1. katalin680621 2008. május 02. 06:53
  „Csongrád város vezetősége szégyelhetné magát ,más városokba nem 1,5 nap a májális hanem vasárnapig szerveztek programokat.Ez sajnos jellemző,menjünk el máshová ,ne itt helyben szórakozzunk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bokros válna Csongrádtól

Csongrád - Megelégelték az alárendelt szerepet a bokrosiak: önállósodási bizottság alakult a… Tovább olvasom