Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Csongrádi lakástűz: 20 milliós javítás

Csongrád – Húszmillió forintos árajánlatával egy helyi kőműves mester nyerte el a leégett csongrádi társasház romeltakarítási munkálatait. Szeptember közepéig kell végeznie Laczkó Zsoltnak.
Megkezdték a két héttel ezelőtti csongrádi lakástűzben kiégett társasházi lakások tetőszerkezetének helyreállítási munkáit pénteken reggel. A munkák elvégzésére két vállalkozás nyújtott be pályázatot, amelyek közül a csongrádi Laczkó Zsolt kőműves mester húszmillió forintos árajánlatát fogadta el a lakóközösség és a társasház biztosítója.

Csongrádi lakástűz: megkezdődött a romeltakarítás. Fotó: Palatinus Csaba (galéria)

Laczkó Zsolt elmondta, hogy hosszas egyeztetések után pénteken aláírták a szerződést. - Még aznap reggel megszüntettük a kordonos elzárást, majd az épületrész teljes hosszában előtetőt ácsoltunk, amely megvédi a járókelőket és vásárlókat az esetlegesen lehulló törmeléktől. A mi feladatunk többek között a törmelék és a romok szelektálása és elszállítása is. Levágjuk az elszenesedett gerendákat, lebontunk néhány arra ítélt falat is, azonban csak akkor derül ki, hogy ténylegesen mekkora a munka, ha már eltakarítottuk a romokat. Az is elképzelhető, hogy kéményeket is le kell majd bontanunk. Ha ez bekövetkezne, az komoly csúszást okozna a határidőben. A munkát szeptember 15-éig kell befejeznünk - sorolta a kőműves mester. Laczkó elmondta azt is, szeretnék minél hamarabb feltenni az ideiglenes tetőfóliát, ami megóvná az épületet a további károktól.

A lakásokban keletkezett összes kár meghaladja a 100 millió forintot. A társasház kollektív biztosítását kezelő biztosítótársaság teljes egészében kifizeti a tetőtér helyreállítását, és várhatóan a többi kár megtérítésében is maximális segítséget nyújt majd a károsultaknak.

Olvasóink írták

 • 11. feketetulipán2012 2012. július 17. 08:17
  „Milyen érdekesek az emberek....(ITT SEM azokat a családokat nézik akik ´x´ hétig máshol kell lakjanak, és nem beleképzelik a helyzetükbe magukat, hanem rögtön A rosssssz indulat, hát így haladunk mi "előre"...

  Kíváncsi lennék, ha pl: az 1-es hozzászólónak kiégne a lakása,(önhibáján kívül) ő a leendő kivitelező nézeteit nézné, VAGY???- a szakértelmet,- a gyorsaságot, -és a költségeket...

  Mellesleg nem "ez" a kivitelező volt az egyetlen pályázó.”
 • 10. surjana 2012. július 17. 06:57
  „Ez Csongrád. Az irigység, rosszindulatúság. Más is pályázhatott volna. Adva volt a lehetőség, és maradtak volna a zsebében a milliók...A nyertes vállalkozó biztosan jó munkát fog végezni. Nem könnyű munkára vállalkoztak.”
 • 9. ljro 2012. július 16. 23:07
  „sztem ezeket a képeket **rva gyorsan el kellene tüntetni :)
  a munkavédelem talán smafu????
  egy védősisakon kívűl semmi! talán még annak is lejárt a szavideje :)
  tessék csak reklámoni :)))”
 • 8. Turul2 2012. július 16. 20:11
  „Sajnos tényleg nem látszik,de amit leírtam az tény és valós.Tessen nekem hinni :-)”
 • 7. tótkomlósi 2012. július 16. 19:59
  „6. Turul2 2012.07.16. 19:42

  Sehol nem írják, hogy ez a teljes helyreállítási költség!

  Tessen olvasni a sorok közt!”
 • 6. Turul2 2012. július 16. 19:42
  „Természetesen ez nem csak munkadíj,hanem az építőanyag ára is benne van a 18 millába :-)”
 • 5. Turul2 2012. július 16. 19:17
  „Akkor tisztázzuk:Romeltakarítás, falazat bontás, törmelékelszállítás, falazás,tetőszerkezet készítés, cserépfedés, tetőablakok elhelyezése. Ez van benne a szerződésben :-)”
 • 4. tótkomlósi 2012. július 16. 18:25
  „De azért ha a romeltakarítást 2-3 hét alatt megcsinálja és marad belőle úgy 6-7 millió, akkor az már másképp hangzik!”
 • 3. bocko71 2012. július 16. 15:03
  „...azért ez nem tisztán munkabér a 20milla...(anyag,elszállítás,megsemmisítés,stb....)...és már nem is nagy összeg!!!!”
 • 2. majdénmegmondom 2012. július 16. 12:14
  „.na ja , a 20 milka csak a romeltakarításra van, a renoválás benne lesz vagy 200 milkában.sztem...majd ott kell nézelődni :)
  ÚGYHOGY MÁR MEGINT ROSSZ A cikk CÍÍÍÍM-e
  !!!!!!!”
 • 1. Macuka 2012. július 16. 09:29
  „Érdekes, hogy egy politikailag "független" pályázó nyert... A képek között burkolatlan reklám is látható... A
  tűzesetről nem készült annyi kép, mint a megkezdett romeltakarításról.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amatőr zenekarok jelentkezhetnek

Július 20-áig jelentkezhetnek azok az amatőr zenekarok és szólisták, akik fel szeretnének lépni a Körös-toroki Napok rendezvényei idején a Matula-színpadon. Tovább olvasom