Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Csongrádi nagycsaládok jubileuma

Tizenöt éve alakult meg a Bölcső Csongrádi Nagycsaládosok Egyesülete tizenöt családdal, azóta számuk százötre nőtt, kapcsolataik révén otthon vannak a Kárpát-medencében. Az egyesület családjaiban 135 gyerek született e másfél évtized alatt.
Tavaszi hangulatot teremtettek a nagycsaládosok szombat este a művelődési központ Magyar Király dísztermében, amelyet megtöltöttek. „Minden nagycsalád egy erős szikla, melyre várként fog majd felépülni a jövőnk" – írta egykor Várkonyi István egyik versében, amit az ünnepségen fölolvastak. Benkő Ágota, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke azt mondta: örömmel jött ismét Csongrádra, mert ez az egyesület szeretetből és szorgalomból épült bástyája a civil mozgalomnak.

Szerinte egy közösséget két dolog tarthat össze: a munka és az ünnep, vagyis a közös élmények, amelyek hosszú távon hatnak. Ebben a versenyre összpontosító és globalizáló világban arra az összefogásra, melyből ez a civil szervezet is példát ad, egyre nagyobb szükség van. Családközpontú, családszerető baráti közösségnek megmaradni: ez a cél, ez a feladat, s nem átvenni a közélet más értékeket hordozó módszereit.

Szendi Horváth Edit, a Bölcső elnöke igen röviden tekintette át az egyesület 15 esztendejének történéseit, köszöntötte a meghívottakat, és okleveleket adott át a támogatóknak. Az est díszvendége, Varga András egyetemi docens, a nagycsaládos Varga Domokos író fia testvérként jött ebbe a közösségbe, nemrég ünnepelték édesanyjuk 75. születésnapját, ahol 47-en jöttek össze a családból – mondta egyebek közt köszöntőjében. Az orosháziak, a vajdaságiak ugyancsak dicsérő szavakkal és ajándékokkal kedveskedtek. A több mint egyórás családi műsor után következett a közös vacsora.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A második otthon Csanyteleken

A csanyteleki községháza melletti üres épületben egy második otthont szeretne berendezni az… Tovább olvasom