Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Csongrádi ötletparádé a szemétszállításról

Csongrád - Ötletparádévá fajult a szilárdhulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról szóló rendelettervezet megvitatása a csongrádi képviselő-testület tegnapi ülésén. Bedő Tamás polgármester olyat is mondott, hogy lehet, jobb lett volna, ha nem csongrádi cég nyeri a szemétszállítási megbízást, akkor ugyanis elkerülhető lett volna a polémia.
Napirend előtt több városatya is szólásra emelkedett. Elsőként a sportbizottság elnöke, Ternai László azt javasolta, a képviselő-testület határozatban ismerje el a csongrádi kötődésű olimpikonok, így Szremkó Krisztina vízilabdázó és Máté Hunor úszó pekingi teljesítményét. A kezdeményezést támogatta a grémium. Az utóbbi hetek szúnyoginváziója miatt panaszkodott Kiss Péter, aki azt firtatta, hogy ezt a rendkívüli helyzetet megfelelően és időben kezelte-e a városgondnokság, illetve a városvezetés, pénz ugyanis volt erre a feladatra. Bedő Tamás polgármester válaszában rámutatott: a múlt hónap végén elöntött ártéri terület egészén képtelen megbirkózni a vérszívókkal a város, de amit lehetett, megtettek. Murányi László emlékeztetett: egyedül az Összefogás Csongrádért Egyesület szorgalmazta a Széchenyi úti iskola részvételét az iskolafelújítási programban. Kiemelte, ha ők nem kardoskodnak az ügy mellett, Csongrád kimaradt volna a támogatott települések sorából.

A városi költségvetés első félévi végrehajtásáról szóló beszámoló megtárgyalásakor elhangzott, hogy várhatóan kevesebb helyi adóbevétel lesz 2008-ban Csongrádon, mint amennyit terveztek. A legnagyobb elmaradás az idegenforgalmiadó-bevételnél mutatkozik, ezért a polgármesteri hivatal fokozottan fogja ellenőrizni a szállásadók kimutatásait.

A szilárdhulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról szóló rendelettervezet megvitatásakor többen is szóltak, hogy nem megfelelő a szelektívgyűjtő szigetek kijelölése, máshová kellene elhelyezni a tárolóedényeket. Felmerült az is, hogy engedményeket kellene adni az egyedül élőknek, és hétvégi ürítésre lenne szükség a Körös-toroki üdülőterületen. Kérdés volt az is, hogy mi lesz a közterületek zöldhulladékával. Bedő Tamás leszögezte, ötletparádé helyett azt kellene szem előtt tartani, hogy piaci környezetben működik a szolgáltató, s ha minden egyedi igényt megpróbálnának kielégíteni, gyorsan veszteségessé válna a feladatellátás, és az az önkormányzatnak sem jönne jól. Szegedi Györgyné szocialista képviselő nem fogadta el ezt az érvet, mondván, a lakosság már így is túl van terhelve. A polgármester erre azt mondta, már-már ott tartunk, hogy jobb lett volna, ha nem csongrádi cég nyeri a szemétszállítási megbízást, akkor ugyanis elkerülhették volna ezt a vitát. A grémium végül első olvasatként elfogadta a tervezetet.

Olvasóink írták

 • 9. Bodrogi Ferenc 2008. szeptember 02. 00:25
  „Hát nekem van, de én csak egy olvasó vagyok, nem is tudom hogy keveredtem ide, amúgy Bodrogi Ferenc vagyok, biztonsági őrként dolgozom, de tuti kibasznak a faszba, mert nem mentem be dolgozni.”
 • 8. mamus 2008. szeptember 01. 15:28
  „Csak érdeklődöm, mert nem tudom, kinek van új személygépkocsija?”
 • 7. szemlelodo 2008. szeptember 01. 05:51
  „Szerintem minden szinten addig kellene nyújtózkodni,ameddig a takaró ér.
  Nem értem,ha veszélyben a bevételi terv teljesítése,akkor a Hivatalnak miből telt új személygépkocsira?”
 • 6. wéber 2008. augusztus 31. 21:40
  „Köszi "motherboard"!
  Most már értem! Azt, aki elment Csongrádról és Mo-ról, arra büszkék vagyunk! Az úszó edzöt aki megtanította úszni és elindította a versenyzöi pályáján, mert itt maradt (Csongrádon) meg sem említjük.”
 • 5. motherboard 2008. augusztus 31. 10:39
  „Kedves "wéber" nem is láthattad a magyar utazó csapatban a nevét Máté Hunornak,mivel Ausztria szineiben indult.”
 • 4. mamus 2008. augusztus 31. 09:55
  „HA annyira kevés az adóbevétel, akkor talán az önkormányzati dolgozóknak ki kellene postázni IDŐBEN és MINDENKINEK az adókötelezettségét, és máris folyna be bevétel. Idén nagyon sokan nem kaptak értesítést, holott fizettek volna. Talán ELŐSZÖR ezt kellene ellenőrizni (mert ez házon belül van).
  Amikor bementem csekkért, a kolléganők éppen szabadságon voltak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 3. wéber 2008. augusztus 30. 21:27
  „Segítsetek! Máté Hunor milyen eredményt ért el Pekingben, mert én az utazó csapatban nem láttam a nevét!”
 • 2. csicsóbácsi 2008. augusztus 30. 18:12
  „Ha adó kiesés van Csongrád miért nem pályázik az
  Indiai gumi üzemre?
  Lenne munkahely és adó és Csongrád lakossága is nőne.”
 • 1. Kuci 2008. augusztus 30. 10:55
  „"várhatóan kevesebb helyi adóbevétel lesz 2008-ban Csongrádon "
  Hát igen itt az eredménye az " El lehet menni " Dumának sok vállalkozás el is ment , most keresik a bevétel hiányt . Tessék felelőséget vállalni aki mondta ezt a szót s megteremtette a helyzetett most fizessebe ami kiesik a bevételből . De szerintem ilyenkor már oda a vagányság , s csak a bla bla bla az üres duma . "A grémium végül első olvasatként elfogadta a tervezetet. " A végén mindég mindegy jó kis érdek képviselet !! S ha már meg említik az adót , szót érdemel az is akinek túl fizetése van nem kezelik ídőben s kamatottsem kaprá , de bezzek az önkormányzat azonal számol a késésért . Hol itt az esély egyenlőség a demokrácia . ??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Blázsik Ildikó szerint lenyúlták Patrik pénzét

Csongrád - Az ügyészség nem talált kivetnivalót abban, hogy az egymilliós pénzadományból csak 200 ezer forintot juttatott az Érzőszív Alapítvány a nyitott gerinccel született, beteg csongrádi kisfiúnak, Blázsik Patriknak, a többit pedig a saját működésére fordította. Tovább olvasom