Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Csongrádi petíció segélyügyben

Csongrád - Az kapjon csak segélyt, aki megdolgozik érte – javasolja a Jobbik Csongrádon. A szervezet petíciót küldött az önkormányzathoz, de akár helyi népszavazást is kezdeményez az ügyben.

Mondja ki a csongrádi önkormányzat, hogy csak az kaphat segélyt, aki dolgozik is – kéri a Jobbik Magyarországért Mozgalom városi alapszervezete. Horváth Tibor elnök és Laczkó Zsolt alelnök petíciót juttatott el az önkormányzathoz, amelyben kérik a képviselő-testületet, kövesse a monoki önkormányzat példáját. „Kérjük annak kimondását, hogy szociális segélyre csak az a személy legyen jogosult, aki a köz érdekében tenni is hajlandó (hajlandó meghatározott idejű közmunkát vállalni a városi közösség érdekében), illetve aki a tanköteles gyermekét iskolába járatja, és nincs igazolatlan hiányzása." A szervezet kilátásba helyezi: ha ezt a petíciót a helyi testület július 15-éig nem tűzi napirendre, helyi népszavazást kezdeményeznek az ügyben.

Közmunkások a csongrádi Körös-torokban. Ők megdolgoznaka pénzükért. Fotó: Tésik Attila
Közmunkások a csongrádi Körös-torokban. Ők megdolgoznaka pénzükért. Fotó: Tésik Attila

– Addig természetesen ismertetni fogom a testület előtt a petíciót, és szerintem velem együtt a legtöbb képviselő úgy gondolja, hogy a segélyezés kapcsán változásra van szükség, de az első lépés ez ügyben csak a szociális törvény módosítása lehet – felelte kérdésünkre Bedő Tamás csongrádi polgármester. – Rendeletet addig biztosan nem fogunk módosítani. Annak ugyanis semmi értelme, hogy olyan helyi jogszabályt alkosson a képviselő-testület, amely ellentétes a törvénnyel, és így a közigazgatási hivatal hatályon kívül helyezi.

Bedő szerint ha a törvényt módosítja a parlament, és lehetővé válik, Csongrádon is a legtöbb segély megítélését közmunkához fogja kötni az önkormányzat.

Olvasóink írták

 • 6. TibiKE 2008. június 14. 18:56
  „Más (fejlődő) országban is van ilyen, pl.: hogy ledolgozott évek arányában kapják a segélyt. Miért is tartanánk csak úgy el bizonyos embereket egész életükben (úgy, hogy munkát keresni még csak nem is próbálnak)? Ez már kellett. Végre valami kis előrelépés...”
 • 5. Bingo 2008. június 13. 16:43
  „Aki nem dolgozik, az ne is egyék!”
 • 4. minimum 15 napot 2008. június 13. 14:51
  „dolgozzon egy hónapban, (napi 8 órát) a segélyért. AMIT ELŐTTE TŐLEM ELVESZNEK adó formájában A POSZTKOMMUNISTÁK, hogy ezeknek oda tudják adni a SZAVAZATAIKÉRT CSERÉBE!”
 • 3. Kuci 2008. június 11. 16:29
  „De lagalább nem tesznek kárt a FALUBAN ha nem dolgoznak , csak a lovét veszik fel !! Ezt látják nagyjainktól munka nélkül pénzt keresni , lelki furdalás nélkül következmények nélkül !!!”
 • 2. zolika1 2008. június 11. 12:40
  „teljesen 1et értek vele!és csatlakozom is!! azok az emberek,nagyon jol tudják mikor van segély osztás,és már kora reggel megrohamozzák a posta bejáratát! utánna meg a közeli kocsmákat......

  ha segélyért be tudnak menni,akkor dolgozni is tudjonak!!!! mert nem csak elinni,meg elgépezni kell a pénzt,dolgozni is!!!!!”
 • 1. Balogh Gábor 2008. június 11. 05:43
  „Ráadásul Csongrádon ott van az a szép nagy töltés , annak a karbantartásához biztosan elkelne sok dolgos kéz . . .
  bégé”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új arcot kaphat Csongrád központja

Csongrád - Az utóbbi évtizedek legnagyobb beruházása lehet Csongrádon a városközpont… Tovább olvasom