Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Csongrádi polgármesterjelöltek: Bedő, Hegedűs, Kurucz

Jelen állás szerint hárman szállnak harcba a polgármesteri székért októberben Csongrádon: Bedő Tamás az MSZP, Hegedűs Péter az MDF, Kurucz Ferenc pedig az Összefogás Csongrádért Egyesület jelöltje. A Fidesz helyi szervezete még nem döntött. Az MDF rendkívül kedvező ajánlatot adott a Fidesznek.
Úgy tűnik, hogy három polgármesterjelölt indul októberben Csongrádon az önkormányzati választásokon. Ennél azonban várhatóan jóval több párt és civil szerveződés állít majd jelöltet a tíz körzetben.
A városvezetői posztért másodszor mérkőzik meg Bedő Tamás polgármester, akit az MSZP mellett nagy valószínűséggel az SZDSZ is támogatni fog. A politikus idén az országgyűlésbe is bejutott a szocialisták megyei listáján. Közismertségét tekintve Bedő legnagyobb ellenfele Kurucz Ferenc, a korábbi városi rendőrkapitány lehet. Kuruczot a konzervatív értékeket valló Összefogás Csongrádért Egyesület jelölte polgármesternek. Mögötte áll a Vincze László országgyűlési képviselő vezette Kisgazda Polgári Egyesület helyi csoportja, de a kereszténydemokraták is támogatják.

A jobboldali érzelmű választókra számít Hegedűs Péter, az MDF polgármesterjelöltje is, aki 1999-től Dávid Ibolya személyi titkáraként dolgozott, később pedig a párt országos választási irodáját vezette. A történész végzettségű jelöltet a Jobb Csongrádért Egyesület és egy polgári kör is a támogatásáról biztosította.

A csongrádi fideszesek még nem döntöttek arról, hogy önálló polgármesterjelöltet indítanak, vagy az egyik jobboldali aspiráns mellé állnak. Pap Gabriella, a Fidesz csongrádi szervezetének vezetője lapunknak elmondta: jelenleg csak az biztos, hogy ő nem indult a polgármesteri székért, mint ahogy azt híresztelték a városban.

Információink szerint legutóbb azért nem tudtak egyezségre jutni Kurucz Ferenc pártolóival, mert a volt rendőrkapitány elsősorban a civil szerveződés jelöltjének tekinti magát, és esze ágában sincs a város tíz körzetéből kilencben fideszes képviselőjelölteket támogatni. Úgy tudjuk, hogy az Összefogás Csongrádért Egyesület feltett szándéka, hogy minden településrészen saját jelölttel képviseltesse magát. Értesüléseink szerint az MDF továbbra is fenntartja a Fidesznek tett ajánlatát. Úgy tudjuk, ez arról szól, hogy ha a Fidesz támogatja Hegedűst, akkor a nagyobbik ellenzéki párt állíthat jelöltet mind a tíz körzetben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szárazra került a csongrádi vendégváró homokpad

Ha az ÁNTSZ engedélyezi, mától hivatalosan is fogadhatja a strandolni vágyókat a Körös-toroki… Tovább olvasom