Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Csongrádi sportág a szemetelés

– Háromszáz évvel vagyunk a felvilágosodás után, ez a mi városunkban azonban nem látszik – foglalta össze Kőrösi Tibor (Fidesz) polgármester a témával kapcsolatos tapasztalatait.
Első olvasatban tárgyalta a képviselő-testület a helyi hulladékkezelési rendeletet, a grémium tagjai számos negatívumot említettek. Egy felvetésre reagálva Bartókné Vincze Zsuzsanna (Fidesz) közölte: tévedés azt hinni, hogy a külterületen óriási méreteket öltő illegális szemétlerakás az ottani lakosok műve. – Jellemzően inkább a városban élők hordják ki. Attól tartok: hozhatunk bármilyen rendeletet, ameddig a fejekben nincs rend, az önkormányzat tehetetlen – hangoztatta. A képviselők javasolták, hogy komoly büntetési tételeket is be kellene venni a készülő rendeletbe, valamint az is elhangzott, hogy segítené a lakosok hozzáállását, ha a város számos pontján beszerezhetnék a „sárga zsákot".

Napirend előtti hozzászólásában Havasi Jánosné (MSZP) azt mondta: az város szépítésére felajánlott 1000, illetve 1600 tő rózsáért köszönet illeti Ungerbauer György borászt és Murányi László képviselőt. Kérte, hogy a Széchenyi-iskolába járó gyerekek tengerparti nyaralásához hiányzó összeget önkormányzati segítséggel vagy felajánlásokból pótolják ki. Az ügyről megírtuk: pályázaton nyert az iskola, de a nyeremény csak az utazás költségének felét teszi ki. Zárt ülésen döntött a grémium arról, hogy ki irányítsa az alkotóházat. A feladattal a korábbi vezetőt, Dudás Sándort bízták meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul a Batsányi-gimnázium laborja

A csongrádi Batsányi János Gimnázium közel 240 millió forintot nyert pályázaton a Tetudod-projekt megvalósítására. Tovább olvasom