Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Csongrádi, Szentesi kistérség: 3+7 falu 182+39 jelöltje

Dominálnak a független jelöltek a Csongrádi és a Szentesi kistérségben is: 182 képviselőségre pályázónak több mint 82 százaléka ilyen. A csúcstartó Nagytőke: mind a 8 aspiráns független. A pártok közül e két kistérségben a Fidesz – zömmel KDNP-támogatással –, a Jobbik, és a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt támogat összesen 32 politikusnak készülőt. A közügyek iránti érdeklődés alapján a legaktívabbnak Tömörkény lakói tűnnek, mert a 2 kistérség 10 faluja közül ott állították a legtöbb (25) jelöltet.

Polgármesterjelöltekből nincs hiány: 10 kistelepülésen 39 van belőlük. A csúcstartó Felgyő, ahol 8 pályázó – Ábel István, Bús Róbert, Harangozóné Pálnok Orsolya, Horváth Lajos, Hükecz Zoltán, Kaltenekker László, Kaltenekker Lászlóné (független); továbbá Vincze László (Fidesz–KDNP) – vezetné a falut. Azért is kivételesnek tűnik ez a hely, mert a térség országgyűlési képviselője is megméreti magát.

Csongrádi, Szentesi kistérség: 3+7 falu 182+39 jelöltje. DM/DV GRAFIKA
Csongrádi, Szentesi kistérség: 3+7 falu 182+39 jelöltje.
DM/DV GRAFIKA

Tömörkény 4 aspiránsa: Bálint József János (Fidesz–KDNP), Bánfi Sándor, Losonczi Anna és dr. Thirring Ákos (független). Hasonlóképpen négyen indulnak a polgármesteri székért Árpádhalmon is: Froman Róbert, Kozmáné Gyovai Katalin, Vinczéné Nagy Rozália (független), illetve Szarka Attila (Fidesz). 1+3 a megoszlás Szegváron is: Gémes László (Fidesz–KDNP), illetve Buda Richárd, Kiss Tibor és Kondacs Mihály (független). A fábiánsebestyéni polgármesteri poszt négy független – Bálint József, dr. Kós György, Kovács Csaba, Werner Györgyné – számára kívánatos. Ugyancsak független négyes Nagytőkéé: Kiss Gyula, Móricz Béla, Szél Csaba, Varga Lászlóné.

Derekegyház lakóinak bizalmáért hárman versenyeznek: Nóbik Istvánné, Szabó István, Vidáné Barna Gabriella (mindhárman függetlenként). A szám alapján hasonló Eperjes esete: de Agócs István (Fidesz) mellett (két független), Horváth Ferenc és dr. Kiss Csaba küzd a voksokért. Hasonló a fölállás Nagymágocson: 2 független – dr. Ács Katalin, Atkári Krisztián – és 1 Fidesz–KDNP-jelölt, Stibál Róbert.

Csanyteleken Forgó Henrik (független) és Györgyiné Mészáros Erzsébet (Fidesz–KDNP) verseng majd a polgármesteri posztért.

Olvasóink írták

  • 2. Norbi56 2010. szeptember 16. 17:41
    „valoperes_zugugyved

    megírnád nekem hol épül villamos a csongrádi vagy a szentesi kistérségben? vagy eltévedtél?Mi köze a villamosotoknak ezekhez a kistérségekhez?”
  • 1. valoperes_zugugyved 2010. szeptember 14. 11:57
    „- Mit tart látványberuházásnak?
    - Az új villamosvonalat például. Nem tudjuk, mi értelme, mennyibe kerül majd, mennyi hitelt vett fel ezért a város. Olyan, mint a budapesti 4-es metró. Számításaink szerint az új villamosvonal akkor térülne meg, ha 6-700 forintos jegyárak lennének Szegeden.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házaspárbaj: a férj és a feleség is jelölt

Kaltenekker László és felesége is összegyűjtötte és leadta a polgármester-jelöltséghez szükséges ajánlócédulákat Felgyőn. Tovább olvasom