Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Csongrádi tévé – újrahangolva

Csongrád - Ha saját tévéjük még nincs is, saját műsorokat már készít a város. Egy önkormányzati cég vette kézbe a médiumot: frissebb, újszerű hangvételre törekednek. Nemrég egy új céget is alapítottak.
A tulajdonos változatlanul a Donka-F Kft., a műsorok jelentős részét azonban ettől a hónaptól a Csongrádi Városkép Nonprofit Kft. irányítása alatt dolgozó stáb készíti a Csongrád Televíziónál. A nonprofit önkormányzati cég már járatos a média világában: többek között a kéthetente megjelenő helyi lap kiadása is az ő feladatuk.

A váltásról, a műsorok struktúrájáról és a pontos munkamegosztásról a tévés kft. tulajdonosa és ügyvezetője, Donka Ferenc nem kívánt nyilatkozni, azt mondta, ebben a város vezetése kompetens. Annyit azonban elárult: a korábban végzett munkákért még közel 3 millió forintjuk lóg a levegőben. Az olyan feladatokért, mint például a testületi ülések közvetítése, az önkormányzat – olykor több hónapos késéssel – a tulajdonában lévő Városkép Kft.-n keresztül fizette ki őket. Ez egy önállóan gazdálkodó társaság, maga oldja meg a pénzügyeit, így tehát nem az önkormányzat tartozik, fejtette ki Kőrösi Tibor polgármester.

Saját médiát szeretnének

A város már korábban is szeretett volna saját médiumokat. Rádió ügyében Kecskeméttel és az egykori Rádió Szentessel tárgyaltak – most a Rádió 451 ad hírt a város eseményeiről. Teljesen önálló tévé létrehozását is fontolgatták, úgy tudjuk, erről a technika és a szakembergárda híján tettek le egy időre. Információink szerint a Városkép Kft. egyelőre heti háromszor fél óra frekvenciaidőt vásárol a Donka-F Kft.-től.  

– A testületi üléseket továbbra is a megszokott stáb veszi fel, minden más műsort azonban egy új társaság készít. Frissebb, más stílusú tévét képzeltünk el, ezért törekedtünk a változásra. A csongrádi és a szentesi gimnáziumban is folyik médiaképzés, így ezekben a városokban kerestünk szakembereket – részletezte a város vezetője. A stáb vezetésével Zajácz D. Zoltánt bízták meg, aki amellett, hogy Szentesen tanít, a Kurca-parti városban nyár óta működő Rádió 451-et is vezeti. Ő elmondta: arra törekednek, hogy modernebb szemlélettel gyártsák a műsoraikat, a képernyőn minél több helyi arcot és közérdeklődésre számot tartó témát szeretnének megjeleníteni.

A legutóbbi testületi ülésen a városi médiával kapcsolatban is hoztak döntéseket. A témát a nyilvánosság kizárásával tárgyalták, de a végeredményt később ismertették: létrejött a Csongrád Média Kommunikációs és Szolgáltató Kft., amelyben, úgy tudjuk, egy fővárosi szakmai cég is résztulajdonos. Információink szerint az új csongrádi cég egyelőre nem végez tevékenységet, az alapítására a televíziózás terén a továbblépéshez – feltehetőleg az önállósodáshoz –, illetve a pályázati lehetőségek kiaknázása céljából lesz szükség.

Olvasóink írták

 • 6. köröstorok 2012. december 22. 15:15
  „A nyilvánosság számára szelektáltan készülnek a riportok. Egyes intézmények, elsősorban a gimnázium, rendszeres publikációs lehetőséget kapnak. Mások mintha nem is léteznének. A decemberi karácsonyi műsorból számos rendezvényt kihagytak, amit bizonyára nem szimpatikus emberek készítettek. Karácsonyra sok zenész, képzőművész, irodalmár, tanár és mások -egészen más szakmai területről is- tettek szép és jó dolgokat a városért. Az ő tevékenységük nincs megemlítve sem. Kezdettől fogva ez a baj. Nincs objektivitás. Az örökös mellőzöttség pedig előbb-utóbb eltávolítja az embereket a közösségi munkától. Ki is szállok, mert ennek a lapnak megvannak az állandó sztárjai.”
 • 5. pisztolyos 2012. november 30. 18:13
  „Turul2...kellene ott még 2 pettyet is!”
 • 4. keletaru 2012. november 29. 18:51
  „Még hogy nincs pénz , hisz cirkuszra is telik !!! Ezek szerint BEosztani nem tudják , csak ELosztani ! Üdv Kuci”
 • 3. faQtya 2012. november 27. 19:09
  „A városnak régen volt saját újságja. Addig-addig piszkálták, hogy mennyire rossz, hogy megszűnt, majd a város csinált egy saját újságot, ami egy cseppet sem lett jobb, mint az elődje. Kritizálták a tévét is nyakra-főre, tessék most ezt is a város csinálja. Miből is gondoljuk, hogy jobb lesz? Az eddigi visszajelzések "nem túl fényesek".
  Mire is a választások közeledtével ez a nagy hév? Nem számít milyen a műsor, az a lényeg, hogy akit nem akarunk, hogy nyerjen a választásokon, nem lesz benne a tévében...”
 • 2. natessek 2012. november 27. 14:18
  „Biztosan csak kezdek meghülyülni, de nekem olybá tűnik, hogy ez az újság (néhol, mondjuk a csongrádi rovatában) kezd egy kissé szélsőfideszbe tolódni. Ide is bevásárolta magát a hírneves párttitkár lányának a rokonsága?”
 • 1. Turul2 2012. november 27. 11:54
  „Lehet,hogy 1 pettyet még dolgozni kellene rajta :-)
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Iw0d---d0T0#!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nagyi házában termesztette a kendert

Őrizetbe vett a Csongrádi Rendőrkapitányság egy 28 éves fiatalembert, aki nagymamájának házában kendert termesztett, majd az abból előállított kábítószert értékesítette is. Tovább olvasom