Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 33°C Még több cikk.

Csongrádi uszoda: nagy medence – nagy teher

Csongrád - Csongrádon még nem dőlt el, milyen nyitva tartással üzemelhet télen az uszoda. Az Idegenforgalmi Kft. ügyvezetője több változatot is kidolgozott a városvezetés számára.
A sportbizottság elnöke azt szeretné, ha maradna minden a régiben, a képviselő-testület azonban dönthet másként is decemberi ülésén. A kérdés: mekkora terhet vállalhat a város az uszodalátogatók érdekében?

Már decembert írunk, de Csongrádon még nem döntötték el, milyen nyitva tartással üzemelhet télen az uszoda. Tavaly ilyenkor óriási felháborodást váltott ki, hogy a polgármester gazdasági szempontokra hivatkozva le akarta zárni a téli hónapokra az 50 méteres medencét. Bedő Tamás akkor végül visszakozott, de a kérdés megint aktuális. Ha tényleg hidegre fordul az időjárás, és a befolyó víz nem tudja kellőképpen melegen tartani a nagymedencét, a forgató kazánját is be kell kapcsolni, ami több millió forintos pluszkiadást jelenthet az egyébként is veszteséges Idegenforgalmi Kft. számára.

Egyelőre nem tudni, milyen nyitva tartással üzemelhet télen a csongrádi uszoda.
Fotó: Bíró Dániel

– Több változatot is kidolgoztunk az uszoda téli üzemeltetésére, ezeket eljuttattuk az önkormányzat sportbizottságának. Az alternatívák között szerepelt az 50 méteres medence téli lezárása, illetve folyamatos működtetése, de köztes megoldásként a korlátozott nyitva tartásra is készítettünk kalkulációt, aminél a vendégek szokásait vettük figyelembe – nyilatkozta lapunknak Koór György. Az Idegenforgalmi Kft. ügyvezetője szerint bonyolítja a helyzetet, hogy eddig még nem készült pontos számítás arról, hogy mennyibe kerül a nagymedence működtetése igazán hideg időben. Ez év elején volt erre kísérlet, de az enyhe tél miatt nem kaphattak reális képet. Koór hozzátette, mindenképpen kompromisszumos megoldást kellene találni, de ez már a képviselők feladata lesz.

Ternai László azt szeretné, ha minden maradna a régiben. A sportbizottság elnöke indokként megemlítette, hogy naponta nyolcvan vízilabdás gyermek jár az uszodába edzésre, és rajtuk kívül több tucat fürdőző, akik nem szívesen mondanának le a rendszeres mozgásról. A fideszes képviselő úgy véli, az is az egész napos üzemeltetés mellett szól, hogy nem sokat lehetne spórolni a nagymedence lezárásával, hiszen a fagymentesítés is pénzbe kerülne.

– Decemberi ülésünkig biztosan marad a rendes nyitva tartás, utána viszont az önkormányzat döntésétől függően változhat – mondta lapunknak Gyovai Gáspár alpolgármester. – A testületnek kell állást foglalnia abban a kérdésben, hogy mekkora terhet tud vállalni a város az uszodalátogatók érdekében.

Olvasóink írták

  • 1. lomha 2007. december 01. 13:13
    „S ím egy fejlödő város első jele !! Semmi gond csak reform az egész ! Míg mások uszódákat fürdő központokat létesítenek fejlesztenek , mi természetesen ........ Kb ilyen a Magyar Puma is !! Hájrá ha így haladunk lassan már egy faluban több szolgáltató lessz mint nálunk”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Politikai gyávaság Csongrádon?

Csongrád - Gyávasága miatt sokszor képtelen észszerű döntést hozni a csongrádi képviselő-testület – állapította meg az önkormányzat pénzügyi bizottsága. Tovább olvasom