Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Csongrádiak is építik az új otthont

Csak az anyagok odaszállítását hátráltatták a nyári esőzések, a munkák ütemtervét tartani tudták az építők a csongrádi fogyatékosotthonnál. A milliárdos beruházásnál több tucat helybeli is munkához juthat, s ha elkészül, a tervek szerint száz embernek biztosít álláshelyet az intézmény.
A tél beálltáig az ajtók, ablakok is helyükre kerülnek a csongrádi Kisrétben épülő fogyatékosotthon épületén. Fotó: Bíró Dániel
A folyamatos esőzések ellenére a tervnek megfelelően halad a megyei önkormányzat 124 férőhelyes fogyatékosotthonának építése a csongrádi Kisrétben. Mint arról lapunkban beszámoltunk, a kivitelezés májusban kezdődött meg a Holt-Tisza-parti területen. A júniusi alapkőletétel óta sorra nőnek ki a földből a létesítmény épületei, amelyekre 900 millió forintot szán az állam, a megye pedig 135 millióval járul hozzá a költségekhez.

– Az anyagszállítást némiképp nehezítette az eső, ezért ideiglenes útra is szükségünk volt – mondta lapunknak Szombathelyi Mihály, a fővállalkozó Délépítő Rt. építésvezetője. A szakembertől megtudtuk, december végéig végezni szeretnének a falazással, jelenleg az elején tartanak. A nyílászárókat is be szeretnék építeni a szerkezetbe a tél beálltáig. Már az is bizonyos, hogy egy ceglédi és egy budapesti székhelyű alvállalkozó mellett egy csongrádi is munkát kap a Kisrétben. Emellett a munkaügyi központ helyi kirendeltségénél is igényelt 10-15 főt a Délépítő Rt.
A száz csongrádi munkahelyet teremtő beruházás 2006 szeptemberére készül el, és a tervek szerint októberben kezd működni a száz férőhelyes fogyatékosotthon és a huszonnégy személy ellátását biztosító két rehabilitációs lakóotthon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyulak csemegéznek a szőlőben

A csongrádi szőlőben a hajtásokat eszegető nyulak kártétele már-már ugyanolyan jelentős, mint a… Tovább olvasom