Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Csongrádon a megye pénzeiről

Magyarország 2004 és 2006 között 1350 milliárd forint értékben kap támogatást az Európai Uniótól. A regionális operatív program kerete ebből 107 milliárd forint – tudtuk meg a minap Csongrádon Pál Bélától, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkárától, aki a bokrosi útavatásra érkezett a városba.
Magyarország 2004 és 2006 között 1350 milliárd forint értékben kap támogatást az Európai Uniótól. A regionális operatív program kerete ebből 107 milliárd forint – tudtuk meg a minap Csongrádon Pál Bélától, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkárától, aki a bokrosi útavatásra érkezett a városba. Elmondta: az összeg 93 százalékának, vagyis 100 milliárdnak már van „gazdája", és országosan 300 pályázónak van aláírt támogatási szerződése.

Az uniós források fontosságát jól bizonyítja, hogy – amint arról beszámoltunk – a Csongrádon újjáépült úthoz 350 millió forintot nyert pályázaton a város, s csaknem 300 millió forintot kapott a Tisza-menti kerékpárút építésére.

Az államtitkár elmondta: Csongrád megye települései eddig több mint négymilliárd forint értékű, vissza nem térítendő támogatást kaptak. Az említetteken kívül többek közt bővül az ópusztaszeri kemping, és a Móra Ferenc Múzeum is a nyertesek közt van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bokros fellélegezhet

Fölavatták tegnap Csongrád-Bokroson azt az útszakaszt, amelynek fölújítására a megnövekedett… Tovább olvasom