Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Csongrádon jövőre kínai orvossal erősítenek

Nehéz évet zár a csongrádi rendelőintézet, amelyet február óta új igazgató vezet. A változások nem értek véget, jövőre egy kínai orvos is rendel majd az intézményben, a büfé helyén recepció igazítja majd el a betegeket, és bővül a rendelési idő.
Úgy látják, a következő esztendő sem lesz könnyű Fotó: Tésik Attila
A változások éveként jellemezte az ideit Bedő Tamás polgármester a csongrádi rendelőintézet évértékelőjén. A gazdálkodást és a betegforgalmi adatokat tekintve összességében eredményeket mutat fel az intézmény, ugyanakkor a dolgozóknak nehézségekkel is szembe kellett nézniük. Pályázatokkal sikerült az eszközöket fejleszteni, az előírásoknak megfelelő a rendelőintézet műszerezettsége. A polgármester úgy véli, a nagyobb nehézségeken az intézmény túljutott, és jövőre magasabb szintű ellátást tud nyújtani a város és térsége lakóinak.

Sipos Tibor, a Dr. Szarka Ödön Rendelőintézet igazgatója bevallotta: nem sikerült mindent teljesíteni, amit idén szerettek volna. Amikor februárban átvette az intézmény vezetését, tisztában volt azzal, hogy nehéz feladatra vállalkozik. Az átszervezést váratlan események, például az egyik főorvos betegsége és az OEP-finanszírozás szigorítása nehezítette.

Nem lesz könnyű év a következő sem, tette hozzá. Bizonyítani kell, hogy erre az intézményre szükség van, és alapítványi támogatással meg vállalkozások létrehozásával tovább kell erősíteni pozícióját. A rendelőintézet továbbra is önkormányzati intézmény marad, de egyes tevékenységeket alapítványi és vállalkozási formában működtetnek.

A változásokról az igazgató főorvos elmondta: január elsejétől egy kínai orvos kezd dolgozni a rendelőintézet földszintjén. Kiskunfélegyházáról költözteti ide magánpraxisát, ezzel Csongrádon is hozzáférhetővé válnak a hagyományos kínai gyógymódok, például az akupunktúra. A szemészetet átköltöztetik az épület másik szárnyába, a helyén egynapos ellátásra alkalmas helyet alakítanak ki, az elképzelések szerint infúziós fájdalomcsillapító kezeléseket végeznek majd itt. Az intézetben – úgy tűnik – munkaerőtöbblet is van, máshol pedig hiány, ezért lehetővé teszik a munkaerő-kölcsönzést, önkéntes alapon. Amit pedig minden belépő észre fog venni: a volt büfé helyén pultos szolgálat fogadja a betegeket. Ehhez összevonják az eddigi kartonozót és a telefonközpontot, itt intéznek minden előjegyzést. A büfét pedig automatákkal pótolják majd.

Megtudtuk: bővülnek a rendelési idők. Az igazgató ígérete szerint a következő évben sokkal nagyobb figyelem kíséri majd azokat a szakterületeket, például a szemészetet és a reumatológiát, ahol idén problémák adódtak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre folytatódhat a piacfelújítás

Mintegy 240 millió forint pályázati forrásra tett szert Csongrád ebben az évben, az önrésszel együtt… Tovább olvasom