Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Csongrádon még a kutyák is strandolnának

Csongrád - Egyre több olyan természetes vízfelület van hazánkban, ahol engedik strandolni a kutyákat. A csongrádi gazdák is szeretnének egy ilyet. Kérte nemrég egy képviselő is, a helyhatóságnak a következő szezonig van ideje megfontolni.
– Nagyon sokan a kutyájukat is magukkal hozzák a nyaralásra, hetekig itt vannak – foglalta össze a véleményét Nagy Petra. – Nekünk, helyieknek, illetve nekik is jól jönne egy kutyás strand. De szkeptikus vagyok, nem lesz abból szerintem semmi.
Gyémánt nem szeret a vízbe menni, de a parton szívesen futkározna, ha engednék, mondta Nagy Petra. Fotó: Králik Emese
Gyémánt nem szeret a vízbe menni, de a parton szívesen futkározna, ha engednék, mondta Nagy Petra. Fotó: Králik Emese

A csongrádi Körös-torokban azt kérdeztük tőle: mit szólnak a gazdik ahhoz, hogy jelenleg nemcsak a fürdés tilos a négylábúaknak, de elméletileg az üdülőterületre még bevinni sem lenne szabad akármikor a kis kedvenceket.
– Szerintem a gazdák közül senki nem lenne olyan udvariatlan, hogy közvetlenül az emberek mellett engedje a vízbe a kutyáját – mondta. – Azt sem gondolom,  megengednénk nekik, hogy a homokban végezzék a dolgukat. De hogy pár száz méterre a kijelölt strandtól senkit nem zavarnánk, az is teljesen biztos.

Csongrádon egy helyi rendelet szerint a partfürdő üzemelése idején a partra, a sétányra, a zöldfelületekre – vakvezető és nyomozókutya kivételével – semmilyen állatot nem szabad bevinni. A helyiek szerint ez a szabály elavult, hiszen az országban egyre nagyobb az igény arra, hogy a kutyáknak is jelöljenek ki fürdőhelyet, így egyre több településen meg is teszik ezt a gesztust az önkormányzatok. A közelmúltban az egyik képviselő, Gyovai Zsolt vetette fel a testületi ülésen: a torkolat környékén ki lehetne jelölni egy kutyás strandot. Az már lejjebb van a folyón, ott az ebek biztosan nem zavarnák az embereket, érvelt. A városatya hamarosan választ kap
az interpellációjára. Akkor majd kiderül, hogy a következő szezonra kijelölnek-e fürdőhelyet a kutyáknak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utálják a gazdák, szeretik a méhészek: tovább terjed a selyemfű a csongrádi szőlőkben

Gyorsan nő, a szőlőtől is elszívja a nedvességet, viszont nagyon finom mézet ad a selyemfű, amely a megye homokos területein terjed. Ami rossz az őshonos növényzetnek, az gyakran jó a méheknek. Tovább olvasom