Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Csongrádra ért Koltai Róbert gőzöse

Csongrád - Koltai Róbert betartotta ígéretét: tegnap Csongrádon mutatták be először a népszerű színész-rendező legújabb filmjét, a Megy a gőzöst. A nézők jól szórakoztak a produkción, de a vetítés utáni közönségtalálkozón is ültek a poénok.
A díszbemutatón itt volt Badár Sándor, akinek helyi nyugdíjas rajongói bevallották, csak miatta nézik a reklámokat.

Világpremierrel ünnepelte egy hónapos fennállását a Csongrádon újranyílt mozi: tegnap a Tisza-parti városban mutatták be először Koltai Róbert legújabb játékfilmjét, a Megy a gőzöst. A helyszínválasztás kapcsán a népszerű színész-rendező elárulta lapunknak, fel sem merült bennük, hogy máshol vetítsék le először a komédiát. Egyrészt már a csongrádi forgatás idején ígéretet tettek az akkori mozisnak, másrészt hálával is tartoztak a csongrádiaknak, akik mindenben segítették az alkotók munkáját. Koltai hozzátette, bár általában kezdetektől végig szokta bábáskodni filmjeit, ez volt az első kivétel, a Megy a gőzösnél ugyanis csak egy év előkészítés után kapcsolódott be.

Ezt azért tehette, mert fia, P. Koltai Gábor, aki producere volt az alkotásnak, és a csongrádi gyökerekkel bíró Grecsó Krisztián, mint forgatókönyvíró már letette az alapokat. Utóbbi például azzal, hogy Csongrádot javasolta forgatási helyszínként, de a film zenéjét szerző Pravo együttest is ő ajánlotta. – Szombaton az Egyesült Államokba utazom a nemzetközi bemutatóra, a hivatalos hazai premier pedig csak október második felében lesz. Úgyhogy leírhatja: Csongrád megelőzte Los Angelest – mondta lapunknak a színész-rendező, aki szerint e hónap végére eldől, megszeretik-e a nézők a Megy a gőzöst.

Amíg a Pravo zenekar bemelegítette a komédiára éhes közönséget, megérkezett az egykori Fekete Vonatból ismert L. L. Junior, akit rajongó bakfishad fogadott a mozi előtt. A kicsit később érkező Badár Sándor sem úszta meg az autogramosztást: idősebb hölgyrajongói bevallották neki, csak miatta nézik a reklámokat, és égbe meredő haját is hiányolták. A díszelőadásra betóduló nézősereg előbb ismerős arcokat és helyszíneket kutatva, susmusolva fürkészte a vásznat, aztán ahogy beköszöntek az első poénok, kacajra fakadtak.

A vastapssal zárult vetítést közönségtalálkozó követte. Kiderült, hogy Koltai Róbert a tavaly őszi forgatás óta már többször is visszajött Csongrádra, hogy a vasútállomást és a temetőt megmutassa átutazó barátainak. A főszereplőről, Szabó Kimmel Tamásról pedig elmondta, a Megy a gőzös óta rendre együtt dolgoznak a színházban is, szinte mindenhol partnere a tehetséges fiatal színész. Szabó Kimmel Tamás erre csak annyit jegyzet meg, hogy azért nem mindenütt. A beszélgetés után az alkotók Szeged felé az irányt, ahol szintén bemutatkozott a Megy a gőzös.

Olvasóink írták

  • 1. Jóni Evelin Fatima 2008. február 15. 13:50
    „Szeretném közelebről is megismerni Szabó Kimmel Tamást”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílt hétvége a csongrádi állatmenhelyen

Csongrád - Az állatok világnapja alkalmából nyílt hétvégét rendeznek a csongrádi állatmenhelyen.… Tovább olvasom