Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Csontkovács is lesz a szakrendelőben

Összebékíti az orvoslást a természetgyógyászattal Csongrádon Sipos Tibor. A Dr. Szarka Ödön Szakrendelő Intézet igazgatója már korábban is helyet adott egy kínai orvosnak, most minden engedélyt megszerzett ahhoz, hogy a kör bővüljön, és a beteg többféle kezelés közül választhasson. Csontkovács is lesz a rendelőben – de szexuálpszichológus is.
Sipos Tibor: Az orvoslás és a természetgyógyászat jól kiegészíti egymást. Fotó: Bálint Gyula György
Vajon mi motiválja ezt az elhatározást? A kényszer? Az orvoshiány? Kérdéseinkre dr. Sipos Tibor, a csongrádi szakrendelő igazgatója azt válaszolta, régóta foglalkoztatja a probléma, miért távolodott el egymástól az orvoslás és a hagyományokra épülő természetgyógyászat. Mert az, hogy jól kiegészíthetik egymást, az nem lehet vita tárgya.

– Erre a tételre építem csongrádi tervemet, amihez felhasználom eddigi orvosi tapasztalataim szintézisét – mondja az orvos. – Ez a szakrendelő lehet az első az országban, ahol úgy végeznénk modern orvosi kezeléseket, hogy a páciensnek lehetősége van választani a módszerek közül. Úgy jöhet be ide bárki természetgyógyászati kezelésekre, hogy egy komplett szakrendelő szakmailag jól felkészült orvosgárdája áll a rendelkezésére, ha ez szükséges.

Az intézet már rendelkezik az összes ehhez szükséges engedéllyel, indulhat a kettős profilú gyógyítómunka.

Már dolgozik itt egy kínai orvos, dr. Luo Yong Sheng, aki a hagyományos kínai gyógyítás módszereit használja. Alkalmaznak homeopátiás orvost dr. Hajdú Ilona személyében, a páciensei elégedettek munkájával. Sipos Tibor, az igazgató a daganatos betegek méregtelenítésével foglalkozik, dietetikus segítségével és a pszichológussal közösen. Molnár Edit reflexológus életmóddal kapcsolatos tanácsokat ad, dr. Berta László pedig csontkovácsolással vesz részt a közös munkában. Beliczay Zsuzsanna szexuálpszichológus hetente egy alkalommal fogadja a pácienseket. Kialakítanak egy tankonyhát és egy oktatótermet, ahol életmóddal kapcsolatos foglalkozásokat, jógaórát, és egyéb ismeretterjesztő előadásokat lehet tartani. Jövő tavasszal már intenzív méregtelenítő, és hagyományos kínai gyógykúrára is lehet jelentkezni, amihez panziós ellátás kapcsolódik.

Azokat a gyógyturistákat, akik ezért jönnek Csongrádra, az óváros nádtetős házaiban, az Öregvár utcában szállásolják el. Az étkeztetésről is a rendelő gondoskodik: a vegyszermentesen termelő helybeli biogazdáktól szerzik be az élelmet. Az intézmény arra számít, az új vállalkozás révén csökkenni fognak az intézmény anyagi gondjai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papíron vagy laptopon?

Harmadára lehetne csökkenteni a csongrádi városháza jegyzői irodájának nyomtatási költségeit, ha a… Tovább olvasom