Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Csúcson a Körös-torok

Csongrád - A nyár vége ugyan rohamléptekkel közeledik, ez azonban nem vehető észre a csongrádi Körös-torokban. Akár a megtelt táblát is kitehetnék.
Régen látott, széltében és hosszában is hatalmas, szinte fehér homokföveny fogadja a torokba látogató fürdőzőket, akik minden percét igyekeznek kihasználni az utolsó meleg napoknak. A rekkenő hőségben, a napozás közben, időnként igazán jól esik a hűs vízbe merülni. 

Csúcson a Körös-torok - GALÉRIA

Hosszú sorok kígyóznak a vendéglátóhelyek, a fagylaltosok és a vattacukros előtt. A parton pezsgő az élet. Szünidejük végét töltő diákok mellet a családosok is nagyon kedvelik ezt a páratlanul szép strandot.

József és családja Szentesről jár át fürdőzni, amikor csak tehetik. „ Nagyon szeretünk itt lenni. A környékben sehol sincs ilyen tengerpartra emlékeztető homokos part. A víz lassan mélyül, így biztonsággal játszhatnak a gyerkőceink a széléhez közel. Nagy homokvárakat szoktunk építeni. Csodaszép a part, nyugalom van, és szerencsére az időjárási előrejelzés szerint még így lesz egy jó ideig, mindannyiunk örömére."- mondta a családfő.

Csúcson a Körös-torok - GALÉRIA

A parton és a sekélyebb részeken sokfelé labdáznak, és frizbiznek a zömében fiatalabb strandolók. Niki, egy helybeli diáklány a barátaival szinte minden nap a „Körösön" múlatják az időt. „ Az egész nyarat itt töltöttük a barátaimmal a strandon, amikor csak az időjárás engedte. Szuper a part, ilyen nagy ritkán szokott lenni. Lehet nyugodtan röpizni, és nem zavarunk senkit, mert a széles parton kényelmesen elférünk mindannyian. Ilyenkor lejövünk nem sokkal ebéd után, és itt vagyunk gyakran 7-8 óráig is. Este pedig jövünk vissza bulizni. Sajnos, már itt a szünet vége, de addig is minden percet kihasználunk itt a strandon."- mesélte a diáklány.

Olvasóink írták

  • 2. Jozseff 2012. augusztus 25. 19:14
    „Tegnap voltam a Körösön és ki van írva, hogy a strand nem üzemel!
    Ennek ellenére sokan voltak és tökéletes a homok part jó a víz viszont nincsenek bóják, ami elég veszélyes, mert a motorcsónakok ugyan úgy közlekednek. Ami nagyon fontos, még hogy belépőt az autóktól ugyan úgy szednek annak ellenére, hogy nem üzemel a strand?
    Akkor hogy is van ez?”
  • 1. Queenmargareth 2012. augusztus 22. 19:05
    „Nagyon jól néz ki!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

18 embert mentett ki az égő társasházból

Életmentés során tanúsított hősies magatartása elismeréséül „életmentő emlékérmet" kapott Szabó Bogár Imre János tűzoltó őrnagy. Tovább olvasom