Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Csütörtökön elkezdődtek a Körös-toroki Napok

Csütörtökön elkezdődött a jubileumi, 25. Körös-toroki Napok. A csongrádi fesztiválon vannak évek óta visszatérő vendégek. Koncertek, strandolás, isteni hangulat - hallottuk a fiataloktól.

– Korábban nem hallottam még erről a fesztiválról. A barátaim nagyon lelkesen meséltek róla, kíváncsi lettem, így most velük jöttem. Ahogy a hangulatot nézem, jól döntöttem – hallottuk a jubileumi, 25. Körös-toroki Napok egyik fesztiválozójától, a Békés megyei, gyomaendrődi Csatári Bencétől. A társaság a kempingben szállt meg, itt tegnap már szinte telt ház volt, ahol pedig esetleg még nem vertek sátrat, már azok a helyek is elkeltek.

Elkezdődtek a Körös-toroki Napok. Fotó: Králik Emese - GALÉRIA


Egy vásárhelyi csapat évek óta mindegyik csongrádi fesztiválon részt vesz. – Hogy miért? Mert a hangulat isteni – nevettek a lányok. Jó barátjuk, Víg János ezt azzal toldotta meg: a Körös-toroki Napok számukra a karácsony, a szilveszter és a születésnap. Lendvai Béla Piroska, a csacsi nélkül nem akart fényképezkedni. A kis gumifigura tapasztalt fesztiváljáró, közszereplő, saját Facebook-oldallal, hívta fel a figyelmünket a tulajdonosa. Csengeléről érkezett Ildikó és Lilla, hétfőig maradnak, másodszor jöttek együtt, a legtöbb koncertet szeretnék megnézni. – Nappal strandolunk, este bulizunk – foglalták össze a terveiket.

Elkezdődtek a Körös-toroki Napok. Fotó: Králik Emese - GALÉRIA


Biztos nem csalódnak majd, a programok csütörtökön kezdődtek, vasárnapig tartanak, mindenki talál a zenei ízlésének megfelelőt a kínálatból, a sort a Headbengs zenekar nyitotta. A 3500 forintos napijeggyel a nagyszínpad koncertjei és a diszkók is látogathatók, aki pedig csak a zenekarokra, énekesekre kíváncsi, de táncolni nem szeretne, 2500 forintért veheti meg a nagyszínpadhoz érvényes belépőt. A bérlet ára 8500 forint, ezzel négy napon át minden helyszínre be lehet menni. A fesztivál honlapján arra hívják fel a 16 évesnél fiatalabbak figyelmét, hogy ők csak szülői kísérettel, írásos nyilatkozattal látogathatják a nagyszínpadi részt, a diszkóba viszont egyáltalán nem mehetnek be. Napközben ingyenes programokkal várják a családokat.

Pénteken 15.30-tól a Laguna Beachben népzene, karatebemutató várja az érdeklődőket, a népi játszótéren 14 órától gólyalábazást, sárkánytalpazást, célba dobást lehet kipróbálni. A nagyszínpadot 18 órakor a Kelemen Kabátban veszi birtokba, őket követi a Wellhello, a Halott Pénz és a Punnany Massif. A fesztiválra idén is kitelepült a járási hivatal. A sátruknál a fiatalok ismeretet szerezhetnek a közigazgatási ügyekről, fesztiváligazolványt készíthetnek, kvízek kitöltésével tesztelhetik tudásukat, és ajándékokat is nyerhetnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Coolio felszívódott, a Brooklyn Bounce jön helyette

Ma kezdődik a Körös-toroki Napok Csongrádon. Az egyik sztárfellépő a rendezvényen Coolio – lett volna. Tovább olvasom