Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Disznóbél, birkabőr az út mellett

Csongrád - Valaki rendszeresen állati belsőségeket rak ki Csongrád útjai mellett. Közpénzből kell eltakarítani és megsemmisíteni.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Valószínűleg egy illegális vágóhídról származnak azok az állati eredetű hulladékok, amelyek időről időre felbukkannak a csongrádi elkerülő útnak az ipari park felé tartó szakaszán.
Ezt a testületi ülésen tette szóvá az egyik képviselő, Havasi Jánosné. – Azért gondolom, hogy ipari méretű feldolgozásról lehet szó, mert mindig több állat maradványai csúfítják az út menti területet. Amikor jelezték a lakosok, magam is kimentem megnézni, gyomorforgató volt a látvány – közölte. A Bethlen Gábor utca vége felé, az elkerülő melletti árokban, az út szélén tapasztaltak már hasonlót a csongrádiak. A képviselő asszony elmondta: a tettes gyakran arra sem veszi a fáradságot, hogy lejjebb húzódjon, a padkára üríti a gusztustalan rakományt.

– Idén már háromszor kellett valaki helyett takarítani – erősítette meg a gyepmesteri telep vezetője, Gulyás Sándor. A mennyiség alapján úgy tapasztalták: az illető minden alkalommal 8-10 disznót dolgozott fel, újév után 4-5 birka bőrét szedték össze. Ez hideg időben sem egyszerű, de nyáron „igazán kegyetlen munka", fogalmazott. A lakosok jó része a szerves hulladékot szabályosan, fizetés ellenében adja le náluk, tette hozzá.

Havasi Jánosné véleménye szerint az ilyen esetek talán ritkábban fordulnának elő, ha a gyepmesteri telepen a jelenlegi, kilónkénti 67 forintos lerakási díj helyett ingyen vennék be a szerves maradványokat. A telep a Városellátó Intézményhez tartozik. Ennek a vezetője, Hajdú László azt közölte: tőlük az ilyesmire szakosodott cég pénzért viszi el megsemmisíteni a hulladékot. Ingyen csak akkor vehetnék be a lakosoktól, ha erre a város forrást biztosítana.

Pénteken újabb adag belsőségre bukkantak Csongrádon. A megkérdezettek abban egyetértettek, hogy a tettes feltehetőleg csak az éj leple alatt meri kihordani az út mellé a rakományát. Úgy tudjuk: feljelentést eddig senki nem tett az ügyben. A rendőrség most hivatalból azt vizsgálja, hogy valaki megsértette-e a hulladékgazdálkodási törvényt, a városban pedig összefogást sürgetnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kártérítést vártak - most megfizetnek

Pert vesztettek tönkrement házuk biztosítójával szemben Fodorék. Tovább olvasom