Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Döntöttek a járási hivatalról Csongrádon

Csongrád - A városházáról 15 dolgozó és a munkához szükséges eszközök kerülnek át a járási hivatalhoz. Sokszor az is a tanyagondnoktól vár segítséget, aki nincs rászorulva – hangzott el a tegnapi testületi ülésen.
Határozott tegnap a testület: a Justh Gyula utca 2/B számú ingatlanban ad helyet a járási hivatalnak. Az önkormányzat a törvény értelmében január 1-jétől ingyenes használatba adja az épületet, valamint azokat az eszközöket, amelyek a munkavégzéshez szükségesek. Nagy Rusztem jegyző emlékeztette a képviselőket, hogy személyi kérdésekben folyamatosan egyeztettek a kormányhivatallal. – A dolgozók a feladatokhoz kapcsolódóan kerülnek át a járási hivatalhoz. A gyámhivatal és az okmányiroda teljes állománya, valamint a szociális osztály egy része tartozik majd az új szervhez – fogalmazott. Azok a szervezetek, amelyek most még a szolgáltatóházként ismert ingatlant használják, máshol kapnak irodát. A megállapodást a napokban írják alá. A városháza állományából 15 fő kerül át a járáshoz, a köztisztviselők személyi anyagát december 31-éig átadják az új hivatalnak – amelynek működéséről még mindig kevés a pontos információ – jegyezték meg a képviselők.

A szolgáltatóház lesz az új hivatal székhelye. A szerző felvétele.
A szolgáltatóház lesz az új hivatal székhelye. A szerző felvétele.

Többször szóba került a tanyagondnoki szolgálat működése. Ahogy korábbi üléseken, most is elhangzott: nélkülözhetetlen, de önként vállalt és sokba kerülő feladat. Vannak, akik visszaélnek a lehetőséggel, mondta Gyovai Gáspár (Fidesz) alpolgármester. – Annak türkében, hogy a szociális ellátások intézménye 30 milliós tartozásállománnyal bír, belátható: rendbe kell tenni, hogy ki vehesse igénybe a szolgálat segítségét – tette hozzá Kőrösi Tibor (Fidesz) polgármester.

A víziközmű-társulás ügyei áttekinthetetlenek, szakemberrel kell megvizsgáltatni, hangzott el. A testület kimondta: az iskolák működtetését nem vállalja jövőre a város.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkérdeztük az olvasót: járt-e már gyógyfürdőben?

Ezúttal arról faggattuk csongrádi olvasóinkat, hogy jártak-e már gyógyfürdöben? Tovább olvasom