Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Drágább bérlakás, olcsóbb üzletek

Csongrád - A bérlakásokért 15 százalékkal többet, a városi üzlethelyiségekért 15 százalékkal kevesebbet kell majd fizetni a jövőben – döntött tegnap a csongrádi képviselő-testület.
Az elhappolt szakképzési fejlesztések kerültek terítékre napirend előtt a csongrádi képviselő-testület tegnapi ülésén. Murányi László szerint Szegeden eldöntötték, hogy ne Csongrádon legyen az építőipari képzés térségi központja, s ezzel azt is „elősegítették", hogy a fiatalok végleg elkerüljenek a városból. Somogyi Árpád felemlegetett egy nyilatkozatot, amelyben a városvezetést tették felelőssé az elmaradt beruházás miatt. A szocialista politikus ezt visszautasította, egyúttal leszögezte, a jobboldali többségű megyei vezetés döntése vezetett ide. Pap Gabriella annyit fűzött hozzá, hogy a megye kényszerpályára került, és azért volt kénytelen módosítani eredeti álláspontját, nehogy a megyeszékhelyre kerüljön az összes fejlesztési forrás.

A Csongrád idei költségvetésének végrehajtásáról szóló anyag megvitatásakor érdekes dolgok kerültek felszínre. Fábián Györgyöt meglepte a helyi intézmények körbetartozása. Kérdésként merült fel, hogy a tönkrement, de néhány hónapja újraindított malom helyi adótartozását miként tudná beszedni a hivatal. Sehogy – hangzott a válasz, a végelszámolásnál ugyanis a legutolsó besorolásba kerülnek az önkormányzatok. Hogy milyen feszültséget okoz a pénzszűke, azt jól példázta Ternai László felszólalása. A sportbizottság elnöke szerint fájó, hogy a polgárőrség csak azért nem biztosítja a jövőben a városi sportrendezvényeket, mert csupán 25 ezer forintot kapott a bizottságtól. Nagypál Sándor – a polgárőrök irányítójaként – megerősítette, nagyon nehezen jutottak a pénzükhöz, amit köszönnek, de döntésüket fenntartják. A vita végén a duplájára nőtt hiányszámról Bedő Tamás polgármester azt mondta, egyszeri tételek miatt ekkora a mínusz, a büdzsé fő számai szerinte megalapozottak voltak.

Újragondolást emlegettek a városatyák a szociális bérlakások kiutalásánál. Mivel több probléma is volt az ingatlanok használóival, felmerült, hogy időszakonként ellenőrizni kellene a lakások állapotát, mert a jelenlegi rendszerben ráfizetéses a fenntartásuk. Végül 15 százalékos díjemelésről döntött a testület: novembertől ennyivel nőnek az önkormányzati bérlakások bérleti díjai. Arról is határoztak, hogy az önkormányzati üzlethelyiségek bérlői erre a félévre 15 százalékos engedményt kapnak.

Olvasóink írták

 • 7. Sanka 2009. szeptember 02. 06:34
  „Surjana: ha nem adnak számlát, kérjél!”
 • 6. surjana 2009. augusztus 31. 18:33
  „Ekkora baromságot! A lakbér drágul, hiszen nagy gazdagok, vállalkozók lakják a lakásokat. Szegény kereskedők! Sajnálni valóak, hiszen segélyt is kapnak, bérleti kedvezményt is, mindent leírhatnak az adójukból, veszteségesek is lehetnek...és még számlát sem adnak...”
 • 5. keletaru 2009. augusztus 30. 19:17
  „Ez a jobb oldal hazavágta az országot az elmúlt hét év alatt ! Mindig van valakire fogni érdekes odafent a nyomógombot meg pártfegyelemre hivatkozva nyomta nem a választóit képviselve .....Üdv Kuci”
 • 4. Power 2009. augusztus 30. 12:05
  „"A szocialista politikus ezt visszautasította, egyúttal leszögezte, a jobboldali többségű megyei vezetés döntése vezetett ide."

  "Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz."”
 • 3. keletaru 2009. augusztus 30. 11:00
  „triniti ! Az a baj ezzel a fórumozási lehetőséggel kevesen élnek, s így nincs értékelhető eredménye drága fizetett választott vezetőinkre .........mint ahogy tudjuk rendszerváltás óta "felelősségteljes" munkát végeznek értünk , látszik a település fejlődésén !! ( csak az én ablakomból nem látszik ) Üdv Kuci”
 • 2. triniti 2009. augusztus 30. 08:02
  „Az igen! Azért évente a 15 %-os emelés elég soknak tűnik! A lakóknak nincs gazdasági válság, csak a bérlőknek? Így akkor biztos többet fognak vásárolni a butikokban....:-)”
 • 1. Bérlő 2009. augusztus 29. 12:43
  „Így kell csinálni, túlköltekezni, lenyúlni százmilliókat sikerdíj, végkielégítés, stb. címén, minden állami vagyont áron alul eladni a külföldi befeketetőknek, nem építeni új lakásokat, a régen épült bérlakásokat nem eladni, ezer milliárdos hiteleket felvenni, munkahelyeket felszámolni, újakat nem teremteni és az adófizetőket a végtelenségig kihasználni, kirabolni. Ehhez kiválóan értenek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könnyítést kérő Fő utcai üzletek

Csongrád - Hét csongrádi vállalkozó üzlethelyiségeik bérleti díjának csökkentését kérte az önkormányzattól. Tovább olvasom