Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

Dübörög a Körös-toroki fesztivál

Csongrád - Hangos „dübörgéssel" indult be a XXII. Körös-toroki Napok rendezvény sorozata Csongrádon. Az egyre nívósabb fesztiválra, több tízezer embert várnak a szervezők. Tragédia árnyékolta be a bulit: az első nap hajnalán egy 21 éves fiatalember a vízbe fulladt.
Számos helyszínen zajlanak majd az események. A négy nap alatt több mint 20 neves együttes lép fel a Nagyszínpadon. A Matula színpadon- a „Civil Udvar"- ad otthont a csongrádi amatőr előadói csoportok- és sportegyesületek bemutatóinak.

A fesztiválozni vágyó, főként fiatalokból álló közönség közül sokan már napokkal a kezdés előtt megérkeztek a Körös-toroki kempingbe, vagy a korábban lefoglalt üdülőterületen levő nyaralók egyikébe.

Így indult a Körös-toroki Napok - GALÉRIA

Vízbe fulladt egy fiú

Egy 21 éves fiatalember vesztette életét a Körös-torokban ma hajnalban.

A szolgálatot teljesítő vízirendőrök egy csobbanásra lettek figyelmesek. A hang irányába indultak, majd néhány percen belül ki is emelték az egyébként nem mély vízből az eszméletlen fiatalt.

A rendezvényt biztosító esetkocsi személyzete azonnal megkezdte a férfi újraélesztését, amit az Országos Mentőszolgálat helyszínre érkező mentőegysége folytatott, azonban a közel egy órás küzdelem nem járt sikerrel, a fiatalember a helyszínen életét vesztette.  
Egy pécsi srácokból álló társaság lábakon álló faházat bérelt a kempingben, ahonnan hatalmas hangfalakból bömböl a zene. - 1997 óta minden évben az augusztus első hétvégéje a bulizásé és a fesztiválozásé a Körösön. Mi egy egyetemi éveink alatt összefonódott baráti társaság vagyunk, akik kiszakadtak egy hétre Európa 2010-es kulturális fővárosából, hogy jól érezzük magunkat, mert rejt még meglepetéseket számunkra a Körös-torok. A kempingben mi üzemeltetjük a nem hivatalos és erősen feminista ihletésű névvel, és elnevezéssel illetett rádiót. Úgy 20 fős társaság verődik össze nálunk a negyedik nap végére.

Sokan tömegközlekedéssel-, mások személygépkocsikkal, vagy kisbuszokkal érkeztek a Körös-torokba. Valósággal méhkasként zsong a kemping a sok recepción bejelentkező és sátrat verő fesztiválozótól.
Szabó Tünde és Tóth Melinda Orosházáról érkezett a fesztiválra. - Nem először vagyunk itt a Körös-toroki napokon. A Bulizás a strandolás és az Ibiza Party vonzott ide minket. Nagyon tetszik nekünk az egész, és reméljük, hogy az idei még jobb lesz, mint a tavalyi! - mondták a lányok.

Így indult a Körös-toroki Napok - GALÉRIA

Szokolay Jennyfer, Vági Andrea és Miszlay Kitti is együtt érkeztek a Körös-toroki Napokra. - 4 napra jöttünk szórakozni a Körösre. Az Ibiza Party a legfőbb célpontunk, mert nagyon szeretünk bulizni. A költségvetésünk 15-20 ezer forint ezekre a napokra, amit el is költünk az utolsó forintig, hogy jól érezzük magunkat. Szerintünk az Alföldön a nyár egyik legnagyobb bulija a csongrádi Körös-toroki Napok.

Olvasóink írták

 • 7. zombor 2012. augusztus 05. 06:54
  „hank: Te miről beszélsz? "felnőttemberek"???...átlag életkor 16 év!..és igen is még fogni kellene a kezüket!!!
  Gátlástalanul bele a sötét éjszakába napokig és minden felelősség nélkül!
  Kedves Szülők,Nagymamák és nagypapák!
  Ilyenkor hol az aggodalom? Hol a szemetek,fületek? "Nem halljátok e zenét "...?
  Igen,igen: "bűn melegágya" számla és nyugta nélküli , "tiltott szerekkel "dúsítva!....milyen igaz!?
  könyörgöm: 18 év !!!!!!!”
 • 6. Balotelli 2012. augusztus 03. 18:21
  „István Nemeskéri-Orbán
  a szervezők nem tehetnek semmit, mert a területen nem csak a rendezvényen részvevők lehetnek, hanem az üdülők vendégei is. A területet nem lehet lezárni éppen ezért alkalmatlan ilyen "zárt" rendezvény megtartására, ahogy ezt már sokszor leí
  rtuk.
  Az egész rendezvény nem más ebben a formában mint a "bűn melegágya" számla és nyugta nélküli , "tiltott szerekkel "dúsítva!
  Egy egyszerű kisboltot már régen bezáratott volna a NAV és a többi hatóságok, ennyi szabálytalanság esetén, vagy engedélyt sem adnak a működéshez.
  Mint az eset mutatja sajnos még az önveszélyes fiatalokat sem lehet megvédeni önmaguktól, a közösséget a közveszélyesektől , a várost a reggelig tartó ricsajtól !”
 • 5. macska125 2012. augusztus 03. 16:21
  „Ez nem szól másról, mint a dübörgésről! Össze vissza mocskitják a területet.
  Eldobált szemét, italos üvegek sok rakás <moderálva>, ennyi.
  Sok szülő elképedne, ha látná a kicsikéit.”
 • 4. Monique74 2012. augusztus 03. 14:22
  „Folyamatosan figyelték a partot egész este a vízirendőrök, valószínű reggel már kissé lankadt a figyelmük, de így is segítettek percek alatt...sokkal nagyobb rend volt éjfél körül is, mint az előző években, de nagyon sok részeg 18 év alatti fiatal volt. De mintha kevesebben is lettek volna a látogatók tegnap este. Az egész gáton voltak rendőrök, polgárőrök, akik figyelték a rendet. Szörnyű tragédia, okulni kell belőle.”
 • 3. hank 2012. augusztus 03. 11:37
  „Maug:
  Kérlek mondj példát, hogy milyen biztonsági problémát tapasztaltál...

  Úgy érzem, hogy a korábbi problémák egyedi esetek voltak és nem a szervezőn múltak (pl. amikor a szentesi hídon történt végzetes baleset, mert beleesett egy fiatal a munkagödörbe). Felnőtt embereknek nem lehet folyamatosan fogni a kezét. Nem lehet minden emberre rendőri kíséretet szervezni.
  Látható, hogy a vízirendőrök folyamatosan járőröztek (én is láttam, hogy fel-le mentek a Tiszán a part mentén) és ahogy hallották a csobbanást, azonnal odamentek és 1-2 percen belül kihúzták.
  Sajnos nem írták, hopgy pontosan merre fulladt vízbe. De nagy a homokföveny, ami azt jelenti, hogy 5-10 métert is be lehet gyalogolni úgy, hogy a víz csak 70-90 cm.”
 • 2. maug 2012. augusztus 03. 09:02
  „Ha többet költenének a biztonságra, akkor minden résztvevő valószínűleg visszamenne a a következő években is.”
 • 1. oxylant. 2012. augusztus 03. 08:41
  „Ugyan most hány Édesanya- Édesapa keresi a Csongrádra látogatott hozzátartozóját?
  Szörnyűség, tragédia. Nem Ő volt az első szerencsétlen aki...
  Őszinte részvétem a hozzátartozóknak.
  Érdemes lenne a hozzátartozóknak is szétnézni, minden bizonnyal lenne véleményük az éjjeli, s nappali látottakról!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüskevár: mint egy nyári tábor

A Tüskevár mozifilm ősbemutatóját tegnap rendezték Csongrádon, nagy sikerrel. Tovább olvasom