Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Dübörögve hódít a Nippon Zengo

Csongrádon is hódít az új japán őrület, a Nippon Zengo. Teltházasak a shihan Brezovai Sándor 6. danos kyokushin karate mester vezette edzések.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook oldala, nem csak csongrádiaknak!

 
„Építsd újra önmagad!"- szól a jelmondata a legújabb küzdősport-aerobiknak, mely 5 évvel ezelőtt indult hódító útjára Szentesről. A stílust shihan Brezovai Sándor 6. danos kyokushin karate mester találta ki. Sándor kimagasló egyénisége a világ kyokushin karatéjának, sokszoros magyar najnok, többszörös Európa-bajnok, számos nemzetközi súlycsoportos-, és súlycsoport nélküli Knock-down verseny győztese, és helyezettje.

A világon nem sokan - Magyarországon pedig rajta kívül senki sem - mondhatják el magáról, hogy Sosai Masutatsu Oyamától, a kyokushin pápától tanulhatta a stílust személyesen. A karatéval töltött 31 évének tapasztalatait és a stílus tradicionális mozdulatait felhasználva alkotta meg a Nippon Zengo-t. – Immár háromévtizede tanulom a kyokushin karatét, ami már az életem kitöltője. 21 év óta vannak fitneszvállalkozásaim, amelyekben nagyon sok féle mozgásformát találhatnak a sportolni vágyók. Először karate dojo és kondi terem volt, majd mellé női tornatermet is nyitottam, ami az évek során egyre több sportágat ölelt fel. 2001-ben váltanunk kellet, mert kinőttük a termünk. Az új helyünkön építettük ki a Wellness Colosseumot – ez akkor a megye legjobb termeként híresült el -, ami az otthonunk az óta is.

Dübörögve hódít a Nippon Zengo - GALÉRIA

Japánt is meghódítanák

- Sok országos rendezvényen veszünk részt, és április 6-án a szentesi sportcsarnokban megtartjuk az Első Nippon Zengo Fesztivált, melyre több mint 700 főt várunk, majd május 4-én a budapesti Fit Balance-on is órát adunk, több ezer ember előtt. Vannak, akik egészen komolyan gondolják az edzéseket. Az ő részükre kidolgoztam egy vizsgarendszert, mely a hozzáállásbeli különbségeket hivatott mutatni a fokozatok által, amiket különböző színű pólókkal jelzünk. Az emblémánkat, kérésemre egy nagyon híres japán kanji festő mester, Kuyukaku Matsumura festette, akivel nagyon jó kapcsolatot ápolok, és aki a japán uralkodónak is dolgozott. Már több európai országban is tárgyalásokat folytatok a Nippon Zengo ottani meghonosításáról, mely az én világszabadalmam. A legfőbb vágyam pedig az, hogy Japánban is meghonosítsam a Nippon Zengo-t - jelentette ki shihan Brezovai Sándor.  

Akkortájt kezdődött a harcművészeti-aerobikok térhódítása Magyarországon. 2007-ben alapítottam meg a Nippon Zengo-t, ami nagyon jó tornának bizonyult – mondta shihan Brezovai. Először ő maga oktatta, majd kiképzett néhány oktatót is. Később kiszállt 3 évre az üzletből, de 2012. szeptembere meghozta számára az újrakezdést. Innentől felgyorsultak az események. Rövid idő alatt 250-esre gyarapodott a lelkes csapat létszáma. Októberben Bara Csaba, a „Fit Balance" testébresztő program megalkotójának meghívására Budapesten mintegy 1000 ember előtt fergeteges sikerű bemutatót tartott. Rohamosan nőni kezdett a Zengo népszerűsége.

– Novemberben elindult az oktatók képzése. A klubok gomba módra kezdtek szaporodni, szerte az országban és mára több mint 50 klubban több ezer főt számláló tömegsport bázisunk alakult ki, ami folyamatosan nő. A Nippon Zengo amellett, hogy a karate mozdulatainak tökéletes elsajátítását tanítja meg, tökéletes önvédelmi alapot is ad. Az ősi kyokushin karatéra épülő mozgáskultúra, mely úgy mentalitásában, mint gyakorlati végrehajtásban a leggyorsabb, a legkeményebb és leghatékonyabb mozdulatokra törekszik az ütések, rúgások és a védések terén, párosulva az aerobik lazaságával. Ez egy nagyon erős kardiomuscularis hatású mozgásforma, melyet pörgős zenére hajtunk végre. Végig magas pulzusszám jellemző a gyakorlatozókra, amivel igazán gyorsan beindul a zsírégetés a szervezetben, amit ha enyhe diétával párosítanak, akkor hamar elkezdődik a fogyás – magyarázta a karate mester.

Dübörögve hódít a Nippon Zengo - GALÉRIA

Sokan azért kezdik el az új mozgásformát, mert túlsúlyosak és fogyni akarnak, de sokan az edzettségük növelése miatt járnak le hetente többször is az edzésekre. Egyet magunk is meglestünk: a bemelegítés percei után az egyre gyorsabb ütemű zene kíséretével megkezdődött az izzasztó munka. Eleinte még mindenki mosolygott, majd ahogy telt az idő, és egyre összetettebb mozgássorokat hajtottak végre, az arcokon megjelentek a fáradás jelei. A komoly tempó, és nehéz munka ellenére a jókedv végig jelen volt a teremben.

– Néhány lelkes csongrádi ráhatására, akik átjárnak a szentesi edzéseinkre, döntöttem úgy, hogy tartunk itt is edzéseket. Már az első alkalommal több, mint 50 fő vett részt a programon, majd a következőn már 94-en jöttek el és most is tele van a csarnok. Terveim szerit hetente 2 alkalommal lesznek majd edzések Csongrádon. Ha valaki fogyni vágyik és teljes hittel és odaadással végigcsinálja az edzéseket és persze figyel az egészséges táplálkozásra, komoly eredményeket érhet el táplálék kiegészítők használata nélkül, csak a Nippon Zengo-val.

Dübörögve hódít a Nippon Zengo - GALÉRIA

Van egy rekorderünk, Várdainé Antal Erika két gyermekes anyuka, aki 5 évvel ezelőtt kezdte az edzéseket, és 4 hónap alatt, több mint 30 kilogrammot fogyott, és az óta is tartja a súlyát az edzések segítségével – mondta büszkén Sándor. Pozsárné Surányi Erika a véletlen folytán tévedt be a férjével az egyik szentesi edzésre. - Nagyon megtetszett és elkezdtünk átjárni. Ismerőseinknek is elmeséltük, hogy milyen jó ez a sport, és mivel egyre többen érdeklődtek, megfűztük Sándort, hogy jöjjön el Csongrádra is. Először csak a barátok, ismerősök és családtagok voltak itt, most pedig már sok új arc is megjelent az edzésen. Mi hárman jöttünk, a férjemmel, és a lányunkkal. Jó együtt sportolni – mondta mosolyogva.

Kádár Imre a párjával jár az edzésekre. – Nagyon tetszik ez a mozgásforma mindkettőnknek, magam 18 kilogrammot fogytam az edzések hatására. Jó, hogy együtt sportolhatunk és a hangulat mellet a társaság is nagyon jó. Sokan járnak ide együtt a gyermekeikkel, és ez szerintem nagyon jó dolog.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormoráninvázió: nem lehet halat fogni a Tiszán

Csongrád körzetében több ezer kormorán telel, és a táplálkozásuk okozta kár már így is több millió forint, ami napról-napra nő. Tovább olvasom