Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Egészségváros: rendezték az áfát

Csongrád - Hogy áll az Egészségváros ügye? – hangzott el a képviselői kérdés a legutóbbi testületi ülésen.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

 
A projekt 2006-ban indult, lapunk már többször írt a Bökényalji útra tervezett komplexumról, amelyhez 16 millióért területet vásárolt a befektető Első Magyar Projektház Kft. A milliárdokból felépíteni tervezett rehabilitációs komplexum, szálloda és élményfürdő azóta is csak papíron létezik. Az utolsó hír egy 3,2 millió forintos áfa körüli vita volt, azaz hogy azt a városnak, vagy a vevőnek kell-e megfizetnie. Kőrösi Tibor polgármester most arról számolt be, hogy – bár az ügy miatt perben álltak a befektetővel, a tárgyalás napja is ki volt már tűzve – váratlanul megérkezett a város számlájára a vitatott összeg. És nem csak az. Ahhoz, hogy az építkezés elkezdődhessen, a földdarabot belterületté kell nyilváníttatni, erre a célra átutalt a cég 10 millió forintot, tudatta a polgármester.
– Tekintettel arra, hogy nem nevezték meg: pontosan melyik részt szeretnék átminősíttetni, az egészre meg nem elég ennyi pénz, visszaküldtük nekik – közölte a polgármester, aki mindazonáltal bizakodó, reméli, hogy ezt hamarosan tisztázzák a céggel. Továbbra is hisz az Egészségváros megvalósulásában. Az áfával kapcsolatban úgy fogalmazott: helyes volt, hogy a város nem engedett az elveiből.

Olvasóink írták

  • 2. keletaru 2013. március 08. 19:37
    „Ez igen ! De az a balga aki írta a szerződést nem lett felelősségre vonva , hisz tudjuk minden követelésnek van illetéke . számomra érdekes csak a csoki tolvajok vannak felelősségre vonva ! Értünk Miattunk nekünk ??? Valóban ! Ebből is látszik miért nincs meg a híres elszámoltatás , bezzeg a hétszáz forintos kéményseprési dijj !!! Üdv Kuci”
  • 1. KamuNeni 2013. március 07. 17:12
    „Hat szerintem ahhoz hogy atminositsek tiz millio boven boven eleg. Kapzsisag es irigyseg ami eszi az orszagot az ego meg a kivagyisag mellett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vitáznak a csongrádi kéményvizsgálaton

Tavaly még 700 forintot fizettek a kéményseprésért, idén már több mint tízszeresét, 7413 forintot. Tovább olvasom