Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Egy asztalhoz ültek a civilek

A régi csongrádi napok hangulatát idézte a szombaton tartott első civiliáda: a civil szervezetek közös rendezvénye. Az egész napos rendezvény fő célja a Csongrádi Civil Kerekasztal létrehozása volt.
A polgári társadalomban a közösségi élet fontos színterei a különféle civil szervezetek. A fórumot köszöntő Cser Károlyné építészmérnök, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének alelnöke és Vincze László országgyűlési képviselő is szólt arról, hogy a polgárok által létrehozott közösségek sok fontos feladatot végeznek el. A földszinten és a díszterem végében lévő kiállítást megnyitva Bedő Tamás polgármester elmondta: az önkormányzat az idén is több mint 4 millió forinttal támogatja a civil közösségeket.

A civiliáda fő kezdeményezője, a nagycsaládosok egyesületének elnöke, Szendi Horváth Edit nagy lépésnek nevezte, hogy végre összefognak a helybeli civilek. Hirtelenjében tudatosult, hogy mekkora a feladat, hogy a városvezetéssel a jövőben partnerként tárgyaljanak sokakat érintő ügyekben. A szervező legnagyobb öröme az, hogy a csongrádi emberek megint összefognak, ugyanúgy mint a kezdeti csongrádi napokon, amikor nagyon kevés pénz volt, de csaknem mindent pótolt a lakóhely szeretete.

A civiliáda kiállításán több mint harminc szervezet lépett a nyilvánosság elé. A kertbarátklub kis hordójából borral kínálta a vendégeket Vallyon Aladár titkár. A nagycsaládosok gyerekeikkel mutatkoztak be. Ott volt Edit asszony mind a nyolc gyerekeke, s a többiek is. Ha ők nem mennek el innen, mert lesz munka, ez a város megint emelkedni kezd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vízmű marad a csongrádi sporttelep gazdája

Úgy határoztak a csongrádi képviselők, hogy a sporttelepet továbbra is a vízműnek kell üzemeltetnie.… Tovább olvasom