Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Egy helyre költözött három hivatal Csongrádon

Csongrád - Hétfő óta egy fedél alatt, a Justh Gyula utcában érthetők el Csongrádon a falugazdászok, a növény- és talajvédelmi szolgálat, illetve az állatorvosok és az adóhivatal. Februártól a Démász és a helyi pártok is itt nyithatnak irodát.
Három helyett most már egy épületet kell felkeresniük a csongrádi és környékbeli gazdáknak, ha ügyes-bajos dolgaikat szeretnék intézni. A Csongrád Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal ügyfélszolgálati irodái ugyanis egy helyre, a Justh Gyula utca 2/B alá költöztek. Az egyablakos ügyintézés megvalósítása akkor vált lehetővé, amikor a bíróság és az ügyészség a Szentháromság térre költözött. Az egykori granárium megüresedésekor még az volt az önkormányzat terve, hogy a teljes körű kiszolgálás érdekében a földhivatalt is ide telepíti át. Ám ez a hatóság jelezte, hogy csak akkor megy bele a helycserébe, ha Csongrád kifizeti a jelenlegi telephely kialakítására elköltött közel hétmillió forintot, illetve a település saját költségén vállalja az egyéb tárgyi feltételek kiépítését az új irodaház emeletén. A pénzszűke miatt az önkormányzat elállt az ötlettől, viszont 1,1 millió forintot áldozott az épület belsejének csinosítására.

Most már ezt az épületet kell felkeresniük a csongrádi és környékbeli gazdáknak, ha ügyes-bajos dolgaikat szeretnék intézni. Fotó: Segesvári Csaba

– Ha már egy helyre kerültek az irodák, megpróbáljuk még inkább megkönnyíteni az ügyintézést. Nemsokára a marhalevél kiváltását is el lehet majd itt intézni, nem kell ezért külön bemenni Szegedre. Fejleszteni szeretnénk az elektronikus ügyintézést, hamarosan ugyanis a területalapú támogatásokat is csak így lehet igényelni – mondta lapunknak a Csongrád Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal főigazgatója, Tasnádi Gábor. Az irodaház első szintjén kaptak helyet a Növény és Talajvédelmi Igazgatóság és a falugazdák irodái, illetve az állatorvosi és az adóhivatal.

Bedő Tamás polgármester azt mondta, az eddigieknél jóval kulturáltabb környezetben fogadhatja a hivatal az ügyfeleket. Februártól a Démász és a helyi pártok is itt nyithatnak irodát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyablakos ügyintézés Csongrádon

Csongrád - Hétfő óta egy fedél alatt érthetők el Csongrádon a Növény és Talajvédelmi Igazgatóság és… Tovább olvasom