Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

Egy jó szakma felér egy diplomával

A csongrádi Tari Tibor első helyezést ért el a Szakma Kiváló Tanulója, és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjében.
Tari Tibor a Batsányi János gimnázium elvégzése után, a szegedi Móravárosi szakközépiskolában folytatta tanulmányait, ahol kétéves képzésen gázfogyasztó berendezés-, és csőhálózat szerelő szakmát tanult. – A szakmát úgy ismertem meg, hogy a későbbi mesterem, Kiss Sándor szerelte nálunk a gázt, én figyeltem mit hogyan csinál, és megtetszett ez a munka. Sanyi bácsi elvállalta a gyakorlati képzésemet, és idáig jutottunk – mesélte Tibor.

Mester és tanítványa.
Mester és tanítványa.

A szakmai versenyre való jelentkezést már második év elején le kellett adnia, és ez év januárjában az írásbeli elődöntőn bejutott a legjobb 10 közé. Ezek után előválogató következett, ahol már szóbeli-, és gyakorlati megmérettetés is volt, amin átjutva a legjobb hat tanuló között részt vehetett az áprilisi döntőn, ahol iaz első helyezést ért el, és kapta meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny aranyérmét és oklevelét. – Amikor Tibor felkért, hogy legyek én a mestere, örömmel vállaltam el, mert láttam benne a szakma iránti komoly érdeklődést. A 2 év alatt végig rendkívüli érdeklődéssel fordult a szakma tanulása, elsajátítása iránt, megfogadta minden tanácsomat, és bizony elleste a „finomságokat" is. A befektetet komoly munkája és tanulási vágya pedig meghozta az eredményt, hiszen megnyerte az országos versenyt, és emellett egy olyan szakmát sajátított el tökéletesen, amivel biztosíthatja majd a jövőjét is. Mire a kortársai diplomát szereznek és elkezdik építeni a jövőjüket, addigra jó eséllyel Tibor már megteremtette az egzisztenciáját. Itt látszik, hogy egy jó szakma felér egy diplomával – mondta Kiss Sándor, Tibor csongrádi mestere.

A fiatal fiú sok kortársával ellentétben, nem akar külföldön szerencsét próbálni, hanem szülővárosában képzeli el a jövőjét. – Csongrádon szeretném kamatozatni a megszerzett tudásomat. Úgy érzem, megtaláltam azt a szakmát és munkát, amit szeretek csinálni. Nem kell szakmunkás vizsgát sem tennem már, hiszen a versenyen nyújtott százszázalékos teljesítményem, és az első helyem kiváltotta azt, így az elsők között fogom megkapni majd júniusban a Szakmunkás Bizonyítványom.

Olvasóink írták

 • 8. keletaru 2013. május 19. 09:26
  „kontrapista :-( Itt kezdődnek a problémák , az a rengetek papír . Aztán már nem marad ideje dolgozni , csak papírozni . Régi közmondás JÓZAN PARASZT ÉSZ ! Ismerős ? Miért ne lehetne kreatív SZAKMUNKÁSKÉNT , nem értem ?”
 • 7. kontrapista 2013. május 18. 05:34
  „A jó szakember az, aki a munkába kreatív , tehát minden problémás helyzetben megtalálja a legjobb megoldást. Az előfeltétele pedig legalább egy technikumi vagy főiskolai végzettség. természetes velejárója a szakvizsga.
  Ezért javasolom Tibornak, hogy munka mellett is szerezzen magasabb szakmai képzést. amelyre lehet műszaki fejlődést építeni !”
 • 6. alfa258 2013. május 17. 22:44
  „Főleg ha munkát is kap! Nem közmunkára gondoltam! Mint orbániában mostanában! Mert a jó szakma a is akkor ér valamit ha tisztességes megélhetést tud biztosítani!”
 • 5. deszkás 2013. május 17. 21:57
  „Részvétem.”
 • 4. nie 2013. május 16. 05:51
  „HA ILYEN SZAKMUNKÁSOK LENNÉNEK, AZ ORSZÁG IS STABILABB LÁBAKON ÁLLNA!”
 • 3. macs 2013. május 15. 18:44
  „2. Krampampuli,
  bocs, de a diplomásnak is van szakmája. Az orvosnak az, hogy orvos, a matektanárnak, az, hogy matektanár, a gépészmérnöknek az, hogy gépészmérnök.”
 • 2. Krampampuli 2013. május 15. 12:12
  „"Egy jó szakma felér egy diplomával"

  - Nem egészen. Egy jó szakma többet ér mint egy diploma! Egy jó szakma biztos megélhetést kínál egy diploma önmagában semmit...”
 • 1. Erzsika209 2013. május 15. 10:40
  „Gratulálok a mesternek és a tanulójának! Kellenek a JÓ szakemberek, akikben meglehet bízni!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pártügy lett az építkezésből

Engedély nélkül kezdték, visszabontották, majd megépítették a polgárőrszékház tetejét Csongrádon. Tovább olvasom