Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Egy nézőnek is vetítenek Csongrádon

Az új üzemeltetőnek az első vetítésre tényleg sikerült becsalogatnia a moziba az embereket Csongrádon. Igaz, november 10-én ingyen láthatták a nézők Az arany embert. Az üvegajtós bejáratnál több közlemény is olvasható, az egyiken az áll: „egy néző esetén is" levetítik a filmet.
Csongrádi életkép, mozival. Az új működtető többek között javuló képminőséget ígér. Fotó: Bálint Gyula György
A felújításra érett moziépület esténként fényárban úszik, ez pedig a régi időkre emlékeztet. Bár a csongrádiak tudnak arról, hogy új a bérlő, mégsem rohamozták meg a filmszínház pénztárát az első igazi, fizetős napon, amikor az esti előadáson egy tucatnyinál is kevesebben ültek a nézőtéren. A második napon sem sokkal többen. Az új üzemeltető, Borda Mihály azt nyilatkozta, körülbelül egy évre van szükség arra, hogy a városban élők visszaszokjanak a moziba, tehát van idő. Egy esztendő alatt is sok költség merülhet fel, mert drága az áram és a gáz is, amivel fűtenek. A kézzel írott tábla szövege ezért arra kéri a bejáratnál a belépőt, hogy csukja be maga után az ajtót. „Fűtünk!" Néhány nézelődő asszonnyal beszélgetve azt hallottuk, kár lett volna kiűzni a moziból a használt ruhákat, a turkát. Örömmel olvashatták: hetente háromszor, délelőtti órában ez a szolgáltatás is megmarad, aminek nyilván inkább anyagi, mint más okai vannak.

A mozi bérbeadásának föltételei között szerepelt, hogy ebben az intézményben olyan programokra van szükség, melyek vonzzák a fiatalokat, akik nem találnak maguknak megfelelő, nem túl drága helyet. Az ingyenesen levetített film, Az arany ember, mely Jókai regényéből készült, jó nyitányként is fölfogható. De ha olyan filmeket tűz az új mozis műsorra, melyhez hasonlókat a tévékben is lehet találni, akkor meglehet, sokan nem verik magukat költségbe. Manapság könyvre, újságra, mozifilmre nem oly könnyen szórják a pénzt az emberek.

Péntek este jó néhányan elmentek a mozi bejáratáig, megnézték a kiírásokat, a műsort, aztán visszafordultak. Így tett egy négytagú család is, pedig a legkisebb gyerek kérlelte az anyját, hogy menjenek be. A válasz körülbelül így hangzott: megnézzük a kirakatokat, az nem kerül pénzbe. Nem nyerte meg tetszésüket a Kicsi kocsi, tele a tank! címet viselő amerikai vígjáték.

Megkérdeztünk több önkormányzati képviselőt, hogy miért szavazta meg a bérbeadást. A válaszok lényege: a város nem maradhat mozi nélkül. A vállalkozó sem járhat rosszul, föltehetően azért vágott bele, mert havi 25 ezer forintért egy kisebb lakást sem kapna Csongrádon, nem mozit. Információink szerint e környéken a legolcsóbb albérlet 30 ezer plusz rezsi. Egyébként az önkormányzat a vállalkozó ígéreteit számon fogja kérni. Ezek: kényelmesebb székek, javuló képminőség, számítógépes jegykiadás, internetkávézó, teljes felújítás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranyat kaptak a fúvósok

A fennállásának negyvenedik évét ünneplő Csongrádi Fúvószenekar szombat este, Kováts Attila karnagy… Tovább olvasom