Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Egyelőre marad a gödör a csongrádi utcában

Csongrád - Négy centi kopóréteg beépítését írta elő a kezelő, a beruházó forráshiányra hivatkozva ennek nem tett eleget, a csatornázás okozta süllyedést sem hárították el. A Közút szabadulna az Attila utcától, nem javítja ki az aszfaltot.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

– Hónapokkal ezelőtt is interpelláltam már a Kozmutza-iskola környékével, illetve az Attila utca megsüllyedt burkolatával kapcsolatban. Az intézménynél még mindig nincs parkoló, az aszfalt is ugyanolyan balesetveszélyes, mint eddig – szólalt fel Bartókné Vincze Zsuzsanna képviselő a testület legutóbbi ülésén. Az iskoláról megírtuk: ott középsúlyos értelmi fogyatékos gyermekek tanulnak, akiket autóval hordanak a szülők. Fontos volna, hogy az épület mellett parkolhassanak, de a sártól ez lehetetlen. Akkor a Városellátó Intézmény vezetője, Hajdú László megígérte: vízgyűjtő aknát építenek, és feltöltik a padkát aszfalttörmelékkel. Amit tervbe vettek, meg is csinálták, válaszolta érdeklődésünkre, de a területről tudni kell, hogy az nem kijelölt parkoló. – Amint tavasszal felszáradt a padka – amit parkolónak használnak –, stabilizáltuk. A valódi parkoló az épület mögött, használható állapotban található – tudatta.

Az Attila utca burkolatát egyelőre senki sem javította ki. Fotó: Králik Emese
Az Attila utca burkolatát egyelőre senki sem javította ki.
Fotó: Králik Emese

Az Attila utca, hivatalos nevén a 45118 jelű út a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében áll. Igaz, a cég több mint 3 éve próbálja azt több más, állami tulajdonban lévő úttal együtt átadni az önkormányzatnak. A helyhatóságoknak ugyan nem kötelező élni az ajánlattal, 2011 végén azonban a képviselő testület megszavazta, hogy fél-egy éven belül térítésmentesen átveszi azokat. A cég reméli, hogy idén pontot tehetnek az ügy végére, a javítással kapcsolatban viszont úgy tűnik: ők már nem, a város még nem akar költeni.

Az útszakaszon 2004-ben önkormányzati beruházás részeként csatornázási munkák történtek, tájékoztatott a Közút sajtószóvivője. – Hozzájárulásunkban 4 centiméternyi aszfalt kopóréteg beépítését írtuk elő, a beruházó forráshiányra hivatkozva ennek nem tett eleget. Többször kértük, hogy az önkormányzat vagy a kivitelező javítsa ki az altalajsüllyedésre visszavezethető hibákat. Jelenleg táblákkal jelezzük a burkolathibákat a közlekedők számára – jelentette ki Pécsi Norbert Sándor.

Olvasóink írták

  • 1. pirosmanci 2013. július 06. 20:18
    „Az a helyzet, hogy az egész városban csak nőnek, nőnek a lukak; valamilyen műszaki zseni kitalálta, hogy zúzott kővel teleöntik a kátyúkat, azzal meg is oldanak mindent. A kerékpárosok, motorosok különösen örülnek ennek csúcstechnikának. (Arról már nem is szólva, hogy az útburkolati jelek festése, úgy tűnik, felesleges luxusnak van minősítve, így aztán , mivel a régi (2010-es?) festés már szinte teljesen láthatatlan, a közlekedés kezd visszafejlődni a 30-40 évvel ezelőtti szintre kis városkánkban.) A sok értelmetlen, felesleges, sokszor szabálytalanul elhelyezett vagy éppen hiányzó, eltüntetett táblák meg lassan már csupán arra jók, hogy bárkit bárhol bármikor bármiért meg lehessen büntetni. "Oszt jó napot!"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tari László, a szenior világbajnok pólós

Szeptemberben lesz 59 éves a csongrádi Tari László, aki úszásban és vízilabdában is szép sikereket ért el, főként szeniorként. Tovább olvasom