Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Egyeztetnek Körös-torok ügyben

Csongrád - Június elején nyújtotta be a Körös-toroki üdülőterület üzemeltetője, a Csongrádi Víz és Kommunális Kft. a partfürdő rendjével kapcsolatos módosító javaslatát, amelyben többek között a vállalkozók által fizetett díjak emelését, valamint a kerékpártárolás és a parkolás szigorítását szorgalmazta.
Ezt néhány nappal később rendkívüli ülésén elfogadta a képviselő-testület. Az érintett terület önkormányzati képviselője, Máté Attila lapunknak elmondta: további egyeztetésre van szükség az ügyben, ugyanis egyaránt figyelembe kell venni a vállalkozók, a vendégek és az üzemeltető érdekeit.

– Az önkormányzat a gyors döntéshozatallal szerette volna segíteni a kft. munkáját. Közeledett a jó idő, az volt a célunk, hogy a cég zökkenőmentesen láthasson hozzá a feladatokhoz – magyarázta a városatya. – Az üzemeltelő képviselője korábban személyesen felkereste és tájékoztatta a vállalkozókat a javaslat tartalmáról, de a valódi párbeszéd eddig elmaradt. Finomítani kell a szabályokat. Az viszont jó hír, hogy mindkét fél nyitott a párbeszédre. Az egyeztető fórum a héten tárgyal az ügyben. Mindenkinek az az érdeke, hogy a Körös-torok továbbra is vonzó turisztikai és szórakozási célpont legyen – hangsúlyozta Máté Attila.

Olvasóink írták

 • 10. hank 2011. június 23. 19:06
  „Isten88: Egy fontos dolog: én nem vagyok illetékes. Mindössze a weboldalt szerkesztem, fejlesztem a webkamerát üzemeltetem és teszek fel információkat, amennyiben a Körös-torok vállalkozói élnek ezzel a lehetőséggel.”
 • 9. danus18 2011. június 23. 18:11
  „600Ft-ért az megy be aki akar, viszont össze-vissza parkolnak aminek nincs sok értelme, egyébként miért is menne be bárki, az üdülőterületen sem őrzi senki az autókat, viszont lehet kerülgetni a tömeget.
  A parkolás szigorításának már itt volt az ideje.”
 • 8. violin 2011. június 22. 16:12
  „Nem értem mi ebben az újdonság? Évek óta 600 ft-ért lehet bemenni kocsival, ha nem üdülőtulajdonos! Gondoljanak bele, ha ingyen lehetne bemenni, gyalog sem lehetne közlekedni a sok autótól.
  A 600 ft-os belépővel megállni viszont csak a kijelölt parkolóban szabad.Van ismerősöm, aki nem ott állt meg és a rendőr meg is büntette. Valóban igaza van Kucinak, össze-visza parkolnak, így jó lenne a szankciót alkalmazni rendszeresen!”
 • 7. keletaru 2011. június 22. 13:47
  „hién :-) 600 bemehetsz s oda állsz ahová akarsz , az utolsó két évben én nem tudok bemenni a saját portámra . Nem büntetik a delikvenst csak filyelmezetik jogtudoink . Sok jó képességű oda áll a kocsijával , vagy a szomszédom portájára, ahogy látom ahová akar. A nagy rend rendelet , miiii ? Mellesleg ezt a képviselőt nem ismerem . Kíváncsi lennék mennyien szavaztak "EBBŐL" a körzetből -rá . Ahogy tudom mostánában nem volt rendkivűli lakossági fórum ez ügyben a körösben . Akkor szerintem csak "ő" beszél a saját nevében . Ami számomra nem mérvadó , demokrácia miiii az van !! Üdv Kuci”
 • 6. Balotelli 2011. június 22. 08:03
  „3. Balotelli 2011.06.21. 20:52

  "Hagyományt teremtett a Körös-toroki üdülőterület legnagyobb, s a városközpont legfelkapottabb szórakozóhelye. A Happy Day és a Red Light Club a Dél-Alföld minden szegletéből sikerrel csábította Csongrádra a fiatalokat. Az Elektro-Torok szezonnyitó mini fesztivállá nőtte ki magát, amely megérett a továbbfejlesztésre."
  A csongrádi turizmus a hihetetlenül sikeres fejlődés útjára lépett!! fütykös !”
 • 5. Isten88 2011. június 22. 06:48
  „Üdv mindenkinek!
  Mivel a "http://www.koros-torok.hu" vendégkönyvét nagy ívben kerüli az illetékes - Hank-et kivéve -, így ide is bemásolnám a kérdéseimet/panaszaimat, hátha van köztetek jogász, esetleg illetékes szerv. Nem fogalmazom át a szöveget, akinek szánom, az így is érti.

  "Üdv!
  Azt szeretném kérdezni, hogy már a rendszám-kötelesség nélküli járműveknek (50ccm alatti) is fizetni kell azért, hogy behajtsonak a Körös-torok területére? Az egész ország területén kb. csak itt kérnek pénzt tőlük. Másrészt nem kicsit szabálytalan, semmi tábla nem jelzi, hogy itt valamit is tenni kellene. Se STOP tábla, se VÁM/ZOLL.
  Amíg nem kapok hivatalos választ rá, addig naponta egyszer ki fogom tenni, mert egész Mayarország területén nincs ilyen, hogy parkolási (itt BEHAJTÁSI) díjra köteleznek rendszámkötelesség nélküli járműveket (pedig van balkanizálás rendesen szerény országunkban mindenhol). Ráadásul a kresz szerint erre semmi nem figyelmeztet, sőt, tegnap (2011. 06. 15-én) teljesen önkényesnek tűnt az egész akciója a bódéban lapuló embernek. Semmi kukás mellény, csak fehér pólóban kiugrik elém, hogy fizessek, mert ő úgy gondolja. Semmi XYZ vagyok, ABC-nek dolgozok, csak hogy fizessek. Leszálltam, hogy örüljön, mert így gyalogosnak minősülök - bár tovább kellett volna haladnom, mert mint írtam, semmi kresz tábla nem figyelmeztet semmire. Várom a választ!
  Isten88"
  Se "Fizetős parkoló" tábla, se felügyelt parkoló. Kérdem Én: miért fizetnék?
  Várom az értelmes válaszokat!
  Köszönettel: Isten88”
 • 4. Norbi56 2011. június 21. 21:53
  „"Elkészült Siófok következő három éves marketingstratégiája egy uniós projekt keretében, amely újra pozícionálná a települést az ország turisztikai kínálatában, szakítva a buliturizmus-imázzsal - ismertette Hoffmann Henrik, a projektet jegyző Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület (SFTE) elnöke kedden sajtótájékoztatón." HVG”
 • 3. Balotelli 2011. június 21. 20:52
  „"Hagyományt teremtett a Körös-toroki üdülőterület legnagyobb, s a városközpont legfelkapottabb szórakozóhelye. A Happy Day és a Red Light Club a Dél-Alföld minden szegletéből sikerrel csábította Csongrádra a fiatalokat. Az Elektro-Torok szezonnyitó mini fesztivállá nőtte ki magát, amely megérett a továbbfejlesztésre."
  A csongrádi turizmus a hihetetlenül sikeres fejlődés útjára lépett!! <moderálva>”
 • 2. hién 2011. június 21. 19:26
  „persze a 600 Ft-os NEM örzött parkoló az a vonzó”
 • 1. kékfrankos 2011. június 21. 09:15
  „"továbbra is vonzó"! mert eddig az volt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen kapták vissza a régi iskolát

Ingyen átadta az állam a csanyteleki önkormányzatnak a helyi Baross utcai régi iskolaépületet. Tovább olvasom